COMICDOM RESURRECTED #8: Spandex & Laughs!

Παρά το γεγονός ότι οι ρυθμοί μπορούν πλέον να θεωρηθούν κανονικοί,  με τη δέουσα σοβαρότητα να υποτίθεται πως ακολουθεί, αποφάσισα σε αυτό το COMICDOM RESURRECTED να διατηρήσω ελαφριά την ατμόσφαιρα, επιλέγοντας να σας θυμίσω μερικά comics, τα οποία συνδυάζουν το χιούμορ με τους superheroes.

Για αρχή, ξεθάβω το AMBUSH BUG των Keith Giffen και Robert Loren Fleming, μια σειρά που πλέον μοιάζει να έχει ξεχαστεί. Αντιθέτως, το JUSTICE LEAGUE των Giffen/DeMatteis/Maguire, ένα comic που είναι ένας ακρογωνιαίος λίθος, όσον αφορά το υπό εξέταση θέμα, και συνήθως είναι το πρώτο στο οποίο γίνεται αναφορά. Η ίδια ομάδα έχει συνεργαστεί και στο πιο πρόσφατο DEFENDERS, ενώ το δίδυμο Giffen/DeMatteis, δίχως τον Kevin Maguire στο πλευρό τους, είναι υπεύθυνο και για τα HERO SQUARED X-TRA SIZED SPECIAL #1 , HERO SQUARED και PLANETARY BRIGADE, με τα αποτελέσματα να κρίνονται κάπως απογοητευτικά.

Σε ανάλογα ελαφρύ ύφος είχαν κινηθεί τα NEXTWAVE και G.L.A., ενώ το MARVEL APES  δίνει μια πιο φιλοζωική χροιά σε αυτού του είδους τα comics. Η Image, από την άλλη, μας είχε προσφέρει τα TRUTH, JUSTIN, AND THE AMERICAN  WAY, όπως και το SIDEKICK του Paul Jenkins, συνοδευόμενο από το SIDEKICK: SUPER SUMMER SPECTACULAR.

Τέλος, αν η όρεξη σας τραβάει κάτι χωμένο σε ομιχλώδη τοπία μικρών εκδοτικών εταιριών, μπορείτε να δοκιμάσετε το BIG MAX της Mr. Comics, ή το ΗERO@LARGE της Speakeasy Comics.