PREVIEWS PICKS (MAY 2011): The “Green” Pages

Είχα πολύ καιρό να κάνω Previews Picks ή είναι ιδέα μου; Όχι, δεν είναι ιδέα μου, είχα καιρό να κάτσω οκλαδόν με το PREVIEWS του μήνα στα χέρια (το οποίο ευγενικά μου παραχώρησε ο Νίκος Λάμπρης, τον ευχαριστώ) και να το ξεφυλλίσω ξανά και ξανά. Ναι, είναι λίγο δύσκολη δουλίτσα, αλλά είναι και πολύ ευχάριστη (εκτός αν έχω και κάποια μαζοχιστική τάση). Και, απ’ ότι φαίνεται, διάλεξα έναν καλό μήνα καθώς έχει κάποια καλά highlights στις “πράσινες” σελίδες με μεγάλα ονόματα να επιστρέφουν με νέες δουλειές και ενδιαφέροντα πράγματα. Καλή μας βόλτα, λοιπόν, στις σελίδες του PREVIEWS. Ας ανοίξουμε τις πράσινες σελίδες του καταλόγου που κάθε μήνα μας ρωτάει με περισσό θράσος για τους καιρούς που ζούμε: “Πώς μπορώ να σας βοηθήσω να ξοδέψετε τα χρήματά σας;”.

RACHEL RISING #1 (Abstract Studios, p. 222, $3.99)
Θέλω, θέλω, θέλω. Και γιατί να μη θέλω, άλλωστε; Είναι το καινούριο project του θεϊκού Terry Moore. Του STRANGERS IN PARADISE- ECHO Terry Moore!! Το σενάριο θυμίζει πολύ THE CROW, με την κοπέλα του τίτλου να ξυπνάει, αφού κάποιος την έχει σκοτώσει. Επιστρέφει να εκδικηθεί και ρίγη συγκίνησης με κατακλύζουν όσο οραματίζομαι την ιστορία που έχει σκαρφιστεί ο Moore. Δε μπορώ, πάντως να μην παρατηρήσω ότι, για μια ακόμη φορά, πρωταγωνίστρια είναι γυναίκα για τον μεγάλο καλλιτέχνη.

ΤΕRRY MOORE’S ECHO COMPLETE EDITION (Abstract Studios, p.222, $39.99)
Και  σε περίπτωση που δεν καταλαβαίνετε γιατί αυτός ο ενθουσιασμός μου για τον Terry Moore, ιδού η collected edition του ECHO, της εντυπωσιακής ιστορίας της Julie Martin, που από φωτογράφος έγινε η περήφανη ιδιοκτήτης μιας hi-tech στολής με ειδικές δυνάμεις. Μια αλληγορία για τη θέση της γυναίκας στη σημερινή κοινωνία – αν μου επιτρέπεται η ανάλυση – που δεν πρέπει να χάσετε.

SERGIO ARAGONES FUNNIES #1 (Bongo Comics, p. 258, $ 3.50)
Το άλλο μεγάλο γεγονός του PREVIEWS αυτού του μήνα! O Matt Groening (SIMPSONS, FUTURAMA) παρουσιάζει τη νέα σειρά του εντελώς παλαβού και ξεκαρδιστικού Aragones. Εντάξει, δεν είναι να τα χάνεις αυτά. ο Aragones είναι ένας από τους καλύτερους cartoonists. Έχει και βραβείο στο ονομά του, ο άνθρωπος, πώς να το κάνουμε. Στο PREVIEWS αυτού του μήνα – στη σελίδα 256 – έχει και μια συνέντευξή του δημιουργού για το καινούριο του πόνημα. Μεταξύ άλλων, επιμένει στο γεγονός ότι αυτή είναι μια εντελώς προσωπική δουλειά του και τη διασκεδάζει για αυτόν ακριβώς το λόγο.

ELRIC: THE BALANCE LOST #1 (Boom! Studios, p. 259, $3.99)
Αυτό είναι, παιδί μου, άμα είσαι σταρ. Ολόκληρη νέα ongoing σειρά και αυτό που γράφουν με μεγάλα, πηχυαία γράμματα είναι το afterword από τον Neil Gaiman. Τί να πω, λατρεύω τα βιβλία, το έχω ξαναδηλώσει. Σε αυτή τη σειρά, ο ασθενικός Elric θα συναντήσει τους άλλους δύο βασικούς χαρακτήρες του σύμπαντος που δημιούργησε ο Moorcock, τους Corum και Hawkmoon.

BIG QUESTIONS TP (Drawn & Quarterly, p.291, $44.95)
ΟΚ, η τιμή τσουρουφλάει αλλά είναι και 600 σελίδες. 600 σελίδες από το υπέροχο μινιμαλιστικό σχέδιο και τη τόσο μα τόσο παραμυθένια ιστορία. Η αλήθεια είναι ότι λίγο έχω έρθει σε επαφή με το απίστευτο έργο του Anders Nilsen, όμως, τα λίγα που έχω δει με έχουν αφήσει άφωνη. Νομίζω ότι αυτή η συλλογή θα είναι η τέλεια ευκαιρία να έρθω σε επαφή με το μεγάλο έργο του.

LIKE A SNIPER LINING UP HIS SHOT (Fantagraphics, p. 296. $18.99)
Λατρεύω αυτούς τους μεγάλους τίτλους. Και μη μου πείτε ότι δε σας έφερε στο μυαλό το LIKE A VELVET GLOVE CAST IN IRON. Αλλά δεν είναι αυτό ο λόγος που επιλέγω αυτό το comic. Είναι επειδή το γράφει ο Manchette και το σχεδιάζει ο Tardi, η ομάδα που έφτιαξε το WEST COAST BLUES. Και τι σημαίνει αυτό; Βία και noir μυστήριο. Εγγυημένη διασκέδαση.

THE HIDDEN (Fantagraphics, p. 296, $19.99)
Δεν έχω ιδέα περί τίνος πρόκειται, αλλά έχει τρομαχτικό εξώφυλλο. Θα μου πεις, είναι  από το δημιουργό του CAT BURGLAR BLACK, Richard Sala. Κάτι τρομαχτικό, πολύ τρομαχτικό. Και όταν κάτι είναι πραγματικά τρομαχτικό μπορεί να είναι και διασκεδαστικό. Διαβάστε περισσότερα γι’ αυτό στη συνέντευξη που πήρε ο Θωμάς Παπαδημητρόπουλος από το δημιουργό.

THE CROW: SPECIAL EDITION TP (Gallery Books, p. 300, $18.00)
Ο τίτλος δε νομίζω ότι χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Σε αυτήν την ειδική έκδοση, προσφέρονται 30 νέες σελίδες. Ξέρω, κάτι τέτοια ακούγονται λίγο fan-crazed, αλλά η τιμή δεν είναι κακή και ίσως αυτή η έκδοση είναι μια καλή ευκαιρεία να αποκτήσει κανείς το cult αυτό comic. Είμαι σίγουρη ότι είναι πολλοί εκεί έξω που δεν ξέρουν το comic, αλλά σίγουρα έχουν δει την ταινία. Να ένα καλό δωράκι!

LITTLE NOTHINGS VOLUME 4: MY SHADOW IN THE DISTANCE (NBM, p. 306, $14.99)
Ο Lewis Trondheim – και θα μου επιτρέψετε να χρησιμοποιήσω την αργκώ των μαθητών μου – δεν υπάρχει. Είναι απλά καταπληκτικός. Να το πάρετε. Και αν δεν έχετε και τα υπόλοιπα LITTLE NOTHINGS, να τα πάρετε και αυτά. Δεν έφτασε τυχαία στην 51η θέση του δικού μας Top 100 Οf Τhe 00’s.

Αυτά και από εμένα από το PREVIEWS αυτού του μήνα και τις πράσινες σελίδες του. Είχε υλικό τελικά και έχω και την εντύπωση ότι κάτι μου έχει ξεφύγει. Πώπω! Ιούλιο με το καλό θα μας έρθουν όλα αυτά. Ό,τι πρέπει για τις διακοπούλες, σωστά; Εύχομαι να σας βοήθησα!