Ο Bruno Brindisi, Καλεσμένος Της Jemma Press, Στο Comicdom Con Athens 2011

Ο δημοφιλής Ιταλός δημιουργός Bruno Brindisi είναι το νέο όνομα στην guest list του Comicdom Con Athens 2011, ως καλεσμένος της Jemma Press.

Ο Bruno Brindisi γεννήθηκε στις 3 Ιουνίου 1964, στο Σαλέρνο της Ιταλίας, όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Είναι, τυπικά, αυτοδίδακτος και χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια, πριν αποφασίσει να αφοσιωθεί στο χώρο των comics, εγκαταλείποντας μια σίγουρη καριέρα ως καμεραμάν στην RAI και μια λιγότερο σίγουρη καριέρα ως μουσικός.

Έκανε το ντεμπούτο του με το TRUMOON #1 (1983), ένα περιοδικό που εξέδωσε μια παρέα φίλων των comics, οι οποίοι, τα επόμενα χρόνια, θα γίνονταν γνωστοί ως “η Σχολή του Σαλέρνο”. Η πρώτη του δουλειά επί πληρωμή ήταν δύο σύντομες ιστορίες για την εκδοτική Edizioni Cioè, το Νοέμβριο του 1986. Το 1989, συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τις εκδόσεις Sergio Bonelli Editore, κάνοντας ορισμένα δοκιμαστικά για τους τίτλους NICK RAIDER, NATHAN NEVER και, αργότερα, το DYLAN DOG, στο οποίο θα εμφανιζόταν για πρώτη φορά το Νοέμβριο του 1990.

Από τότε, έχει σχεδιάσει περισσότερες από 3500 σελίδες για την Bonelli, οι περισσότερες για το DYLAN DOG (έχει ωστόσο δουλέψει και στα NICK RAIDER, MARTIN MYSTÈRE, TEX και BRAD BARRON). Επίσης, δημιούργησε τη μίνι σειρά τριών τευχών “Bit Degeneration”, για το COMIC ART, η οποία δημοσιεύτηκε και στην Αμερική, στο περιοδικό HEAVY METAL, μεταξύ 1995 και 1996.

Το 1997, φιλοτέχνησε τους τίτλους για την τηλεοπτική σειρά της RAI, CONTO MONTECRISTO, και το 2002 ανέλαβε να σχεδιάσει το εξώφυλλο και το booklet για το αλμπουμ του μουσικού συγκροτήματος Neri Per Caso, “La Raccolta”. Την ίδια χρονιά, η ιστορία του, “I Predatori Del Deserto”, δημοσιεύτηκε στη δημοφιλή σειρά TEX GIGANTE. Έχει αποσπάσει μια σειρά βραβείων και διακρίσεων, για τη δουλειά του στο DYLAN DOG και σε άλλους τίτλους.

Αυτή την περίοδο, επιστρέφει στο TEX, με μια νέα, έγχρωμη σειρά.

Ο Bruno Brindisi θα επισκεφθεί το Comicdom Con Athens 2011, ως καλεσμένος της Jemma Press.