PREVIEWS PICKS (MAR 2011): The “Blue” Pages

Δεν είμαι σίγουρος πόσες διαφορετικές εισαγωγές μπορείς να κάνεις σε κάτι επαναλαμβανόμενο, όπως το Previews Picks, χωρίς να ξεμείνεις από αστεία (it’s that time of the month…) και να σκεφτείς κάτι πρωτότυπο, but the editor gets what the editor wants (αλλιώς δε θα ήταν editor…).

Anyway, όπως θα δείτε παρακάτω, οι επιλογές από τους mainstream publishers δεν είναι πολλές, δώστε όμως λίγη προσοχή παραπάνω σε Dark Horse και IDW.

Marvel

Ξεκινάμε με Marvel όπου δεν έχει και πολλά (λες και η DC έχει, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.)

ALPHA FLIGHT #0.1 (pM 9, $2.99)

Ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω το 0.x numbering… What’s next, X-MEN 0.01? Anyway, το ALPHA FLIGHT στα 80s ήταν πολύ καλό και θα του δώσω μια ευκαιρία. Και επιτέλους, τι solicitations είναι αυτά που δε σε ενημερώνουν για τους δημιουργούς των projects?

MOON ΚNIGHT (pM 45, $3.99)

Και ερχόμαστε σε αυτό που όλοι (ή σχεδόν όλοι τέλος πάντων) περιμένουν, το νέο project του Bendis! Προφανώς δε γράφει αρκετούς τίτλους ήδη, πρέπει να γράψει κι άλλους… To MOON KNIGHT είναι η νέα συνεργασία με τον Alex Maleev. Η προηγούμενη συνεργασία τους στο DAREDEVIL θεωρήθηκε από πολλούς επιτυχημένη.

X-MEN GIANT SIZE #1 (pM 57, $4.99)

Ο τίτλος “Giant Size” πουλάει στα X-MEN, οπότε γιατί όχι ακόμα ένας; Αυτή τη φορά φαίνεται ότι αξίζει τα λεφτά του, με καλό artwork και promising story.

Dark Horse

Συνεχίζουμε με Dark Horse, όπου έχει κάποιες καλές και mature-oriented εκδόσεις.

NUDE: THE JOB OF FIGURE DRAWING (pg 52, $19.99)

Do you want me to draw you a picture? Νομίζω ότι ο τίτλος είναι αρκετά επεξηγηματικός… Από τον pin-up master Jim Silke.

THE ART OF DOUG SNEYD (pg 53, $39.99)

O Doug Sneyd είναι ένας από τους πιο παραγωγικούς cartoonists του PLAYBOY, αφού ξεκίνησε το 1964… Το hardcover περιέχει περίπου 300 cartoons , κάποια από αυτά αδημοσίευτα.

CRIME DOES NOT PAY (pg 55, $19.99)

Το CRIME DOES NOT PAY ήταν εξαιρετικά δημοφιλές στα 40s και ήταν εν μέρει υπεύθυνο για τη δημιουργία του Comics Code Authority αργότερα. Η συλλογή περιέχει δουλειές από artists όπως o George Tuska και ο Carmine Infantino και κάθε fan που ενδιαφέρεται για τα comics γενικότερα θα έπρεπε να έχει.

DC

Πολύ φτωχή η DC, κάτι που ισχύει εδώ και αρκετό καιρό δυστυχώς…

FLASHPOINT #1 (pg 75, $3.99)

Το επόμενο μεγάλο event της DC ξεκινά εδώ και θα επεκταθεί (προφανώς) σε ολόκληρο το DC Universe. Από τον Geoff Johns και τον Andy Kubert.

STRANGE ADVENTURES #1 (pg 124, $7.99)

Ανθολογία με short sci-fi ιστορίες. Εδώ παρουσιάζεται το πρώτο μέρος του SPACEMAN, της νέας συνεργασίας του Brian Azzarello με τον Eduardo Risso.

IDW

Η IDW έχει αρχίσει και ανεβαίνει τώρα τελευταία… Βγάζει μερικούς πολύ ενδιαφέροντες τίτλους και μακάρι να συνεχίσει έτσι.

ROCKETEER ADVENTURES (pg 145, $3.99)

Νέα ανθολογία με ιστορίες για τον Rocketeer από πολύ γνωστούς δημιουργούς όπως οι Kurt Busiek, John Cassaday, Mike Mignola, Mike Kaluta, Mike Alred , Jim Silke, Alex Ross, Dave Stevens.

THE ROCKETEER #1 (pg 152, #1.00)

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρω ότι με $1 μπορείτε να βρείτε σε reprint το ROCKETEER #1.