Top 15 Cthulhu Mythos Comics: 10. THE CALLING – CTHULHU CHRONICLES

Writers: Michael Alan Nelson & Johanna Stokes
Artist: Christopher Possenti
Covers: Federico Piatti & Connor Willumsen (#3)
BOOM! Studios

Να ‘μαστε πάλι με την Cthulhlίστα και αισίως το υπ’ αριθμόν 10 της (έχοντας ξεκινήσει αυτή την ιστορία από τον Νοέμβριο του 2010, με τη δημοσίευση της αρχικής 15άδας – δεν μιλάμε για κακό schedule, μιλάμε για abysmal schedule!).

Είχα κάνει review το πρώτο τεύχος του THE CALLING τον Οκτώβριο που μας πέρασε, οπότε και ανακοίνωσα την πρόθεσή μου να κάνω την εν λόγω λίστα. Εν συντομία να σας πω ότι τότε το είχα θεωρήσει μια σειρά με πολύ καλές προοπτικές, η οποία πατούσε στις αφηγηματικές αρχές του Lovecraft. Για όσους πραγματικά καίγονται να διαβάσουν το αρχικό review, πηγαίνοντας εδώ, θα περιμένω λίγο μέχρι να γυρίσετε.

Περιμένω…

Περιμένω…

Ε, εντάξει, φτάνει – δεν ήταν δα και κανένα review roller-coaster. Πάντως το THE CALLING, αν και αποδείχθηκε κάπως μικρό (δεν είχα καταλάβει ότι θα είναι μόνο 4 τεύχη), καταφέρνει να αφηγηθεί απολύτως ικανοποιητικά την αμιγώς Λαβκραφτικού τύπου ιστορία, με χαρακτήρες ετερόκλητους που έχουν σαν μοναδικό τους κοινό σημείο μια διαφορετική άκρη του πλοκαμοειδούς νήματος και προσεγγίζουν την αλήθεια συνδυάζοντας τις διάσπαρτες πληροφορίες τους.

Περαιτέρω, δείχνει σαφώς ότι οι Μεγάλοι Παλαιοί δεν χρειάζεται να ασκήσουν απευθείας την επιρροή τους, αλλά αν έχουν αρκετούς φανατικούς και επικίνδυνους ακόλουθους, έχουν τη δυνατότητα να κινούνται μέσα από όλα τα κανάλια του σύγχρονου κόσμου. Εν κατακλείδι, ο μέσος άνθρωπος μπορεί να αντιληφθεί σαν απειλή μια έκφανση του υπερφυσικού ή τις δικής του παραφροσύνης, ενώ στην πραγματικότητα είναι τα μόνα, λιγοστά εργαλεία που διαθέτει για να αποτρέψει ένα μεγαλύτερο κακό – κι όταν πια το αντιληφθεί, κατά το μοτίβο της Λαβκραφτικής ειρωνείας, τα χάνει.

Κατά τον ίδιο τρόπο, όταν οι ήρωες αντιλαμβάνονται ότι ο John Talbot, η μυστηριώδης φιγούρα που εμφανίζεται στις Polaroid, δεν είναι στην πραγματικότητα αυτό που φαίνεται, χάνουν την πρόσβαση στην ιδιαίτερη ενόραση και τις προειδοποιήσεις του, μένοντας για ακόμη μια φορά στο σκοτάδι, γνωρίζοντας όμως πλέον τι κρύβεται εκεί – και η νύχτα στο εξής θα μοιάζει πάντοτε λίγο πιο απειλητική.

Το μόνο μειονέκτημα αυτής της σειράς είναι το μικρό μέγεθός της, αλλά από άποψη σεναρίου και σχεδίου σαφώς ενδείκνυται για τους Lovecraft aficionados. Καθότι αφήνει τέτοια περιθώρια, μπορούμε ενδεχομένως να ελπίζουμε σε μελλοντική συνέχιση ή νέο installment.