COMICDOM RESURRECTED #9: Leave Your Safe Zone pt.1!

Διαβάζετε επί χρόνια ολόκληρα, ίσως και δεκαετίες, comic με θεματολογία που περιστρέφεται αποκλειστικά γύρω από superheroes; Μήπως θα θέλατε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό; Τι νομίζετε ότι κάνουμε εδώ;

Σήμερα λοιπόν, σας έχω 8 στον αριθμό προτάσεις, με comics της ανεξάρτητης σκηνής, που μπορεί ένας τολμηρός αναγνώστης να χρησιμοποιήσει ως εφαλτήριο για εξερεύνηση σε άγνωστα πελάγη. Κοινός παρανομαστής,  το πόσο βατά είναι αυτά,  ειδικά  στο οπτικό μέρος.  Η παρακάτω λίστα, φυσικά και δεν μπορεί να θεωρηθεί ως απόλυτος τυφλοσούρτης, εφόσον αποτελείται από προσωπικές μου επιλογές. Η σειρά είναι αλφαβητική.

A CONTRACT WITH GOD: Διαβάστε Will Eisner και νιώστε. Πολλά από τα graphic novels του θα μπορούσαν να βρίσκονται εδώ,  αυτό εδώ όμως είναι στο οποίο αποδόθηκε αυτός ο χαρακτηρισμός.

CEREBUS: Ξεκίνησε ως σάτιρα του CONAN THE BARBARIAN, όμως, το ανήσυχο πνεύμα του Dave Sim το εξέλιξε, αργά και σταδιακά, σε κάτι άλλο.

CONCRETE: FRAGILE CREATURE: Ένα comic που ξεκινά με  ένα κλασσικό superhero origin, σύντομα, όμως, φανερώνονται οι πραγματικές προθέσεις του Paul Chadwick, με την απόρριψη των κλισέ και την εισχώρηση ανθρώπινων προβληματισμών.

LOVE AND ROCKETS: HEARTBREAK SOUP: Αν έχετε μεγάλο σόι, και έχετε καταγωγή από μια μικρή κοινωνία, όπως αυτή του χωριού ή της επαρχιακής πόλης, τότε το πιθανότερο είναι να υπάρξει μια ταύτιση με το πόνημα του Gilbert Hernandez.

STRANGERS IN PARADISE: Υπέροχοι χαρακτήρες, με ψυχή και καρδιά, από τον μοναδικό Terry Moore.

THE BRADLEYS: Σε περίπτωση που υπήρξατε “περίπτωση” ως έφηβος, θα βρείτε κάτι από τον εαυτό σας, στο εξωφρενικό αυτό comic του Peter Bagge.

THE POOR BASTARD: Οι 20άρηδες ίσως γοητευτούν την ζωή του Joe Matt. Οι 30άρηδες, από την άλλη, το πιθανότερο είναι να τον θεωρήσουν τελειωμένο. Ο κίνδυνος των αυτοβιογραφικών cοmics, και του δημοσίου “ξεβρακώματος”.

TRICKED: Σχετικά δαιδαλώδες, με δουλεμένους χαρακτήρες με βάθος, είναι δυο από τα χαρακτηριστικά αυτού του έργου του Alex Robinson.

Αυτά για τώρα! Την επόμενη εβδομάδα, θα παρουσιάσω πιο “hardcore” υλικό.