Comicdom Con 2011 Report: Cosplay Extravaganza

Καλησπέρα σας και πάλι! Όπως ίσως έχετε διαπιστώσει, η διαδικασία του φετινού report είναι αργή και επίπονη, οπότε προκειμένουν να μείνουμε στο χορό, είπα να ακολουθήσω μια τακτική “δώσε στο λαό αυτό που θέλει” και εάν οι μερικές χιλιάδες φωτογραφίες από 2,5 χρόνια cosplay parties αποτελούν ένδειξη, ο λαός θέλει τζέρτζελο, ιλαρότητα, μασκαριλίκια, μ* και κ* (honorable, yet censored mention στο τηλεοπτικό SPARTACUS).

Σε αυτό το πνεύμα λοιπόν, αποφάσισα να αποκόψω τα cosplay από τα υπόλοιπα reports και να σας παρουσιάσω εδώ, όχι μόνο τον φετινό διαγωνισμό μας, αλλά και κάθε κοστούμι που πήρε το μάτι μου (και εξυπακούεται, ο φακός μου) εκείνη τη μέρα. Η θλιβερή πραγματικότητα είναι ότι υπάρχουν κοστούμια που μου διέφυγαν, διότι υπέθεσα ότι θα λάμβαναν μέρος στον διαγωνισμό, με αποτέλεσμα να λείπει μια ιδιαίτερα ***** Black Cat, πέραν αυτής της Ελένης Τριγκάτζη, ένας Fullmetal Alchemist, ένας Roxas και μια Soi Fon. Τουλάχιστον, αυτά αντιλήφθηκα. Οι πηγές μου λένε ότι υπήρχαν κι άλλα, αλλά αγνοώ ποια.

Θα σκεφτεί κανείς ότι ίσως μοιάζει λίγο αναίσθητο να γράφω για cosplay, τη στιγμή που η πατρίδα τους δοκιμάζεται από πολλαπλές καταστροφές, μεταξύ άλλων μια πυρηνική καταστροφή, πλέον επιπέδου Τσέρνομπιλ. Όχι δεν είναι φήμες, δεν είναι υπερβολές. Απλά δεν ανατινάχτηκε τίποτα – η ραδιενέργεια όμως είναι στα ίδια επίπεδα. Επ’ αυτού, υπήρξε και μια ιδιόμορφη νότα ευαισθησίας τη συγκεκριμένη μέρα – όχι κάτι συγκλονιστικό, θα πει κανείς, αλλά σίγουρα καλύτερο από το τίποτα.

Δεν είστε όμως εδώ για να μ’ ακούτε, είστε εδώ για τις φωτογραφίες! Οπότε, δεύτε λάβετε cosplay!

Υ.Γ. Θέλω να ευχαριστήσω τον Άκη Τριανταφύλλου για την ανεκτίμητη βοήθειά του  κατά την εξαιρετικά δύσκολη (φωτογραφικά) βραδιά του Cosplay Contest.