Ο David Prudhomme Έρχεται Στο Comicdom Con Athens 2011

Ο δημιουργός του βραβευμένου άλμπουμ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ- Το Κακό Βοτάνι, είναι ένας ακόμη από τους καλεσμένους του φετινού Comicdom Con Athens!

Ο David Prudhomme γεννήθηκε στην Τουρ της Γαλλίας, στις 4 Οκτωβρίου του 1969. Σήμερα ζει στο Μπορντώ. Είναι αριστερόχειρας, μύωψ, καραφλός, γενειοφόρος και έχει ύψος 1.79.

Δημοσίευσε το πρώτο του άλμπουμ το 1987 και στη συνέχεια σπούδασε στο τμήμα comics του Art School της Angouleme. Το 1992, σχεδίασε το πρώτο άλμπουμ της σειράς NINON SECRETΕ (εκδόσεις Glenat), σε σενάριο του Patrick Cothias και το 2005 συμμετείχε στην ανθολογία JAPON, των εκδόσεων Casterman.

Το 2006, κυκλοφόρησε ο πρώτος τόμος του LA MARIE EN PLASTIQUE, σε σενάριο Pascal Rabaté, από τις εκδόσεις Futuropolis.

Τρία χρόνια μετά, ο David δημιούργησε, για λογαριασμό της ίδιας εκδοτικής, το άλμπουμ REBETIKO, που απέσπασε σωρεία βραβείων και διακρίσεων, μεταξύ των οποίων το “Regards Sur Le Monde” στο Φεστιβάλ της Angouleme και την ανάδειξή του ως καλύτερου γαλλικού comic της χρονιάς, από το περιοδικό LIRE.

Ο David Prudhomme εξασκεί τη γλώσσα των comics κάθε μέρα, αλλά συνήθως οι φίλοι του είναι εκείνοι που του προκαλούν την επιθυμία να τα δημιουργεί.