Η Comicdom Press στο Public με Τρεις Έλληνες Δημιουργούς

Μία σειρά συναντήσεων για την 9η Τέχνη είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας της Comicdom Press με τη γνωστή αλυσίδα πολυκαταστημάτων ψυχαγωγίας Public. Την Πέμπτη 5 Μαϊου, στις 18:30, πραγματοποιήθηκε στο Public της Πλατείας Συντάγματος, η πρώτη συνάντηση, με μια αναδρομή στη θεωρία και την Ιστορία των comics, ενώ τις επόμενες τρεις Πέμπτες θα ακολουθήσουν workshops από τον Τόμεκ, τον Μιχάλη Διαλυνά και την Αλέξια Οθωναίου.

Στην πρώτη συνάντηση, ο πρόεδρος της Comicdom Press, Δημήτρης Σακαρίδης, και η διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας, Λήδα Τσενέ, καλωσόρισαν το κοινό στο σαλόνι βιβλίου του 3ου ορόφου, ανοίγοντας αυτόν τον κύκλο ομιλιών και workshops, με μία σύντομη αναδρομή στη θεωρία και την Ιστορία των comics.

Οι δύο ομιλητές διηγήθηκαν την Ιστορία των comics, μέσα από τους σημαντικότερους σταθμούς τους, τα ανά περιόδους δημοφιλή είδη, αλλά και τη γέννηση των νέων τάσεων σε μία Τέχνη, στην οποία, όπως ειπώθηκε, συμμετέχουν τόσο το μυαλό όσο και το συναίσθημα: Το πρώτο, διαβάζοντας το κείμενο ενός comic, και το δεύτερο, βλέποντας την εικόνα του. Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησης, το κοινό συμμετείχε με ερωτήσεις, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά και σε όσα επιπλέον συνιστούν ένα comic, όπως, μεταξύ άλλων, τα speech και thought balloons και το gutter ανάμεσα στα panels.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του προγράμματος των επόμενων συναντήσεων, ενώ ο Μιχάλης Διαλυνάς και ο Τόμεκ, έκαναν σύντομες αναφορές στα workshops τους, που πρόκειται να ακολουθήσουν.

Πέμπτη 12/05, 18:30

Comics = Γραμμές x Τελείες + Συννεφάκια
Όλοι διαβάζουμε comics και όλοι μπορούμε να κάνουμε comics. Μία εισαγωγή στη λογική των comics από τον Τόμεκ (www.tomek.gr).

Δεν είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης.

(σαλόνι βιβλίου, 3ος όροφος)

 

Πέμπτη 19/05, 18:30

Comic Storytelling: Τεχνικές Αφήγησης και Δόμησης μιας Ιστορίας
Πώς φτιάχνεται μια ιστορία, ποιά είναι η δημιουργική διαδικασία που ακολουθείται; Μια εισαγωγή στις βασικές αφηγηματικές τεχνικές των comics από τον Μιχάλη Διαλυνά.
(www.woodencrown.com).

Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής στο 2108181583 (καθημερινές 09:00-17:00) ή στο events@public.gr
Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων (έως 25) θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

(σαλόνι βιβλίου, 3ος όροφος)

 

Πέμπτη 26/05, 18:30

Comics: Τεχνικές εικονογράφησης
Μια διαδρομή στους πολλαπλούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να φτιάξει κανείς μια εικόνα, από την Αλεξία Οθωναίου.
(www.alexiaothonaiou.com).

Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής στο 2108181583 (καθημερινές 09:00-17:00) ή στο events@public.gr
Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων (έως 25) θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

(σαλόνι βιβλίου, 3ος όροφος)