MANGAIJIN ~memories~ The Annotated Edition

Το περιοδικό MANGAIJIN, του οποίου συν-εκδότης ήταν ο “δικός μας” Ανδρέας Μιχαηλίδης, μπορεί να είναι πλέον out of print, αλλά όσοι ενδιαφέρονται για τα manga και την κουλτούρα τους, μπορούν πλέον να παραγγείλουν online την annotated έκδοση, μέσω του Blurb. Μάθετε περισσότερα στο δελτίο Τύπου.

Την περίοδο 2003-2006 κυκλοφόρησαν τα πέντε συνολικά τεύχη του MANGAIJIN, από τους Γιάννη Δαλκίδη και Ανδρέα Μιχαηλίδη. Ήταν το πρώτο ελληνικό fanzine γύρω από τα manga και τα anime και περιελάμβανε άρθρα, reviews, comic strips, καθώς και manga σε συνέχειες, ενώ οι σελίδες του ήταν φιλοτεχνημένες με original artwork. Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης ήταν υπεύθυνος για τα κείμενα και ο Γιάννης Δαλκίδης για το artwork, με τις αρμοδιότητές τους να συναντιούνται και να αναμειγνύονται στα manga και τα strips.

Σήμερα, πέντε χρόνια μετά την έκδοση του τελευταίου τεύχους, κυκλοφορεί μέσω Blurb το MANGAIJIN ~memories~ The Annotated Edition. Πρόκειται για μια συλλογή άρθρων από τα τεύχη του MANGAIJIN, από την αυτοέκδοση IRASSHAIMASE! ΜΙΑ ΦΙΛΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ MANGA ΚΑΙ ΤΑ ANIME, καθώς και από μερικές άλλες πηγές, επαυξημένα με σημειώσεις και επεξηγήσεις, ενώ περιλαμβάνει τα strips, manga και σχεδόν όλο το artwork του Γιάννη Δαλκίδη από τα πέντε αρχικά τεύχη – σύνολο 120 σελίδες!

Την ύλη επιμελήθηκε ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, το γραφιστικό η Σίσσυ Λεονταρίτη και το εξώφυλλο ο Θοδωρής Κασκάνης.

Το MANGAIJIN ~memories~ διατίθεται για online παραγγελία εδώ, όπου μπορείτε να δείτε και ένα preview 19 σελίδων.