Πράσινο Φως Για Το AKIRA

Η τελευταία φορά που ακούσαμε για το remake του AKIRA, ως ταινία live action, ήταν τον Μάιο, όπου το project είχε μείνει χωρίς πρωταγωνιστή και σκηνοθέτη, μετά την αποχώρηση του Keanu Reeves και του Albert Hughes, από τα αντίστοιχα πόστα.

Το Variety, σύμφωνα με πηγές του, αναφέρει ότι η Warner Bros έδωσε το πράσινο φως για να αρχίσουν τα γυρίσματα του  remake, κατά τα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου. Τον Ιούλιο, η Warner προσέγγισε τον Ισπανό Jaume Collet-Serra για να σκηνοθετήσει, με προϋπολογισμό  90 εκατομμύρια δολάρια, ο οποίος έπεσε, από τα 100 εκατομμύρια που είχαν στην διάθεσή τους αρχικά.

Τώρα, το στούντιο μπορεί να αρχίσει να ψάχνει για τους 2 πρωταγωνιστές, με τις φήμες να λένε πως ένας πιθανός υποψήφιος είναι ο Garrett Hedlund, που έπαιζε στο TRON: LEGACY, τον οποίον ήθελε και το στούντιο και ο νέος σκηνοθέτης, αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν κίνηση πριν πάρουν έγκριση για την συνέχιση του project. Προσφορά δεν του έχει γίνει ακόμη, αλλά οι πληροφορίες λένε πως αυτό θα συμβεί σύντομα.

Ο Katsuhiro Otomo θα είναι executive producer στην μεταφορά.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως 90 εκατομμύρια δολάρια είναι πολύ λίγα για ένα τέτοιο εγχείρημα. Όσοι έχουν δει το anime, ή έχουν διαβάσει το manga, καταλαβαίνουν γιατί…