COMICDOM JOURNAL #22

To Comicdom Journal αλλάζει τη δομή του, δίνοντας έμφαση στα δύο κύρια sections της στήλης: Στον τομέα News θα κάνουμε μια ανασκόπηση των σημαντικότερων ειδήσεων της εβδομάδας που πέρασε, ενώ στο Fun Stuff θα υπάρχουν, όπως πάντα, ενδιαφέροντα videos, trailers,  pin-ups, previews, free comics και λοιπά goodies που ανακαλύπτω, σερφάροντας στο comics internet.

  • NEWS

— To 39o Φεστιβάλ Comics της Angouleme (26 – 29 Ιανουαρίου 2012), έδωσε στη δημοσιότητα ένα μέρος του προγράμματός του. ()

— Ταυτόχρονες έντυπες – digital κυκλοφορίες και από τη Dark Horse. ()

— Έρχεται η συνέχεια του WATCHMEN; Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η ιστοσελίδα Bleeding Cool… ()

— Νέα τιμή-ρεκόρ $2.16 εκατομμυρίων δολαρίων, για το ACTION COMICS #1. ()

— Το Free Comic Book Day 2012 ανακοίνωσε τα  “gold level” comics που θα δίνονται δωρεάν στις 5 Μαϊου. ()

— To JUSTICE LEAGUE #1, είναι ήδη καθ’ οδόν για 5η έκδοση. ()

— Στο δεύτερο μέρος συνέντευξής του, ο Alan Moore “αδειάζει” τον Frank Miller, χαρακτηρίζοντας το SIN CITY “αμετανόητα μισογυνικό” και το 300 “αγρίως ανιστόρητο, ομοφοβικό και τελείως άστοχο”. ()

— Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, ο Τάσος Μαραγκός και ο Tomek θα εικονογραφήσουν έναν από τους τοίχους του νέου καταστήματος Jemma Books & Comics στον Πειραιά. ()

— Τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, ο Γιώργος Μπότσος θα πραγματοποιήσει ομιλία στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών με θέμα τα comics. ()

  • FUN STUFF

— To εξώφυλλο του Daniel Clowes για το THE NEW YORKER που κυκλοφόρησε στις 5 Δεκεμβρίου έχει ως θέμα την αλλαγή στην “ταυτότητα” των βιβλιοπωλείων με την ολοένα και μεγαλύτερη παρουσία memorabilia.

— Madman Party Pin-Up: Με αφορμή την επερχόμενη κυκλοφορία του ΜΑDMAN 20th ANNIVERSARY MONSTER! HC, o Michel Fiffe και ο Mike Allred συνεργάζονται για ένα pin-up που θα συμπεριλαμβάνεται στην έκδοση, και το οποίο απεικονίζει ένα μεγάλο cast creator owned χαρακτήρων.

— Δια χειρός John Byrne: Οι All-New, All-Different X-Men, με τις στολές των original X-Men.

— To Springfield Punx blog του Dean Fraser είναι αφιερωμένο στο να μετατρέπει γνωστούς, “σοβαρούς” χαρακτήρες στα πρότυπα της σειράς THE SIMPSONS. Αυτή τη φορά, μπήκε στο στόχαστρό του, το videogame ΒΑΤΜΑΝ: ARKHAM CITY.

— Δεν είναι κάποιο comic shop, ούτε κάποιο μουσείο του Batman. Είναι το σπίτι ενός συλλέκτη, ο οποίος έχει σχεδόν 1600 memorabilia του αγαπημένου του ήρωα.

— Ο Kerry Callen μετατρέπει σε animated τέσσερα διάσημα εξώφυλλα comics. Το αποτέλεσμα κυμαίνεται από εξαιρετικά πετυχημένο…

…έως και εκνευριστικά αποτυχημένο.

— Ένα signing στο Golden Apple Comics, το 1984: Καθιστοί από αριστερά προς δεξιά: Jaime Hernandez, Gilbert Hernandez και Matt Groening. Όρθιοι, η Carol Kovinick-Hernandez και ο Dave Stevens.

— Στο βίντεο που ακολουθεί, ο Anders Nilsen μιλάει για το πιο πρόσφατο comic του, BIG QUESTIONS.

— Free Comic: RED SPIKE #1 (Image)

— That’s all folks! Σας αφήνω με ένα ρεπορτάζ από το κανάλι Bloomberg (το οποίο ειδικεύεται στις διεθνείς επιχειρηματικές και οικονομικές ειδήσεις). Στη συγκεκριμένη περίπτωση το θέμα του βίντεο είναι το μέλλον (της αγοράς) των comics και λέγονται κάποια ενδιαφέροντα πράγματα…