5 ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ, V. 79

Όλες οι ανακοινώσεις για το νέο DC Universe βρίσκονται συγκεντρωμένες εδώ, ο άλλοτε best-selling τίτλος UNCANNY X-MEN φτάνει στο τέλος του, η Valiant επανδρώνεται, μαθαίνουμε τους φετινούς υποψήφιους του Russ Manning Most Promising Newcomer Award και τέλος η ταινία X-MEN: FIRST CLASS είναι μεν πρώτη στο box office, αλλά με απώλειες.    + BONUS FUN STUFF: O Brian Wood προσφέρει για δωρεάν download και τις 132 σελίδες του artbook PUBLIC DOMAIN 2, ενώ ένας καλλιτέχνης σχεδιάζει το πρόσωπο του Frank Miller… με ατάκες του Frank Miller!

  • 1. ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ NEO DC UNIVERSE

TEEN TITANS #1, σε σενάριο Scott Lobdell και σχέδιο Brett Booth και Norm Rapmund

Την ανακοίνωση ότι η DC Comics θα επαναλανσάρει τον Σεπτέμβρη, ολόκληρο το superhero line του DC Universe, με #1 τεύχη 52 σειρών, το γνωρίζετε ήδη, εκτός αν τις τελευταίες δύο εβδομάδες βρισκόσασταν κλεισμένοι σε κάποια σπηλιά, ή απήχατε από κάθε πληροφορία που αφορά στα comics. Είτε στην πρώτη είτε στη δεύτερη περίπτωση, στα παρακάτω links μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τους 52 τίτλους και τα creative teams που τους ανέλαβαν:

…τη Justice League και τους 10 τίτλους που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με αυτή.

…τους τίτλους που σχετίζονται με τους Green Lantern και τον Batman.

…τους horror ή τους πιο “σκοτεινούς” τίτλους του DC Universe.

…για τις σειρές που θα φιλοξενούν έφηβους χαρακτήρες και ομάδες.

ACTION COMICS #1, σε σενάριο Grant Morrison και σχέδιο Rags Morales

για τους “αντι-ήρωες” και την ένταξη δημοφιλών concept της Wildstorm στο νέο σύμπαν της DC.

για τους τίτλους που σχετίζονται με τον Superman (SUPERMAN, SUPERGIRL και SUPERBOY)

…και την τελευταία ανακοίνωση για τη σειρά-ναυαρχίδα της DC, που δεν είναι άλλη από το ACTION COMICS.

Τέλος, οι πολύ καλοί κύριοι εκεί στο CBR συγκέντρωσαν σε ένα post τα εξώφυλλα, τα creative teams και τις συνόψεις και των 52 τίτλων, ώστε να έχουμε την πλήρη εικόνα με ένα απλό scroll down.

 

  • 2. ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΙΡΑ UNCANNY X-MEN

H Marvel επέλεξε την Washington Post για να ανακοινώσει ότι η ιστορική σειρά UNCANNY X-MEN ολοκληρώνεται με το #544,  ως αποτέλεσμα των εξελίξεων στη μίνι σειρά SCHISΜ. Συγγραφέας του τελευταίου τεύχους θα είναι ο Kieron Gillen και σχεδιαστής του ο Greg Land. Αν μου επιτρέπεται ένα προσωπικό σχόλιο ως X-Fan και αναγνώστης της σειράς εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες, βρίσκω τουλάχιστον θλιβερό το γεγονός ότι μία flagship σειρά, από την οποία έχουν παρελάσει ορισμένοι από τους σημαντικότερους δημιουργούς των mainstream comics, δεν κλείνει με τον εντυπωσιακό τρόπο και το αντίστοιχα ηχηρό δημιουργικό team που θα της άξιζε, αλλά με αντιμετώπιση -τουλάχιστον σε επίπεδο συντελεστών- ενός ακόμη τεύχους, που τυγχάνει να είναι το τελευταίο. Με τους X-Men διαιρεμένους, φυσικά και αναμένουμε την επανεκκίνηση της σειράς και τη διχοτόμησή της σε δύο τίτλους, αλλά η κίνηση αυτή με τον τρόπο που γίνεται αν μη τι άλλο υποδεικνύει το εκδοτικό ήθος των καιρών και την παντελή έλλειψη προγραμματισμού που να υπερβαίνει το εξάμηνο.

Σημείωση: Τώρα που η DC επαναριθμεί όλα τα comics της, το UNCANNY X-MEN ήταν -για μερικές μέρες- ο τίτλος με τη μεγαλύτερη συνεχή αρίθμηση, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στις δύο “μεγάλες” εταιρίες. Τώρα πλέον τη θέση κατέχει ο τίτλος HELLBLAZER (που βρίσκεται κοντά στο #280).

  • 3. Η VALIANT ΕΠΑΝΔΡΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Μόλις μια εβδομάδα μετά την απρόσμενη είδηση της επιστροφής της Valiant Entertainment το 2012, χάρη στην οικονομική ενίσχυση του νέου προέδρου της Peter Cuneo, η εταιρία που άφησε το εκδοτικό στίγμα της στα 1990s, προχώρησε σε μία ακόμη ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία εντάσσονται στο δυναμικό της ο εκδότης, Fred Pierce και ο Executive Editor, Warren Simons.
O Pierce έχει υπάρξει Vice President of Operations and Manufacturing στην εταιρία, κατά τη διάρκεια της πρώτης εποχής της πριν από 20 χρόνια. Μετά την πώληση της Valiant στην Acclaim το 1994, ο Pierce ανέλαβε τη θέση του προέδρου της Wizard Entertainment, όπου και παρέμεινε μέχρι το 2008.
Ο Warren Simons έρχεται μετά από επτά χρόνια παρουσίας στη Marvel, όπου είχε αναλάβει την επιμέλεια τίτλων όπως το THOR του J. Michael Straczynski και το THE IMMORTAL IRON FIST.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα το CBR φιλοξενεί τους δύο pros, σε μία αποκλειστική συνέντευξη.

  • 4. ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ RUSS MANNING MOST PROMISING NEWCOMER AWARD

Πορτρέτο του Russ Manning από τον Milton Caniff

Ο Russ Manning (1929-1981), υπήρξε ένας σημαντικός και επιδραστικός σχεδιαστής comics του περασμένου αιώνα, ευρύτερα γνωστός για τη δουλειά του στη σειρά και το strip TARZAN, το strip STAR WARS, και τις science fiction σειρές comics,  ΤΗΕ ALIENS και MAGNUS, ROBOT FIGHTER.

Μπορεί οι περισσότεροι από μας να μην ξέρουμε πολλά για το βραβείο που φέρει το όνομά του και το οποίο δίδεται από το 1982 στον πιο υποσχόμενο νέο καλλιτέχνη, αρκεί όμως να δούμε όλους τους βραβευθέντες των προηγούμενων ετών, για να αντιληφθούμε ότι μάλλον, κάτι θα κάνουν καλά όταν επιλέγουν τον τελικό νικητή…

1982: Dave Stevens
1983: Jan Duursema
1984: Steve Rude
1985: Scott McCloud
1986: Art Adams
1987: Eric Shanower
1988: Kevin Maguire
1989: Richard Piers Rayner
1990: Dan Brereton
1991: Daerick Gross
1992: Mike Okamoto
1993: Jeff Smith
1994: Gene Ha
1995: Edvin Biukovic
1996: Alexander Maleev
1997: Walt Holcomb
1998: Matt Vander Pool
1999: Jay Anceleto
2000: Alan Bunce
2001: Goran Sudzuka
2002: Tan Eng Huat
2003: Jerome Opena
2004: Eric Wight
2005: Chris Bailey
2006: R. Kikuo Johnson
2007: David Petersen
2008: Cathy Malkasian
2009: Eleanor Davis
2010: Marian Churchland

Οι φετινοί υποψήφιοι για το Russ Manning Most Promising Newcomer Award είναι οι:

* Janet Lee, σχεδιάστρια του RETURN OF THE DAPPER MEN (Archaia)
* Adam Hines, δημιουργός του DUNCAN THE WONDER DOG (AdHouse)
* David Marquez, σχεδιαστής των DAYS MISSING και SYNDROME (Archaia)
* Paul Roman Martinez, σχεδιαστής του ADVENTURES OF THE 19XX (Kopetkai)
* Nate Simpson, σχεδιαστής του NONPLAYER (Image)

Ο νικητής θα ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των Eisner Awards, που θα πραγματοποιηθεί στο φετινό Comic-Con International. Αυτός θα είναι και ο 30στός παραλήπτης του βραβείου από το 1982.

  • 5. BOX OFFICE: ΠΡΩΤΟ ΤΟ Χ-ΜΕΝ: FIRST CLASS, ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΕΣ

Mε έσοδα $55 εκατομμυρίων (και κάτι), το prequel της κινηματογραφικής σειράς X-MEN βρέθηκε μεν στην πρώτη θέση, η προσέλευση του κοινού όμως ήταν σαφώς μικρότερη από τις προηγούμενες ταινίες τις σειράς, αλλά και από το Χ-ΜΕΝ ORIGINS: WOLVERINE (ενδεικτικά αναφέρω ότι το X-MEN: LAST STAND έκλεισε το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής, με έσοδα που έφτασαν τα $105.9 εκατομμύρια). Η μόνη ταινία της σειράς με “χειρότερο” άνοιγμα, ήταν η πρώτη ($54,5 εκατομμύρια στο πρώτο 3ήμερο της).

Θα καταφέρει άραγε το X-MEN: FIRST CLASS να βγάλει τα $160 εκατομμύρια που κόστισε; Μάλλον ναι, αλλά σίγουρα με κάποια, ίσως και με αρκετή, δυσκολία.

  • BONUS FUN STUFF

—- O Brian Wood προσφέρει για δωρεάν download και τις 132 σελίδες του artbook PUBLIC DOMAIN 2. Είναι περίπου 115 megabyte και περιέχει δουλειές μιάς δεκαετίας (sketches και random art). Κάντε δεξί κλικ στο παραπάνω link και θα γίνει δικό σας.

—- To πρόσωπο του Frank Miller, σχεδιασμένο με δικά του quotes. Καλλιτέχνης του έργου, ο Louie Joyce.