Συζητήσεις “Comics Kαι Videogames” & “Cartoons Και Πολιτική” στο Comicdom Con Athens 2011

Δύο ακόμη συζητήσεις προστέθηκαν στο πρόγραμμα του Comicdom Con Athens 2011. H πρώτη αφορά στη σχέση των videogames με τα comics και τις δυνατότητες που προσφέρουν τα πρώτα στην εξιστόρηση και η δεύτερη στο ρόλο των γελιογραφιών και των cartoons γενικότερα στον πολιτικό σχολιασμό.

Comics & Videogames: Από Το Χαρτί Σε Κονσόλες Και PC!

Οι χάρτινοι ήρωες των comics είχαν πάντοτε στενή σχέση με τα videogames και πολλοί από αυτούς έχουν πρωταγωνιστήσει σε παιχνίδια που έχουν μονοπωλήσει, για ατέλειωτες ώρες, το ενδιαφέρον μας. Από τον Mickey Mouse και τους παιδικούς ήρωες της Disney, μέχρι τους ενήλικους superheroes, οι πρωταγωνιστές των comics έχουν χαρίσει, ουκ ολίγες φορές, το όνομά τους σε δημοφιλή videogames.

Οι συμμετέχοντες στο πάνελ θα αναλύσουν το σημαντικό αυτό φαινόμενο και θα συζητήσουν για τα νέα εργαλεία που δίνει το Μέσο των video games στην τέχνη της εξιστόρησης.

Τα ονόματα των συμμετεχόντων θα ανακοινωθούν σύντομα

Συντονισμός: Θωμάς Παπαδημητρόπουλος

(Παρασκευή 8 Απριλίου, 18:15, Θέατρο)

Cartoons Και Πολιτική: Κριτικοί Από Μελάνι

Από την αρχή της Ιστορίας τους, τα cartoons και οι γελοιογραφίες χρησιμοποιήθηκαν και για πολιτικό σχολιασμό, αρχικά σε εφημερίδες και αργότερα σε νέα Μέσα, όπως η τηλεόραση και ο κινηματογράφος. Αν και πρόκειται πλέον για μια καθιερωμένη μορφή κοινωνικής και πολιτικής κριτικής, τα κρούσματα λογοκρισίας είναι πολλά, ακόμη και σε χώρες που θεωρούνται δημοκρατικές.

Στο πάνελ που θα πραγματοποιηθεί, οι συμμετέχοντες (ανάμεσά τους, εκπρόσωποι της Ελληνικής, αλλά και της Κουβανικής σκηνής) συζητούν για τη σημασία των cartoons στον πολιτικό σχολιασμό και την κοινωνική κριτική, τις δυνατότητες που προσφέρουν, καθώς και για την ανάγκη της εξάλειψης των κρουσμάτων λογοκρισίας.

Τα ονόματα των συμμετεχόντων θα ανακοινωθούν σύντομα

Συντονισμός: Θωμάς Παπαδημητρόπουλος

(Σάββατο 9 Απριλίου, 14:30, Θέατρο)