FROM THE VAULTS OF 2000AD (Introduction)

Δεν πάει ούτε μια εβδομάδα που έγραφα ότι είμαι ένας άνθρωπος που δεν του αρέσει να μην κρατά το λόγο του. Υπάρχει, λοιπόν, μια υπόσχεση που είχα δώσει (και δεν είχα τηρήσει) για ένα mega-post αφιέρωμα στο 2000AD, τους χαρακτήρες του, την Ιστορία του και τις ιστορίες του. Όσο ήμουν κάπως ζεστός με την ιδέα, προσπάθησα να φανταστώ πώς θα μπορούσα να χειριστώ ένα τέτοιο θέμα, πώς θα μπορούσα να στήσω ένα τέτοιο άρθρο χωρίς να αδικώ ιστορίες και προλαβαίνοντας να εμβαθύνω και λίγο σε αυτές (όχι απλά να τις αναφέρω).

Η απάντηση ήταν ότι δεν μπορούσα…

Οπότε, κατέληξα ότι αυτό θα μπορούσε να σπάσει σε μια σειρά από posts, όπως είχε κάνει ο φίλος και συνεργάτης Κώστας Λαμπρόπουλος, στην εξαιρετική σειρά κειμένων του με τίτλο Από Το Φωτοτυπικό Στην Πρέσσα. Αντίθετα, όμως, με εμένα, ο Κώστας έχει στο οπλοστάσιο του ένα set ικανοτήτων που απαιτούνται για να κάνεις κάτι τέτοιο (και δε μιλάω μόνο για τους προλόγους του), οπότε και αυτή η ιδέα διαγράφηκε εσπευσμένα.

Αντλώντας, για άλλη μια φορά, έμπνευση από τους συνεργάτες μου στο Comicdom και αυτή τη φορά από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη και τη σειρά των posts για τα Cthulhu Mythos Comics, καταστάλλαξα σε ένα πιο ελεύθερο format, το οποίο δε θα απαιτείται να έχει εβδομαδιαία βάση, αλλά όπου θα έχω τη δυνατότητα να αναφερθώ σε ιστορίες και χαρακτήρες του 2000AD, αλλά και στην Ιστορία της πιο δημοφιλούς ανθολογίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

To 1977, κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος (η καλύτερα πρώτο prog) του 2000AD. Σε μια εποχή, δηλαδή, που το punk μεσουρανούσε, τα comics στην Μεγάλη Βρετανία βρίσκονταν σε ύφεση και οι ανθολογίες comics άνοιγανε και έκλειναν πριν προλάβεις να σκεφτείς ένα νέο πρωτότυπο τίτλο για να τις ονομάσεις. Το 2000AD, ως τίτλος, απέπνεε όλες τις προσδοκίες για τη νέα χιλιετία που ερχόταν, ενώ κανείς δεν πίστευε ότι θα μπορούσε ο νέος τίτλος να επιζήσει μέχρι τότε (πράγμα που οδήγησε σε ένα ερώτημα που κράτησε για χρόνια “Πως θα ονομάζεται το 2000ΑD όταν έρθει το  2000AD;”).

Τα ηνία του τίτλου ανέλαβε, στο ξεκίνημα του, ο έμπειρος από τα ACTION και BATTLE PICTURE WEEKLY, Pat Mills (ο οποίος πήρε κοντά του και τον συνεργάτη του, John Wagner). Ενώ το πρώτο τεύχος διαφημίστηκε και με τηλεοπτικό spot, το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω…

Αυτά τα λίγα, σαν εισαγωγή… Περισσότερα, πολύ σύντομα επί της οθόνης του υπολογιστή σας, με την επίσημη πρεμιέρα της σειράς των posts. Ανυπομονώ και χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτή την ευκαιρία να ξαναδιαβάσω και να γράψω για αυτές τις υπέροχες, κλασικές ιστορίες.  Εσείς, μέχρι τότε, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά σε κάποια κείμενα που έχουν φιλοξενηθεί στο Comicdom, για ορισμένες από τις πλέον κλασικές ιστορίες του 2000AD (και όχι μόνο…).

THE BALLAD OF HALO JONES – To comic που πολλές φορές αναφέρεται ως η καλύτερη ιστορία που δημοσιέυτηκε στο 2000AD.
JUDGE DREDD: AMERICA – Ίσως η καλύτερη και πιο συγκινητική ιστορία του Judge Dredd.
D.R. & QUINCH – Η ανατρεπτική sci-fi κωμωδία των Alan Moore και Alan Davis.
CANNON FODDER – Μια από τις αγαπημένες μου ιστορίες, δια χειρός Mark Millar και Chris Weston.
COMPLETE ALAN MOORE FUTURE SHOCKS – Τα short stories με απρόσμενο τέλος, που έγραψε ο μεγάλος γενειοφόρος δημιουργός, στο πρώτο στάδιο της καριέρας του.
BATMAN/JUDGE DREDD: JUDGMENT ON GOTHAM
– Το crossover του Δικαστή με τον Σκοτεινό Detective.

Splundig Vur Thrigg!!!