Timewasters… Part II

– Πριν λίγες μέρες εμφανίστηκε στο δίκτυο αυτό εδω το video του Eric Powell (δημιουργός του THE GOON). Όπως και τα comics του Powell, προσπαθεί να είναι αστείο (συνήθως χωρίς μεγάλη επιτυχία), αλλά είναι τουλάχιστον ενδιαφέρον. Το γεγονός ότι αναφέρεται στη βιομηχανία των comics, αλλά και στην ανάγκη να υπάρχει diversity που να στηρίζεται και από τους αναγνώστες, το κάνει περισσότερο ενδιαφέρον. (Έχετε παρατηρήσει το motto “Celebrating Comic Book Diversity” κάτω από το logo του Comicdom υποθέτω…)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gPk6chRXDDg[/youtube]

– Στο site του Comics Journal και συγκεκριμένα στο blog του Hooded Utalitarian, ανέβηκε ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο για το JIMMY CORRIGAN, του (δεν έχω καταφέρει ακόμα να συγκρατώ την ψυχραιμία μου όταν το σκέφτομαι) καλεσμένου στο Comicdom Con Athens 2011, Chris Ware. Σε αυτό το κείμενο, ο Noah Berlatsky εξετάζει το συγκλονιστικό αυτό comic, υπό το πρίσμα των πιο πρόσφατων έργων του Ware (κυρίως του LINT). Μια πολύ εντυπωσιακή σύμπτωση είναι ότι το κείμενο αναρτήθηκε την ίδια μέρα με το εξαιρετικό κείμενο της Λήδας Τσενέ για το ACME NOVELTY LIBRARY (στην τέταρτη θέση του top 100 των 90’s σύμφωνα με τη λίστα που συγκροτήσαμε).

Αν θέλετε ακόμη περισσότερο Ware, μπορείτε να τσεκάρετε αυτό εδώ το υπέροχο video (πάντρεμα animation, comics και εικονογράφησης), που έκανε για το THIS AMERICAN LIFE .

– Αν, από την άλλη, θα θέλατε να διαβάσετε κάποια πολύ ενδιαφέροντα και thought-provoking κείμενα για comics, μπορείτε να τσεκάρετε τη λίστα που ανέβηκε στο Comics Comics, με τα καλύτερα δείγματα online comics criticism για την περσινή χρονιά.