PHILOSOPHY OF COMPUTER GAMES 2011 Στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Από τις 6 έως και τις 9 Απριλίου, το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, διοργανώνει το 5ο Διεθνές Διεπιστημονικό συνέδριο “Philosophy of Computer Games” 2011. Παράλληλα με το συνέδριο, διοργανώνονται επιπλέον εκδηλώσεις, όπως workshop του Θάνου Τσίλη, με τίτλο “Τhe Art of Concept Art”, σε συνεργασία με το Comicdom Con Athens 2011. Περισσότερα στο δελτίο Τύπου που ακολουθεί:

PHILOSOPHY OF COMPUTER GAMES 2011
6-9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011, ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, διοργανώνει από τις 6 ως τις 9 Απριλίου το 5ο Διεθνές Διεπιστημονικό συνέδριο “Philosophy of Computer Games” 2011, με κύρια θεματολογία την έννοια της ταυτότητας του παίχτη.

Για τέσσερις μέρες, Game Developers, θεωρητικοί, φιλόσοφοι, ερευνητές της Ελλάδας και του εξωτερικού θα προσεγγίσουν κριτικά τα computer και video games, όπως και τα λεγόμενα MMORPGs. Το συνέδριο φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αποτύπωσης των εξελίξεων στο νεοσύστατο πεδίο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, σημείο αναφοράς για την προώθηση της έρευνας και της συνεργασίας μεταξύ των ακαδημαϊκών και επαγγελματιών της Ελλάδας και του εξωτερικού, καθώς και σημείο έλξης όλων εκείνων- ερασιτεχνών, παιχτών ή απλά ενδιαφερομένων- οι οποίοι μέχρι πρόσφατα αποτελούσαν το σιωπηλό κοινό της gaming κουλτούρας.

Επίσημοι προσκεκλημένοι του συνεδρίου είναι οι:
– Mia Consalvo (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Comparative Media Studies, του Massachusetts Institute of Technology).
– Eric Olson (Καθηγητής Φιλοσοφίας στο Τμήμα Φιλοσοφίας του University of Sheffield)
– David M. Myers (Καθηγητής Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας στη Σχολή Μαζικής Επικοινωνίας του Loyola University New Orleans).

Το συγκεκριμένο γεγονός πλαισιώνουν μια σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις, οι οποίες θα λάβουν χώρα το Σάββατο 9 Απριλίου, ανάμεσα στις οποίες και το workshop του Θάνου Τσίλη, με τίτλο “Τhe Art of Concept Art” (Σάββατο 9 Απριλίου, 14:00), σε συνεργασία με το Comicdom Con Athens 2011, στο χώρο της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα και των τεσσάρων ημερών.