HAPPY SEX

Artist/Writer: ZEP
Anubis

Ήρθε κάποτε η ώρα να διαλέξω ποια θα ήταν η δεύτερη γλώσσα που θα μάθαινα (είμαι φυτό, so sue me!). Και διάλεξα Γερμανικά. Δε παραπονιέμαι, πολύ καλός κινηματογράφος, εξαιρετική λογοτεχνία και ο Konig… Όμως κάποιες στιγμές, μέσα σε ένα comic shop με πιάνει ένα παράπονο. Ένας κόμπος στο λαιμό, όταν πιάνω στα χέρια μου comic που δε μπορώ να διαβάσω. Και δε μπορώ γιατί πολύ απλά είναι στα Γαλλικά. Γιατί, μη γελιόμαστε, οι γαλλόφωνοι το έχουν το Bande Dessinee. Το κοιτώ απελπισμένη, το ξεφυλλίζω και προσπαθώ να αποκρυπτογραφήσω τί λέει, αλλά όλα αυτά με αφήνουν κενή. Έτσι όταν ένα από αυτά τα comics φτάνει στο ράφι σε μια γλώσσα που είναι κατανοητή, η χαρά είναι μεγάλη. Μια τέτοια περίπτωση είναι και το HAPPY SEX του Zep.

O Zep είναι ένας από τους πιο γνωστούς γαλλόφωνους δημιουργούς. Το όνομά του είναι το ψευδώνυμο του κυρίου Philippe Chapuis. Και προέρχεται από το αγαπημένο του συγκρότημα, τους Led Zeppelin. Άλλωστε, ZEP ονόμασε και το πρώτο του περιοδικό και κράτησε το όνομα αυτό από τότε. Και με αυτό έγινε πολύ γνωστός, ιδιαίτερα με τη δημιουργία του TITEUF και έχει βραβευτεί πολλές φορές με βραβείο στην Angouleme και το 2004 μάλιστα με το Grand Prix του θεσμού. Και όχι άδικα, μιας και το χιούμορ του είναι βιτριολικό και βαθιά ανθρώπινο και το σχέδιό του έχει αυτή την αναγνωρίσιμη γλύκα του cartoon.

Με το HAPPY SEX, ο Zep κάνει μια στροφή στον άνθρωπο, στον εσωτερικό του κόσμο, τις ανησυχίες και τις αναζητήσεις του. Φέρνει τον άνθρωπο απέναντι στα αναπάντητα ερωτήματα της ύπαρξής του και κάνει μια βουτιά στο ιερό δέος της άγνοιας. Διατυπώνει με τρόπο βαθιά φιλοσοφικό και έντονα αφαιρετικό την ένταση ανάμεσα στις σχέσεις των δύο φύλων. Έλα, πλάκα σας κάνω (ή μήπως όχι;). Ο Zep δικαιώνει απολύτως το τίτλο αυτής της συλλογής. Έχει σεξ, σεξ, σεξ. Ίσως, βέβαια, όχι τόσο happy. Αν υπήρχε μία λέξη που θα χαρακτήριζε τις μικρές ιστορίες της συλλογής είναι ξεκαρδιστικές. Πραγματικά, σου φτιάχνουν τη διάθεση, γελάς, τις κάνεις θέμα συζήτησης.

Συζητήσεις γύρω από το σεξ, μύθοι, διαστροφούλες, σεξ ανάμεσα σε ζευγαράκια, παντρεμένους, παντρεμένους με μικρά παιδιά, με μεγάλα παιδιά, γέρους, αγνώστους, σεξ με… την παλάμη και, φυσικά, η πάντα επίπονη απουσία του σεξ. Όλα πέφτουν θύματα του δηλητηριώδους χιούμορ του Zep. Και όλα αυτά με ένα απλό και λιτό layout σε μια ωραία έκδοση σε ευρωπαϊκό μέγεθος, έτσι για να φαίνεται από μακριά στο ράφι και να σε κάνει ρεζίλι στους επισκέπτες σου! Απολαυστικότατο, μη το χάσετε.