COMICDOM RESURRECTED #15: Hail Horror, Hail!

Ο χειμώνας πλησιάζει απειλητικά, τα βράδια κάνει περισσότερο κρύο, δημιουργώντας ένα σκηνικό κατάλληλο για αναγνώσματα τρόμου. Ο χώρος των comics έχει μια πλούσια παράδοση σε αυτό το είδος, και εμείς εδώ στο Comicdom έχουμε γράψει ένα-δυο κειμενάκια. Πριν, όμως, ξεκινήσω με τις προτάσεις μου, χαμηλώστε τα φώτα  και βάλτε ένα μουσικό χαλί να παίζει, για ενίσχυση της ατμόσφαιρας. Προτείνω κάποιο soundtrack αντίστοιχης ταινίας, γιατί όχι και video game (π.χ. SILENT HILL),  ή, αν είστε της δικής μου κατευθύνσεως, JACULA και DEATH SS.

Πριν από τέσσερις σχεδόν δεκαετίες, η Marvel είχε εκδώσει το THE MONSTER OF FRANKENSTEIN, ένα εξαιρετικό comic, το οποίο, στο ξεκίνημα του τουλάχιστον, ήταν μεταφορά της κλασικής νουβέλας της Mary Shelley. Η ίδια εταιρεία, τον καιρό που εξέδιδε magazines, είχε βγάλει στην αγορά το TALES OF THE ZOMBIE, σε πλήρες ασπρόμαυρο μεγαλείο. Αν η όρεξη σας τραβάει κάτι σε σύντομη ιστορία, υπάρχει το JENIFER,  από την κλασσική σειρά ανθολογίας CREEPY της Warren Publishing.  Υπεύθυνος για το σχέδιο σε αυτή ήταν ο μαιτρ του τρόμου Bernie Wrightson, o οποίος, μεταξύ άλλων, έχει υπογράψει και το SWAMP THING, όχι εκείνο του Alan Moore, αλλά το πρώτο, με συγγραφέα τον Len Wein.

Αν τώρα θέλετε μια βόλτα από Ιαπωνία μεριά, υπάρχει πάντα το RED SNAKE, του Hideshi Hino, με αρκετά διεστραμμένη άποψη.

Μετά την σύντομη αυτή αλλαγή, επιστρέφουμε σε αμερικάνικα εκδοτικά εδάφη, και εκεί έχουμε το DELPHINE του Richard Sala, για λίγο βύθισμα μέσα σε έναν κόσμο παραλόγου.  Οι λάτρεις των ανθολογιών, μπορούν να στρέψουν το βλέμμα τους προς την Dark Horse, και στο BOOK OF MONSTERS, όπου συναντάμε πολλά ηχηρά ονόματα.

Τέλος, θα μπορούσα να αναφέρω πάμπολλα zombie comics, επειδή όμως είμαι σε καλή διάθεση, σας παραπέμπω μόνο στο THE WALKING DEAD, στην Ελληνική έκδοση παρακαλώ, και γλιτώνετε από τόνους σαβούρας. Είδατε τι καλός που είμαι;