AVENGERS VS X-MEN: Έρχεται Το 2012

Την ιστοσελίδα της USA Today, επέλεξε η Marvel για να ανακοινώσει (μέσω δύο άρθρων) το μεγάλο event της για το 2012: Μία 15νθήμερη σειρά 12 τευχών, που θα ξεκινήσει τον Απρίλιο, και θα φέρνει αντιμέτωπες τις δύο σημαντικότερες “οικογένειες” ηρώων της εταιρίας. Τη σειρά με τίτλο AVENGERS VS X-MEN θα γράφουν από κοινού οι “architects” Brian Michael Bendis, Jason Aaron, Jonathan Hickman, Ed Brubaker και Matt Fraction, και θα τη σχεδιάζουν οι Frank Cho, John Romita, Jr., Olivier Coipel και Adam Kubert. Τον πρόλογο έχουν ήδη αναλάβει να γράψουν οι Bendis και Aaron, με σχέδιο από τον Cho.

Όπως είπε ο Editor-in-Chief της Marvel, Axel Alonso, το ενδιαφέρον αυτής της σειράς είναι προφανές: “Έχεις δύο πληθυσμούς τα κίνητρα των οποίων είναι απλά, κατανοητά και εύλογα. Αυτό είναι μέρος της ομορφιάς του πράγματος. Παρακολουθείς μια ιστορία που εξελίσσεται με βάση το “Τί θα έκανες εσύ;“.

Σε ό,τι αφορά στην ιστορία, κινητήριες δυνάμεις πίσω από τη σύγκρουση, είναι δύο κοκκινομάλλες και μία κοσμική οντότητα: Τα βλέμματα θα στραφούν στη Hope Summers ως ιδανική υποψήφια για να γίνει ο νέος αποδέκτης της phoenix force που επιστρέφει (κάποιοι πιστεύουν εξάλλου ότι η Hope είναι μετενσάρκωση της Jean Grey), αλλά και στη Scarlet Witch, η οποία για πρώτη φορά μετά τα γεγονότα του Disassembled, θα φέρει αντιμέτωπους τους πρώην συντρόφους της, με τους μεταλλαγμένους.

Παράλληλα το 2012, θα σημάνει και το τέλος της 8ετούς πορείας του Brian Michael Bendis στο franchise των Avengers, σύμφωνα με δήλωση που έκανε ο συγγραφέας σε συνέντευξή του στο Comic Book Resources.