Green Lantern Exhibition

Το φετινό  κινηματογραφικό καλοκαίρι είναι αναμφισβήτητα αφιερωμένο στους υπερήρωες και τα comics. Thor, X-Men, Captain America, Green Lantern, είναι οι ήρωες που πρωταγωνιστούν στις ταινίες που είδαμε ή πρόκειται να δούμε προσεχώς στη μεγάλη οθόνη μέσα στους επόμενους μήνες.

Το Cartoon Art Museum στο San Francisco (ξέρετε, αυτό με το οποίο συνεργαστήκαμε στο φετινό Comicdom Con Athens για την έκθεση BATMAN: YESTERDAY & TOMORROW), με αφορμή την ταινία GREEN LANTERN (τέλη Αυγούστου και στις ελληνικές αίθουσες), εγκαινίασε τον προηγούμενο μήνα μια έκθεση αφιερωμένη στον ομώνυμο ήρωα. Περισσότερες από 60 αυθεντικές σελίδες εκτίθενται ήδη στη γκαλερί του Μουσείου, δημιουργήματα κλασικών και πιο σύγχρονων ονομάτων της comic σκηνής. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τις ξεχωριστές δουλειές – μεταξύ άλλων – των Gil Kane, Neal Adams, Joe Staton, Mike Mignola, George Perez, Brian Bolland, Brent Anderson, Bill Sienkiewicz, Irwin Hasen  και Martin Nodell.

Ο Green Lantern γιορτάζει φέτος τα 70 χρόνια από την πρώτη του εμφάνιση στο ALL AMERICAN COMICS #16 από τους Bill Finger και Martin Nodell και εκτός από τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην επερχόμενη ταινία, αναμένεται να τον δούμε να επαναλανσάρεται στο πλαίσιο της ανανέωσης του DC Universe, αυτή τη φορά από τον σεναριογράφο Geoff Johns και τους σχεδιαστές Doug Mahnke και Christian Alamy.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8NWGl_A3b60[/youtube]