Luca Maresca – Ένας Ακόμη Καλεσμένος Στο Comicdom Con Athens 2011!

Μία προσθήκη της τελευταίας -κυριολεκτικά- στιγμής, ήρθε να ενισχύσει ακόμη περισσότερο το guest list του φετινού Comicdom Con Athens! Ο Ιταλός σχεδιαστής, Luca Maresca, θα επισκεφτεί το Con, ως καλεσμένος της Jemma Press.

O Luca Maresca γεννήθηκε το 1983, στο Σαλέρνο της Ιταλίας. Το 2007, σχεδιάζει μερικές σύντομες ιστορίες, για διάφορους εκδοτικούς οίκους και το 2008 αρχίζει να συνεργάζεται με την εκδοτική Εura Editoriale, σχεδιάζοντας το τεύχος #69 της σειράς JOHN DOE και μερικές ιστορίες για το περιοδικό SKORPIO.

To 2009, δημιουργεί το graphic novel DIBBUK, για τον εκδοτικό οίκο Edizioni BD. Την ίδια χρονιά, διδάσκει σε ένα σεμινάριο για comics, στο Πανεπιστήμιο του Σαλέρνο και στην “Scuola del Fumetto” της Μπατιπάλια (Σαλέρνο). Μεταξύ 2010 και 2011, σχεδιάζει άλλα δύο τεύχη του JOHN DOE (#3 και #6), για την Aurea Edizioni.

Λάτρης των υπερηρώων της Marvel και της DC, εικονογραφεί για διάφορα art books και sketchbooks των σημαντικότερων εκδηλώσεων του τομέα. Το 2011, γίνεται συνεργάτης της Bonelli για μια μίνι σειρά, που θα κυκλοφορήσει σύντομα.

Ο Luca Maresca θα επισκεφθεί το Comicdom Con Athens 2011, ως καλεσμένος της Jemma Press.