COMICDOM RESURRECTED #14: Buried By Time And Dust pt. 2

Η θεματολογία της στήλης της προηγούμενης εβδομάδας, ήταν τέτοια που σήκωνε και δεύτερο μέρος! Όποιος θέλει να με κατηγορήσει για έλλειψη φρέσκων ιδεών, μπορεί να το κάνει ελεύθερα. Δεν θα τον κακολογήσω, σε καμία περίπτωση.

Μεταξύ των comics που ποτέ δεν παρουσιάστηκαν ολοκληρωμένα στο κοινό, είναι και τα THE TWELVE και CAPTAIN AMERICA: WHITE. Το δεύτερο είναι μια πραγματικά ασήμαντη απώλεια. Απορώ γιατί το αγόρασα. Βέβαια, έχω κάνει ακόμα πιο “χρυσές” αγορές, όπως το FRIDAY THE 13TH JASON VS JASONX #1, σε μια απόπειρα να βρω τον πάτο. Είναι στιγμές που αμφιβάλλω για το γούστο μου.  Πρέπει να είναι πολύ χάλια…

Μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι έχει παρέλθει η μόδα που θέλει έναν celebrity (οποιονδήποτε – ηθοποιό, μουσικό, μέλος του JERSEY SHORE), να βάζει το όνομα του φαρδιά-πλατιά σε ένα comic, προσφέροντας τα ελάχιστα, σε μια απόπειρα αύξησης των πωλήσεων. Μάλλον το JENNA JAMESON’S SHADOW HUNTERS έδειξε, με τον πλέον προφανή τρόπο, ότι υπάρχουν και όρια.

“Αφού έπιασε ο Conan, δεν κυκλοφορούμε και ένα SOLOMON KANE;” Πόσοι comic fans είναι καμμένοι Howard-ικοί, άραγε, για να το αγοράσουν αυτό, το σκέφτηκε κανείς;  Στην Marvel, είχαν διαφορετική θεώρηση των προτιμήσεων του κοινού. Αυτό το άμοιρο το ETERNALS το αγόρασε κανείς, την στιγμή που δεν το υποστήριζε και κάποιο ηχηρό όνομα;

Έχω αδυναμία σε ιστορίες που τοποθετούνται στο μέλλον και που ασχολούνται με υποθετικές εξελίξεις των γεγονότων. Οι τίτλοι των X-Men, ειδικά, έχουν παράδοση σε αυτή την τακτική, και το GENEXT, του κουρασμένου Chris Claremont, απλώς το επιβεβαιώνει με την ύπαρξη του.

Υπήρχε μια περίοδος που η Wildstorm είχε χάσει κάθε κατεύθυνση και έβγαζε πράγματα όπως το MANIFEST ETERNITY, το οποίο ομολογώ ότι φαίνεται να έχει ένα ενδιαφέρον. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι η συγκεκριμένη εκδοτική ήταν κάποτε μέρος της Image,  οπότε ήταν λογικό να εκμεταλλευτεί το παρελθόν της, κυκλοφορώντας το δεύτερο volume του DEATHBLOW. Εφηβικού τύπου αστεία με την λέξη “job”, δικά σας.

Μιας και είπα για Image, σας αφήνω με ένα ακόμη YOUNGBLOOD #1. Μα, πόσα από δαύτα υπάρχουν στην πλάση ολάκερη;