5 ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ, V. 76

Να πω την αμαρτία μου απολαμβάνω να διαβάζω τα 5 Νέα του Ηλία, αλλά αφού μου έκανε την τιμή να μου προτείνει να τον αντικαταστήσω για αυτή την εβδομάδα, δε μπορούσα να αρνηθώ! Ευχαριστώ, Ηλία! Και μετά τις αβρότητες, ας σοβαρευτούμε. Έχουμε δουλειά.

Η Marvel αποκαλύπτει τα εξώφυλλα των ULTIMATE COMICS REBORN, oι εισπράξεις του Thor ικανοποιούν τη Marvel Studios, ο Frank Cho επιστρέφει με το LIBERTY MEADOWS, η BOOM! STUDIOS αποκαλύπτει μια ανέκδοτη ιστορία του Donald Duck και ο Μάιος είναι μήνας web-comics στο CBR. Plus bonus fun stuff!

  • 1. Η MARVEL ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΕΞΩΦΥΛΛΑ ΤΩΝ ULTIMATE COMICS REBORN

H Marvel αποφάσισε να αναβιώσει, να αναστήσει, να αναμορφώσει (πείτε το όπως θέλετε) το Ultimate Universe της. Δε θέλω να υπεισέλθω σε οδυνηρές συζητήσεις για το γιατί και πώς γίνεται αυτό, και τί σημαίνει. Πάντως, τα εξώφυλλα των ULTIMATE COMICS ULTIMATES (Ω! Έλα, τώρα, δεν είναι σοβαρός αυτός ο τίτλος. Σα να λέμε “διπλή πίτα πιτόγυρο”, ή κάτι εξίσου σουρεαλιστικό), ULTIMATE COMICS HAWKEYE, ULTIMATE COMICS SPIDER-MAN, ULTIMATE COMICS X-MEN, δεν είναι κακά. Είναι από τον Kaare Andrews και έχουν αυτό το κάτι που περιμένεις από superhero, είναι ρεαλιστικά και έχουν και κάτι ρετρό (ή μάλλον, αυτό το τελευταίο είναι μια εντελώς προσωπική άποψη). Δε μου αρέσει, πάντως, το εξώφυλλο του ULTIMATE COMICS X-MEN, γιατί από μικρή έχω έρωτα με τον Wolverine και εδώ μου έκανε λίγο… φλώρος. Το’ πα, να! Για δείτε τα και σχηματίστε μόνοι σας γνώμη!

 

  • 2. ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ THOR ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗ MARVEL STUDIOS

Αν και τα μαθηματικά βγάζουν την ταινία πιο κάτω από τα blockbusters όπως το IRON-MAN, στις 10 πρώτες μέρες προβολής, το THOR πάει σταθερά καλά. Την ταινία δεν την έχω δει, αλλά έχω ακούσει τα καλύτερα και αυτό είναι η καλύτερη διαφήμιση. Τα καλά λόγια φτάνουν τελικά και στα αυτιά αυτών που δεν θα πήγαιναν να τη δουν, οι οποίοι τελικά πάνε και έτσι είμαστε όλοι χαρούμενοι.

 

  • 3. Ο FRANK CHO ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΜΕ ΤΟ LIBERTY MEADOWS

Ποιός δεν έχει λατρέψει τα γκομενάκια του Cho; Τί λέω η ανόητη, ποια γκομενάκια, τις γυναικάρες του! Όσο και αν λατρεύω τα απίθανα sexy εξώφυλλά του, με τις… προικισμένες υπερηρωίδες, θεωρώ ότι η πιο hot δημιουργία του είναι η Jen του LIBERTY MEADOWS, της ξεκαρδιστικής, χιουμοριστικής και dirty σειράς του Cho. Η οποία, δυστυχώς, εκδιδεται όποτε να ‘ναι. Έρχεται, λοιπόν, το τεύχος #38!

 

  • 4. Η BOOM! STUDIOS ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΜΙΑ ΑΝΕΚΔΟΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ DONALD DUCK ΑΠΟ ΤΟΝ DON ROSA!

Πρόκειται για προσχέδια του Don Rosa για μια ιστορία του Donald, όπου πάει εκδρομή με τα ανίψια για να πάρει αυτόγραφο από τον Mickey Mouse! Έχει πλάκα και έχει και μια δόση νοσταλγίας. Ο Donald είναι αγαπημένος χαρακτήρας, πώς να το κάνουμε. Και το γεγονός ότι βλέπουμε την ιστορία σε roughs έχει και αυτό το ενδιαφέρον του – βλέπεις πώς δουλεύει ο δημιουργός και πώς είναι τα πράγματα στις “πρόβες”. Και βέβαια, κοπανιέσαι γιατί αυτό που ο άλλος το ονομάζει “προσχέδιο”, για εσένα είναι αδύνατο και εκνευρίζεσαι (όπως έπαθα και στο workshop του Διαλυνά την Πέμπτη! “Ένα γρήγορο προσχέδιο”, μην πω καμιά κουβέντα!). Χαζέψτε την ιστορία εδώ.

 

  • 5. MHNAS WEBCOMICS ΣΤΟ CBR

O Brian Cronin είναι από τους αγαπημένους μου αρθρογράφους στο CBR, καθώς ασχολείται με ωραία θέματα. Έχει ασχοληθεί με τα ανεξάρτητα comics όπως και με gay-lesbian comics. Αυτό το μήνα, έχει κάνει μια ωραία προσπάθεια να καλύψει κάποια από τα καλύτερα webcomics. Πραγματικά αξίζει η βόλτα, καθώς στον αχανή κόσμο του web, κυκλοφορούν διαμαντάκια.

 

  • BONUS FUN STUFF! (Και λίγη διασκέδαση δε βλάπτει…)

— Απολαύστε το trailer της νέας ταινίας του Tin-Tin, όλοι εσείς, φίλοι και μη του αμφιλεγόμενου ήρωα.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ddiKjC_4BOo[/youtube]

 

— Το SMALLVILLE ρίχνει αυλαία. Και οι αναμενόμενες αντιδράσεις είναι: α) Ε, και; β) Επιτέλους! γ) Το ποιό; δ) Μμμ. Πάντως εδώ θα βρείτε μερικά ενδιαφέροντα και ξεκαρδιστικά facts για τη σειρά. Το κακό είναι ότι οι σεναριογράφοι δεν τα προόριζαν για αστεία, τα έκαναν σοβαρά.

 

Αυτό μου το έστειλε ένας μαθητής μου. Υπονοεί κάτι;