Moore & Lloyd @ OCCUPY COMICS

O Alan Moore, o οποίος έχει χαρακτηρίσει το κίνημα “Occupy” ως “μια απόλυτα δικαιολογημένη κραυγή στην ύβρη κατά της ανθρωπότητας,” ενώνει τις δυνάμεις του με τον συνεργάτη του στο V FOR VENDETTA, David Lloyd και με 50 άλλους δημιουργούς, για το OCCUPY COMICS, μία ανθολογία εμπνευσμένη από τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

“Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Alan Moore και ο David Lloyd είναι ανεπίσημα οι πνευματικοί πατέρες του κινήματος”, δήλωσε στο Wired.com, ο υπεύθυνος του Occupy Comics, Matt Pizzolo. “Είναι πραγματικά υπέροχο να βλέπεις αυτούς τους δύο δημιουργούς, το έργο των οποίων ενέπνευσε τους διαδηλωτές, να συμμετέχουν σε ένα δημιουργικό project εμπνευσμένο από τους διαδηλωτές”.

Ο Moore θα συμμετάσχει με ένα κείμενο (το οποίο, όπως όλα δείχνουν, θα εικονογραφηθεί με illustrations), και το οποίο θα εξερευνά τις αρχές του κινήματος. Το project αναζητά χρηματοδότηση μέσω του Kickstarter, περιγράφεται ως “μία χρονοκάψουλα των παθών και των συναισθημάτων που οδηγούν το κίνημα” και περιλαμβάνει single-issue comics, τα οποία θα διαδεχθεί μία hardcover συλλογή και ένα making-of ντοκιμαντέρ σε παραγωγή του Patrick Meaney, σκηνοθέτη των GRANT MORRISON: TALKING WITH GODS, και του WARREN ELLIS: CAPTURED GHOSTS. Η καμπάνια για τη συγκέντρωση των χρημάτων λήγει σε τρεις ημέρες και μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από $15.000 δολάρια, ξεπερνώντας κατά πολύ τον αρχικό στόχο των $10.000.

Εκτός των Moore και Lloyd, συμμετέχουν στην ανθολογία οι Michael Allred, Darick Robertson, Douglas Rushkoff, Ben Templesmith, Si Spurrier, Dean Haspiel, Amanda Palmer, J.M. DeMatteis, Steve Niles, Dan Goldman, Charlie Adlard, Susie Cagle, Shannon Wheeler, Molly Crabapple, Ryan Ottley, Joshua Dysart, Joseph Michael Linsner, Joe Keatinge, B. Clay Moore και Joshua Hale Fialkov.