Comicdom Con 2011 Report: Day 1

Καλησπέρα στο φιλοθεάμον κοινό και καλωσήλθατε στο COMICDOM CON ATHENS 2011 – ή, τέλος πάντων, στο official con report που μου βγάζει την πίστη καθε χρόνο τέτοια εποχή κι εγώ με τη σειρά μου βγάζω την πίστη των editors. Από αυτή την άποψη, η φετινή χρονιά δεν διαφέρει σε τίποτα, καθότι πάλι είμαι εκτός του υποτιθέμενου deadline και ακόμα έχω σωρούς επί σωρών φωτογραφιών να ξεδιαλέξω, να επεξεργαστώ, να ανεβάσω και τελικά να διακορεύσω με σωρεία σχολίων που πιθανώς μόνο εγώ βρίσκω αστεία.

Από άλλες απόψεις όμως, το φετινό Con έσφυζε από πρωτοτυπία, έχοντας προσθέσει στα panels, Q&A, signings και προβολές, μεταξύ άλλων, το πρώτο μας cosplay contest, καθώς και ένα in-Con live των My Wet Calvin (ποιοι είναι αυτοί; Ιδέα δεν έχω, όμως έπαιξαν μουσική ντυμένοι Spider-Man και Captain America, με διόλου ευκαταφρόνητο κοινό και εάν πραγματικά κόβεστε τόσο, linky!).

Το Con ήταν και φέτος τριήμερο, μεταφέροντας την Pre-Con Κόλαση στην Πέμπτη (βοήθειά μας), όπου στον προσωπικό μου κύκλο αιώνιας (καλά, δίωρης) καταδίκης, βρέθηκα να στήνω ένα διαφημιστικό για την νέα ταινία  THOR (ναι, ξέρω ότι έχω πρήξει οποιονδήποτε έκανε το λάθος να ακούσει το συγκεκριμένο rant, αλλά πραγματικά υπέφερα – sympathy whore και λοιπά). Το τριήμερό μας ήταν εξαιρετικά πλήρες, με πληθώρα καλεσμένων, workshops και νέων ελληνικών εκδόσεων, καθώς και την “εκ των ουκ άνευ” έκθεση ΒΑΤΜΑΝ: YESTERDAY & TOMORROW, παραχώρηση του Cartoon Art Museum του San Fransisco, του οποίου τον curator, Andrew Farago, είχαμε επίσης καλεσμένο.

Φέτος ήταν και το πιο πολυπολιτισμικό Con, αφού είχαμε τον Chris Ware, τον Andrew Farago και τη Shaenon K. Garrity από τις Η.Π.Α., τους Adan, Arlene Comas Fernandez, Manuel Guerra, Alex Falco, Laz και Nico από την Κούβα, με διαμεσολάβηση της αγαπητής Jean Schulz, τον David Prudhomme από τη Γαλλία, την Sonia Leong, Ταϊλανδή εκ Βρετανίας ορμώμενη και τους Bruno Brindisi και Luca Maresca από την Ιταλία (καλεσμένους της Jemma Press).

Με χαρά μας είδαμε περισσότερους cosplayers, ακόμα και εκτός διαγωνισμού (μετά την αρχή που έκαναν πέρσι η Ελένη Τριγκάτζη, η Ευγενία Τριανταφύλλου και η Ιωάννα Αθανασοπούλου), ενώ αυξήθηκε και το παιδικό κοινό.

Αρκετά όμως με την εισαγωγική πολυλογία. Όπως έχουμε πλέον κατασταλάξει από το 2009, το report θα γίνει διαμέσω φωτογραφιών και της απαρέγκλιτα ενοχλητικής λόξας μου με τις λεζάντες.

En avant!