COMICDOM JOURNAL #23

Σερφάροντας στο comics internet: Οι σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας που πέρασε, καθώς και videos, pin-ups, teaser posters και λοιπά goodies.

  • NEWS

RIP Jerry Robinson

— Tο μεγάλο event της  Marvel για το 2012 είναι μια 15νθήμερη σειρά 12 τευχών, με τίτλο AVENGERS VS X-MEN, η οποία θα ξεκινήσει τον Απρίλιο και θα φέρνει αντιμέτωπες τις δύο σημαντικότερες “οικογένειες” ηρώων της εταιρίας. ()

— “Έφυγε” στον ύπνο του σε ηλικία 89 ετών ο Jerry Robinson, δημιουργός του Joker, ιστορικός των comics και υπέρμαχος των δικαιωμάτων των δημιουργών για θέματα copyright. ()

— Το άλμπουμ POLINA του Bastien Vivès είναι ο φετινός αποδέκτης του βραβείου της Ένωσης Γάλλων Κριτικών και Δημοσιογράφων Comics. ()

— Η DC παραμένει πρώτη σε πωλήσεις και τον Νοέμβριο, παρότι κλείνει η “ψαλίδα” με τη Marvel. ()

MEN OF WAR #7

— Επιστρέφει ως μίνι σειρά 7 τευχών το NIGHT FORCE, η δημιουργία των Marv Wolfman και Gene Colan. Aυτή τη φορά, σε σχέδιο του Tom Mandrake. ()

— Η Gail Simone, ο Fabian Nicieza και ο Paul Cornell φεύγουν από τους τίτλους THE FURY OF FIRESTORM, LEGION LOST και STORMWATCH, αντίστοιχα. Μάθετε τους αντικαταστάτες τους. ()

— Η ανακοίνωση της DC ότι οι James Robinson και JT Krul θα συνεισφέρουν ανεξάρτητες stand alone ιστορίες στο MEN OF WAR (από το #7), δεν ξεκαθαρίζει αν αυτό συνεπάγεται και απομάκρυνση του τωρινού συγγραφέα, Ivan Brandon. ()

— O Gene Ha θα αντικαταστήσει τον Jim Lee για δύο τεύχη (#7 και #8) της σειράς JUSTICE LEAGUE. ()

OCCUPY COMICS

— Ο Mark Waid και ο Alex Ross συνεργάζονται ξανά μετά από 13 χρόνια, αυτή τη φορά στη Dynamite. ()

— O Alan Moore ενώνει τις δυνάμεις του με τον συνεργάτη του στο V FOR VENDETTA, David Lloyd, και με 50 άλλους δημιουργούς, για το OCCUPY COMICS, μία ανθολογία εμπνευσμένη από τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. ()

— Ανακοινώθηκε το δεύτερο πακέτο comics που θα δίνονται δωρεάν στις 5 Μαΐου, στο πλαίσιο του Free Comic Book Day 2012. ()

— Το sequel της ταινίας THOR μένει ακέφαλο μετά την αποχώρηση (για δημιουργικές διαφορές) της σκηνοθέτιδας, Patty Jenkins. ()

— Ξεκίνησε στις 8 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Ιανουαρίου η δεύτερη έκθεση εικονογράφων και comic creators, “Π-ictures 02”. ()

  • FUN STUFF

— Ο Ηλίας Κυριαζής σχεδιάζει τους 30 αγαπημένους του ήρωες από τη DC, στα πρότυπα του OFFICIAL HANDBOOK OF THE MARVEL UNIVERSE του 1985, από τον John Byrne. Η χιουμοριστική εκδοχή του Κυριαζή έχει πλάτος 52 ίντσες και περιλαμβάνει ορισμένα πολύ έξυπνα και αστεία ευρήματα! Δείτε εδώ και τους 30 χαρακτήρες, σε full size.

— Ο Fred Van Lente και ο συνεργάτης του στο COMIC BOOK COMICS, Ryan Dunlavey, συνοψίζουν την εξέλιξη των υπερηρωικών comics σε τρία panels!

— Ο Jim Woodring σε ένα step-by-step tutorial για το πώς σχεδιάζεται ο Frank.

— Choose your alter-ego (αγνώστου πατρότητας)

— Με την αφορμή της ανακοίνωσης του μεγάλου event της Marvel για το 2012, το CBR κάνει μια πολύ ενδιαφέρουσα ανασκόπηση στην ιστορία των συναντήσεων Avengers – X-Men.

— Ένα πολύ όμορφο εξώφυλλο του Adrian Tomine κοσμεί το vol.4 του ιαπωνικού περιοδικού IN THE CITY.

— Ένας κλινικός ψυχολόγος ονόματι Patrick O’Connor χρησιμοποιεί τα υπερηρωικά comics για τις συνεδρίες του με μέλη συμμοριών, με παιδιά σε ανάδοχες οικογένειες και με άτομα που πάσχουν από αγχώδεις διαταραχές. Τα τεύχη με τα οποία δουλεύει βρίσκονται στο Comicspedia.

— That’s all folks! Σας αφήνω με δύο teaser posters: Το πρώτο από την ταινία THE AMAZING SPIDER-MAN και το δεύτερο από την ταινία THE DARK KNIGHT RISES.