COMICDOM RESURRECTED #12: We Are Living On A Doomed Planet!

Σας ταλαιπώρησα αρκετά για τρεις εβδομάδες με όλα αυτά τα κουλτουριάρικα ανεξάρτητα comic, έτσι δεν είναι; Προσωρινή παύση, λοιπόν, εστιάζοντας σε κάτι με μεγαλύτερες δόσεις αδρεναλίνης.

Τι καλύτερο για αλλαγή πλεύσης της  θεματολογίας από κινδύνους που δεν απειλούν μόνο έναν ήρωα, αλλά ολόκληρο το πλανήτη και φυσικά τον πληθυσμό του;

Μπορεί το σύμπαν ολόκληρο και το χωροχρονικό συνεχές να κινδυνεύουν να καταρρεύσουν με ολέθριες συνέπειες, τη λύση, όμως, μπορούν να τη δώσουν οι ήρωες της Γης. Αυτό μας απέδειξαν τα CRISIS ON INFINITE EARTHS και ZERO HOUR της DC. Πολύ δημοφιλείς, στην ίδια εταιρεία, έχουν αποδειχθεί και οι εξωγήινες εισβολές. Αυτές μπορεί να είναι λίγο ό,τι-να-ναι, όπως στο FINAL CRISIS, ή να λαμβάνουν χώρα στο μακρινό μέλλον, με μόνη ελπίδα σωτηρίας μερικούς μυθολογικούς ήρωες, όπως και έγινε στο CAMELOT 3000. Επίσης, μια σύγκρουση μυθολογικών διαστάσεων, όπως αυτή του KINGDOM COME, μπορεί να φέρει το τέλος, αν δεν επιχειρήσει να το κάνει η ίδια η ανθρωπότητα, όπως είδαμε στο WATCHMEN.

Δεν ξέχασα την Marvel, η οποία έχει μια προτίμηση στις επιθέσεις από το “εσωτερικό”  της, όπως έχουμε δει στο κλασσικό DARK PHOENIX SAGA, ή και στο πιο πρόσφατο, και σίγουρα όχι ίδιου ειδικού βάρους, WORLD WAR HULK.  Βέβαια, ούτε και εδώ λείπουν οι εξωγήινες εισβολές,  αν και λίγο παραλλαγμένες, όπως αυτή του ULTIMATE EXTINCTION.

Τέλος, αν τα περισσότερα από αυτά σας φαίνονται λίγο ήμερα και κοινότυπα, καθώς προτιμάτε περισσότερο στιλ και μεταμοντέρνο ύφος, τότε το THE AUTHORITY θα μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες σας.