Άλλη Μια Επιστροφή Του Comics Journal

Ποιό είναι το πιο ενδιαφέρον comics related νέο που διαβάσατε τις τελευταίες ημέρες;

Εννοώ πέρα από το ότι ο David Prudhomme έρχεται στο Comicdom Athens 2011… Υποθέτω ότι, πιθανότατα, για πολλούς από εσάς, θα είναι κάποια είδηση που προέρχεται από το Emerald City Comic Con και θα έχει να κάνει με κάποιο upcoming event, ή για μια πολυαναμενόμενη συνεργασία. Από την άλλη, η είδηση που τάραξε περισσότερο το δικό μου κόσμο, έχει να κάνει με τη νέα εκδοχή του Comics Journal.

Να θυμίσω πως με το τριακοσιοστό τεύχος του, το έντυπο COMICS JOURNAL έδειξε να έχει κλείσει τον κύκλο του, ενώ το blog του tcj.com θα γινόταν πολύ πιο δραστήριο. Ένα χρόνο αργότερα, ανακοινώθηκε η επιστροφή του COMICS JOURNAL με μεγαλύτερο format (το οποίο και αναμένουμε σύντομα). Και τώρα, ένα ακόμη νέο update στο format του online Comics Journal.

Η αλήθεια είναι πως τα πρώτα δείγματα είχαν φανεί από το Δεκέμβρη, με την απόλυση του Dirk Deppey (Journalista), που ακολουθήθηκε από την λύση της συνεργασίας του tcj.com με blogs όπως το Hooded Utilitarian, ή το The Panelists. Όλα αυτά οδήγησαν στην πρόσληψη των Dan Nadel και Tim Hodler, ως νέων editors στο online Comics Journal. Οι δυο τους έκαναν πάρα πολύ καλή δουλειά στο Comics Comics (το οποίο και αυτό είχε ξεκινήσει από έντυπη μορφή), όπου δημοσιεύθηκαν μερικά από τα πλέον ενδιαφέροντα άρθρα για comics criticism των τελευταίων χρόνων.

Η ομάδα του Comics Comics, λοιπόν, μετακινήθηκε στο tcj.com, όπου και πλαισιώθηκε από ορισμένα εναπομείναντα μέλη της παλιάς ομάδας, για να δώσει νέα πνοή στο site.

Νομίζω πως το παλιό site του Comics Journal είχε σημαντικά προβλήματα, αφού κάποια ενδιαφέροντα κείμενα χάνονταν μέσα στην πληθώρα πληροφορίας και απόψεων. Το νέο format δείχνει να αναδεικνύει πολύ περισσότερο την πλούσια ύλη του tcj.com και το πλήθος των συνεργατών του. Από την άλλη, δε μπορεί να είναι κανείς σίγουρος ότι το πείραμα θα πετύχει.

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα, μπορείτε να διαβάσετε τη συνέντευξη των Nadel και Hodler στο Comics Reporter (το οποίο, παρεμπιπτόντως, είναι επιτυχημένο χωρίς να έχει χρειαστεί κάποιο revamp), ή να επισκεφτείτε το ανανεωμένο Comics Journal, όπου μπορείτε να βρείτε reviews, νέες στήλες αλλά και ένα preview από το νέο comic του Seth και ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο του Patrick Rosenkranz για όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα αυτοβιογραφικά comics.