5 ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ, V.66

Η Adrianne Palicki είναι η νέα τηλεοπτική Wonder Woman, η πραγματική Lois Lane φεύγει από τη ζωή, η στολή του νέου κινηματογραφικού Spider-Man κάνει “επίσημη πρώτη”, η Marvel και η Disney παρουσιάζουν ένα magazine με πρωταγωνιστές των ταινιών της Pixar, και τέλος άνθρωποι των comics από όλο τον κόσμο, ξεχωρίζουν τα καλύτερα της χώρας τους για τη χρονιά που πέρασε. + BONUS FUN STUFF!!!

  • 1.  H ADRIANNE PALICKI EINAI H NEA ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ WONDER WOMAN

Η 27χρονη ηθοποιός που έγινε ευρύτερα γνωστή από τη σειρά FRIDAY NIGHT LIGHTS, πρόκειται να ενσαρκώσει την Diana Themyscira, στο revival της σειράς του David E. Kelley για το NBC.  H Palicki θα υποδυθεί μία εκδοχή της Wonder Woman που πολεμάει το έγκλημα στην πόλη του Los Angeles, ενώ παράλληλα έχει τη μυστική ταυτότητα της εξεκιουτίβας Diana Prince. Σύμφωνα με το Deadline, η Palicki ήταν η μόνη ηθοποιός που πέρασε από casting για τον ρόλο.

Η πρώτη ανακοίνωση για τη νέα σειρά, είχε έρθει τον περασμένο Οκτώβριo, και παρότι μέχρι και πριν από ένα μήνα κανένα κανάλι δεν δέχτηκε τη σειρά, η ανακοίνωση ότι τελικά το NBC θα έκανε το μεγάλο βήμα, αναπτέρωσε τις ελπίδες των fans. Τον πιλότο της σειράς θα σκηνοθετήσει ο Jeffrey Reiner, co-executive producer της σειράς FRIDAY NIGHT LIGHTS.

Εμφανισιακά τουλάχιστον, η Palicki μοιάζει ιδανική για τον ρόλο: Είναι πανέμορφη, πανύψηλη και με τον σωστό σωματότυπο (plus, χυμώδης εκεί που πρέπει). Από τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις δεν είναι ξεκάθαρο πόσο έντονο θα είναι (και αν θα είναι) το superhero element,  αν και με δεδομένη τη δυσκολία να παρουσιαστεί ξανά η ηρωίδα στο κοινό του σήμερα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξουν “παραχωρήσεις”.

  • 2. ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ LOIS LANE

Η Joanne Siegel, χήρα του συν-δημιουργού του Superman, Jerry Siegel, και μοντέλο στην εικόνα του οποίου βασίστηκε η Lois Lane, έφυγε από τη ζωή στα 93 χρόνια της. Η Joanne γνώρισε τον μελλοντικό σύζυγό της στα τέλη της δεκαετίας του 1930, όταν απάντησε σε αγγελία εφημερίδας του Cleveland, που είχαν δημοσιεύσει εκείνος και ο συνεργάτης του αναζητώντας μοντέλα. Το πρώτο σκίτσο της Lois Lane που έκανε ο Shuster ήταν βασισμένο στην ίδια. Η Joanne παντρεύτηκε τον Jerry Siegel το 1948 και έκτοτε έζησε στο πλευρό του τον αγώνα του για να αναγνωριστεί οικονομικά και ηθικά η συνεισφορά εκείνου και του Shuster στη δημιουργία του χαρακτήρα. Μετά το θάνατο του Siegel το 1996, η Joanne πρωτοστάτησε μαζί με την οικογένειά της στον πολύχρονο δικαστικό αγώνα κατά της  Warner Bros., αγώνας ο οποίος συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Όσοι γνώρισαν τη Joanne Siegel, μιλούν για μία γλυκύτατη, δυναμική γυναίκα, η ομορφιά της οποίας παρέμεινε εμφανής μέχρι τα βαθιά γεράματά της.

  • 3. KAI Ο ΤΙΤΛΟΣ ΑΥΤΗΣ… THE AMAZING SPIDER-MAN!

Μιλάμε φυσικά για την ταινία που θα σηματοδοτήσει το reboot του κινηματογραφικού Spider-Man, και η οποία μέχρι πρότινος φημολογούνταν ότι θα έχει τον τίτλο ULTIMATE SPIDER-MAN, καθώς θα αντλεί από την αισθητική και την λογική της πιο σύγχρονης εκδοχής του ήρωα. Τελικά όμως επικράτησε η άποψη να χρησιμοποιηθεί ο τίτλος της ιστορικής, μακροβιότερης σειράς του web-slinger, και μαζί με αυτή την ανακοίνωση, η Sony Pictures έδωσε στη δημοσιότητα και τη φωτογραφία που βλέπετε δεξιά, και στην οποία βλέπουμε για πρώτη φορά επισήμως τον πρωταγωνιστή Andrew Garfield, σε “full Spider-Man” περιβολή. Λέγεται μάλιστα ότι ο λόγος που έδωσαν τόσο νωρίς τη συγκεκριμένη εικόνα στη δημοσιότητα (παρότι η ταινία βγαίνει τον Ιούλιο του 2012), έχει να κάνει με τη συνεχή διαρροή εικόνων και βίντεο από τα γυρίσματα.

  • 4.  MARVEL ΚΑΙ DISNEY ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΤΟ “DISNEY•PIXAR PRESENTS” MAGAZINE

H Marvel και η Disney Publishing ανακοίνωσαν την κυκλοφορία ενός νέου μηνιαίου περιοδικού με τίτλο DISNEY•PIXAR PRESENTS, στο οποίο θα πρωταγωνιστούν οι πιο δημοφιλείς χαρακτήρες από Disney/Pixar films όπως τα CARS, CARS 2, THE INCREDIBLES, TOY STORY 3, κ.ά. Η τιμή του θα είναι $5.99, η σειρά θα απευθύνεται σε αναγνώστες όλων των ηλικιών, ενώ το πρώτο τεύχος με τίτλο DISNEY•PIXAR PRESENTS: Cars Magazine #1 θα κυκλοφορήσει τον Μάιο του 2011. Κάθε τεύχος θα αποτελείται από 96 έγχρωμες σελίδες που θα φιλοξενούν νέες ιστορίες, κλασικές περιπέτειες, παζλ και παιχνίδια, μεταξύ άλλων.

  • 5.  ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥ 2010, ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΜΑΤΙΑ

Ισπανία

Παρότι διανύουμε ήδη τον δεύτερο μήνα του 2011, εξακολουθούν μέχρι σήμερα να βγαίνουν λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς που πέρασε. Ανάμεσά τους, ξεχωρίζει μακράν η λίστα στο site του Βρετανού δημοσιογράφου, συγγραφέα και curator, Paul Gravett, στην οποία συνεχίζει την παράδοση των τελευταίων τριών ετών, προσκαλώντας ανθρώπους των comics από όλο τον κόσμο, να προτείνουν τα αγαπημένα τους από τη χώρα που διαμένουν.

Κροατία

Στο πρώτο μέρος του αφιερώματος θα βρείτε comics από την Αυστρία, τη Δανία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Ρωσία, την Ισπανία και τη Σουηδία, στο δεύτερο μέρος από την Αυστραλία, την Κροατία, τη Νορβηγία, την Ιαπωνία, τη Σερβία και τη Νότια Κορέα, και στο τρίτο (και τελευταίο;) από την Αργεντινή, το Βέλγιο, τη Φινλανδία και την Πορτογαλία.

Βλέποντας αυτό το δείγμα της πρόσφατης παγκόσμιας παραγωγής, από τη μία ζηλεύεις που δεν εκπροσωπείται και η Ελλάδα, από την άλλη εύχεσαι να ήξερες όλες (ή κάποιες από) αυτές τις γλώσσες για να μπορέσεις να διαβάσεις comics τα οποία αν δεν μεταφραστούν, δεν έχεις καμία ελπίδα να τα χαρείς!

  • BONUS FUN STUFF

—- Αυτές τις μέρες, κυκλοφορεί στις ΗΠΑ η omnibus έκδοση που περιλαμβάνει το run του Jack Kirby στον Captain America από το μακρινό 1976, και στο Comics Alliance επέλεξαν τις καλύτερες στιγμές, υπό τον τίτλο Τhe 7 Most Awesome Moments from Jack Kirby’s Captain America!

—- Την περασμένη εβδομάδα, είδαμε στο δεύτερο μέρος του αφιερώματος Comics Cover Music, μια επιλογή από τα -κατ’ εμέ- καλύτερα μουσικά εξώφυλλα σχεδιαστών comics. Περίπου στο ίδιο πνεύμα (αν και πιο δημιουργικό), η στήλη The Line It Is Drawn στο CBR, φιλοξενεί ένα mash-up χαρακτήρων comics με διάσημα εξώφυλλα μουσικών άλμπουμς!


—- Παλιός γνώριμος του τίτλου THOR, o σπουδαίος Walt Simonson κλήθηκε να σχεδιάσει ένα variant cover για το MIGHTY THOR #1. Touch of classic!


—- Ανυπόμονοι fans… Ένας εξ αυτών είπε εκτός από ανυπόμονος, να γίνει και λίγο δημιουργικός, φτιάχνοντας ένα πολύ καλό trailer για την ταινία THE AVENGERS με πλάνα από τις ταινίες IRON MAN 2, THE INCREDIBLE HULK, CAPTAIN AMERICA: THE FIRST AVENGER και FANTASTIC FOUR: RISE OF THE SILVER SURFER.