SAN DIEGO COMIC CON INTERNATIONAL 2011: Part 3

Τρίτη μέρα του μεγάλου convention, που λαμβάνει χώρα στην πανέμορφη πόλη της Νότιας Καλιφόρνιας, και οι ειδήσεις σε όλα τα μέτωπα τρέχουν με γρήγορους ρυθμούς. Πάμε να ρίξουμε ματιά σε όσα έχουν συμβεί, από το προηγούμενο report μας μέχρι και αυτή τη στιγμή…

MARVEL

— Ένα event τελειώνει, ένα άλλο αρχίζει στη θέση του. Μόλις  ολοκληρωθεί το FEAR ITSELF, η Marvel θα μας παραδώσει το FEARLESS, το οποίο θα διατίθεται για παραγγελία στο προσεχές PREVIEWS (Αυγούστου). Για την ώρα, μπορείτε να μάθετε πάρα πολύ λίγες λεπτομέρειες στο σχετικό post του CBR…

— Μπορεί να έχει περισσότερους εχθρούς παρά φίλους μεταξύ των αναγνωστών (καλά, δεν έκανα και γκάλοπ!), αλλά ο Chief Creative Officer (και πρώην Editor-In-Chief) της Marvel, Joe Quesada, είναι σίγουρα πολύ ενδιαφέρων τύπος και, τις περισσότερες φορές, τα Cup O’ Joe panels, που παραθέτει στα conventions, έχουν “ψωμί”.

DC

— Το καθημερινό panel που είναι αφιερωμένο στους 52 νέους τίτλους του DC Universe, συνεχίζεται με συμμετοχές από δημοφιλείς δημιουργούς όπως οι Jim Lee, Grant morrison, Tony Daniel, Rob Liefeld και Scott Lobdell και με ακόμη περισσότερες χρήσιμες (ή λιγότερο χρήσιμες) πληροφορίες για όλους τους τίτλους που μπορεί να σας ενδιαφέρουν, αλλά και για όλους αυτούς που αποκλείεται να σας ενδιαφέρουν. Θα έκανα κάποιο σχόλιο για το γενικότερο overkill του πράγματος, αλλά με δεδομένο ότι το Φθινόπωρο θα κάνουμε, εδώ στο Comicdom, Snapshot Reviews για όλα τα #1 τεύχη (μετά από δική μου προτροπή, μάλιστα), υποψιάζομαι πως θα ήταν καλή ιδέα να το βουλώσω κάπου εδώ…

— Σίγουρα δεν είναι ο μόνος άνθρωπος στο χώρο των comics που θα στοιχημάτιζε πως το reboot/relaunch/revamp/remodeling της DC θα αποτύχει, αλλά για την ώρα, είναι ο μόνος που βγαίνει να το πει δημοσίως και μάλιστα σε συνέντευξη στο πλαίσιο του San Diego Comic Con. Κυρίες και κύριοι, ο Todd McFarlane!

— Ενδεχομένως, τα δύο πιο καυτά franchises της DC, τα τελευταία χρόνια, είναι αυτά του Green Lantern και της Justice League, οπότε είναι απολύτως βέβαιο πως οι περισσότεροι από εσάς θα θέλετε να μάθετε τι ειπώθηκε στα σχετικά panels. Φαντάζομαι πως έχετε ήδη κάνει κλικ στα δύο links που προηγήθηκαν, αλλά ως added bonus πάρτε και αυτό, με preview art από το Justice League panel.

— Το Dark κομμάτι του DC Universe είναι, για πάρα πολλούς αναγνώστες, αυτό που ενδέχεται να έχει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον μεταξύ των τίτλων του relaunch. Σε αυτούς ακριβώς τους αναγνώστες απευθύνεται, κατά κύριο λόγο, το DC Dark And Edge panel, στο οποίο συμμετείχαν δημιουργοί όπως ο Scott Snyder, ο Paul Cornell, ο Jeff Lemire και ο Joshua Hale Fialkov.

— Ακόμη περισσότερα DC 52 previews από το CBR, μεταξύ των οποίων τα ANIMAL MAN, TEEN TITANS και BLUE BEETLE.

OTHER PUBLISHERS

— Η Fantagraphics ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει στην έκδοση του THE COMPLETE ZAP COMIX, μιας πολυτελούς έκδοσης δύο σκληρόδετεων τόμων σε slipcase, που θα περιλαμβάνουν όλες τις ιστορίες που δημοσιεύτηκαν στην ιστορική underground ανθολογία.

— Η Archaia Entertainment έδωσε περισσότερες πληροφορίες για την επερχόμενη ανθολογία, IMMORTALS: GODS AND HEROES, που αποτελεί “συνοδευτικό” της ταινίας IMMORTALS, του σκηνοθέτη Tarsem Singh, η οποία θα κυκλοφορήσει στις αμερικανικές αίθουσες το Νοέμβριο.

— Ο δημιουργός των THE WALKING DEAD και INVINCIBLE, Robert Kirkman, παραθέτει panel με θέμα τα creator-owned comics, έναν τομέα τον οποίο, προφανώς, γνωρίζει πολύ καλά, άσχετα αν αυτό δεν τον έχει εμποδίσει, κατά καιρούς, να κάνει δηλώσεις που επιεικώς θα χαρακτηρίζαμε ατυχείς…

— Ο Howard Chaykin επιστρέφει στο BLACK KISS! Ο Howard Chaykin επιστρέφει στο BLACK KISS!!! Όχι, δεν υπάρχουν παραπάνω σχόλια! Ο Howard Chaykin επιστρέφει στο BLACK KISS!!!!!!!!

TV/MOVIES

— Οι πρωταγωνιστές της πολυαναμενόμενης ταινίας THE AMAZING SPIDER-MAN, Andrew Garfield, Emma Stone, Rhys Ifans, ο σκηνοθέτης Mark Webb και οι παραγωγοί Avi Arad και Matt Tolmach, βρέθηκαν στο panel που ήταν αφιερωμένο στην ταινία και μίλησαν με κοινό και δημοσιογράφους. (Ευτυχώς, βέβαια, που ο Ifans τη γλύτωσε με μια απλή επίπληξη από την αστυνομία και δεν βρέθηκε σε κανένα κρατητήριο, μετά τη διένεξη που είχε με υπάλληλο της εταιρίας security του Con, την Παρασκευή το απόγευμα, ειδάλλως το panel μπορεί να ήταν φτωχότερο κατά ένα άτομο τουλάχιστον…)

— Ο επικεφαλής του τμήματος Τηλεόρασης της Marvel, Jeph Loeb, παρέθεσε ένα panel, όπου ανακοίνωσε νέες live action σειρές (HULK, CLOAK AND DAGGER), νέα animated projects (ASTONISHING X-MEN, HULK: AGENTS OF SMASH), παρουσίασε footage από το πρώτο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν του animated AVENGERS και, γενικά, μίλησε για όλα όσα αφορούν στο τηλεοπτικό παρόν και μέλλον της εταιρείας.

— Μπορεί η ταινία GREEN LANTERN να μην απέδωσε τα αναμενόμενα στις κινηματογραφικές αίθουσες, αλλά, προφανώς, το τηλεοπτικό animation είναι ένας εντελώς διαφορετικός τομέας, στον οποίο ενδέχεται τα αποτελέσματα να είναι πολύ διαφορετικά. Τουλάχιστον αυτό ελπίζουν οι άνθρωποι που συμμετείχαν στο panel Green Lantern: The Animated Series, μεταξύ των και ο Bruce Timm, η παρουσία του οποίου στο project αποτελεί αχτίδα ελπίδας για τους fans.

— Αν είστε ένας από αυτούς που πιστεύουν πως το comic THE DARKNESS της Top Cow έχει πάψει να είναι έστω και στοιχειωδώς relevant εδώ και χρόνια, δεν πρόκειται να συναντήσετε διαφωνία από μένα. Ενδέχεται, όμως, να συναντήσετε αρκετές από τον Πρόεδρο της εταιρίας, Marc Silvestri, o οποίος ανακοίνωσε πως βρίσκεται στα σκαριά μια ταινία βασισμένη στο comic, από την εταιρία παραγωγής Mandeville Films (The Surrogates).

— Η επόμενη είδηση μπορεί να μη συνδέεται με το San Diego Comic Con, αλλά αξίζει σίγουρα να αναφερθεί. Η ταινία CAPTAIN AMERICA: THE FIRST AVENGER έκανε εισπράξεις της τάξεως των 28,5 εκατομμυρίων δολαρίων την πρώτη μέρα προβολής της, και είναι εξαιρετικά πιθανό να διαψεύσει ευχάριστα τις προβλέψεις των υπεύθυνων της Paramount, που υπολόγιζαν σε ένα τριήμερο άνοιγμα κάπου ανάμεσα σε αυτό του X-MEN: FIRST CLASS (55,1 εκ.) και του THOR (65 εκ.).

EISNER AWARDS

— Ανακοινώθηκαν οι νικητές σε όλες τις κατηγορίες των φετινών Eisner Awards, με την IDW να είναι η μεγάλη νικήτρια, καθώες απέσπασε πέντε βραβεία, μεταξύ των οποίων αυτά των Best Writer (Joe Hill για το LOCKE AND KEY) και Best Writer/Artist (Darwyn Cooke για το RICHARD STARK’S PARKER). Υπήρξαν αρκετές εκπλήξεις σε σημαντικές κατηγορίες, αλλά σε γενικές γραμμές τα βραβεία ήταν αρκετά μοιρασμένα στις πιο γνωστές εκδοτικές. Δείτε όλους τους νικητές στο σχετικό post του CBR.