PREVIEWS PICKS (DEC 2011)

Πολύ ωραία θα ήταν να μπορούσαμε να πούμε πως οι επιλογές του μήνα είναι πλούσιες σε αυτό το PREVIEWS, αλλά τα όσα θα δείτε παρακάτω είναι ένα καλό δείγμα για το αντίθετο. Δεν πρέπει να γκρινιάζουμε, όμως, γιατί, όπως πάντα, υπάρχουν ενδιαφέροντα comics για όλα τα γούστα.

Αυτό το μήνα σας παροσιάζουμε τις επιλογές των ακούραστων Αριστείδη Κώτση, Βασιλεία Βαξεβάνη και Κώστα Λαμπρόπουλου, οι οποίοι κλείστηκαν για τρία μερόνυχτα σε ένα σκοτενό υπόγειο με ένα τεύχος PREVIEWS, ένα μολύβι και μια κούπα καφέ για να επιλέξουν για εσάς αυτά που προτείνουν, αυτά που τους έκαναν εντύπωση και αυτά που τους άφησαν άφωνους.

 

BLUE PAGES (Αριστείδης Κώτσης)

 

Ιδιαίτερα φτωχές μου μοιάζουν οι Μπλε Σελίδες αυτού του μήνα…

WINTER SOLDIER #1-2 (Marvel, pg. M2-3, $2,99)

Από τις κυκλοφορίες της Marvel ξεχωρίζει μάλλον αυτή η νέα σειρά του Brubaker. O Brubaker συνεχίζει με έναν ακόμα “Captain America-related” τίτλο που έχει να κάνει με τους δυο υπερκατασκόπους της Marvel (δηλαδή τον Winter Soldier και τη Black Widow, όπως αναφέρει το solicitation), αλλά και τον Doctor Doom.

Νομίζω πως ακόμα και όσοι παρακολουθούν το run του Brubaker στο CAPTAIN AMERICA (και τους συναφείς τίτλους) έχουν αρχίσει να κουράζονται. Εγώ, πάντως, αν και έχω μια υποψία ότι μπορεί να είναι και αξιοπρεπές το τελικό αποτέλεσμα, δεν έχω καμιά επιθυμία να μπλέξω…

ΤΗΕ TWELVE #9-10 (Marvel, pg. M48-49, $2,99)

Και όμως γίνονται θαύματα… Το ένατο (και το δέκατο) τεύχος του THE TWELVE των Straczynski και Weston είναι προ των πυλών και όλα δείχνουν πως η σειρά επιτέλους θα ολοκληρωθεί. Και τώρα που τελειώνουμε με αυτό καιρός είναι να δούμε τί άλλο μπορούμε να ζητήσουμε από τον Άγιο Βασίλη… Προσωπική ευχή είναι να ξαναδούμε το MARVELMAN/MIRACLEMAN, να ολοκληρωθεί το BIG NUMBERS και να κάνει ο Joe Matt καινούριο comic.

CONAN THE BARBARIAN #1 (Dark Horse, pg. 45, $3,50)

Ένα ακόμα νέο ξεκίνημα και μια νέα εποχή για τον Conan. Αυτή τη φορά, στα δημιουργικά ηνία βρίσκονται οι Brian Wood και Becky Cloonan (δηλαδή η ομάδα που δημιούργησε το DEMO), για να διηγηθούν την περίοδο που ο Conan συνάντησε την Belit και που άφησε τον κόσμο της στεριάς για αυτό της θάλασσας. Η ιστορία της “Queen Of The Black Coast” είναι μια από τις πιο αγαπημένες μου και θυμάμαι πάρα πολύ έντονα τη διασκευή που είχε δημοσιευτεί από την Marvel. Το ταίριασμα ιστορίας και δημιουργών είναι πολύ πολύ ενδιαφέρον και, προσωπικά, έχω ψηθεί πάρα πολύ να δοκιμάσω τον τίτλο.

DARK HORSE PRESENTS #9 (Dark Horse, pg. 52, $7,99)

Μπορεί τα πρώτα τεύχη του DARK HORSE PRESENTS να μην εντυπωσίασαν, αλλά, τεύχος με το τεύχος, η ανθολογία δείχνει να γίνεται καλύτερη. Στο ένατο τεύχος έχουμε τρεις πολύ σημαντικές προσθήκες στο υπάρχον roster. O Paul Pope ξεκινά μια ολοκαίνουρια ιστορία που θα διαρκέσει τρία τεύχη, ο fan-favorite Mike Mignola γράφει μια νέα ιστορία του Lobster Johnson και ο (πολύ) δικός μας και (πολύ) ταλαντούχος Μιχάλης Διαλυνάς σχεδιάζει το AMALIA’S BLADE που ξεκινά εδώ και ολοκληρώνεται σε τρία τεύχη. Τα παραπάνω κάνουν το ένατο τεύχος του DHP την κυκλοφορία που προσμένω με μεγαλύτερη ανυπομονησία.

Αν όλα αυτά δε σας φτάνουν, να θυμίσω πως από το επόμενο τεύχος ξεκινά και ο Evan Dorkin. Μεγάλες στιγμές…

BATMAN: BIRTH OF THE DEMON (DC, pg. 119, $29.99)

Στη DC υπάρχουν ένα κάρο τίτλοι που βρίσκονται στο 6ο τεύχος τους και σχεδόν τίποτε από οne-offs ή limited series που ξεκινούν αυτό το μήνα. Εν τούτοις, υπάρχουν δυο κυκλοφορίες που μου κίνησαν το ενδιαφέρον. Η πρώτη είναι αυτή εδώ που περιέχει τα SON OF THE DEMON, BRIDE OF THE DEMON και BIRTH OF THE DEMON. Τα δυο πρώτα είναι γραμμένα από τον Mike W. Barr, ενώ το τρίτο από τον Dennis O’ Neil. Νομίζω πως, αν δεν έχετε διαβάσει τις συγκεκριμένες ιστορίες, αξίζει να το κάνετε τώρα. Εγώ έχω ήδη κάνει χώρο στη βιβλιοθήκη μου για να το περιμένει.

BLACK ORCHID DELUXE EDITION (DC, pg. 132, $24.99)

Αυτή είναι η έτερη πρόταση μου από τις σελίδες της DC και πρόκειται για την πολυτελή έκδοση του θρυλικού limited series του 1988 των Gaiman / McKean πριν οι δυο δημιουργοί αποκτήσουν το status που έχουν σήμερα. Θα ήταν must buy, αλλά υπάρχουν δυο πράγματα που με προβληματίζουν. Το ένα είναι ότι στο solicitation το BLACK ORCHID αναφέρεται σαν σειρά τεσσάρω τευχών (εγώ ήξερα για τρία…) και το δεύτερο είναι ότι τα αυθεντικά τεύχη είναι πολύ πολύ πιο φτηνά από τα 25 δολάρια που κοστίζει αυτό εδώ.

THIEF OF THIEVES #1 (Image, pg. 172, $2.99)

To νέο comic του Robert Kirkman κυκλοφορεί από την Image και έχει ως θέμα τη ζωή ενός Master Thief (πώς λέμε Master Chef) που επιδιώκει να κερδίσει τη ζωή του με την οικογένεια του, τη στιγμή που το FBI συνεχίζει να τον κυνηγά. Θα τα καταφέρει; Θα βρεθεί ξανά με την οικογένεια του; Πόσο προβλέψιμο θα είναι το σενάριο; Πόσο συχνά εμφανίζεται αυτό το εφέ με το χέρι στο εξώφυλλο ενός βιβλίου; Θα είναι ένα comic που τουλάχιστον θα διαβάζεται; Υποθέτω πως θα μάθουμε αν αγοράσουμε το πρώτο τεύχος…

KING CITY (Image, pg. 194, $19.99)

Τον τελευταίο καιρό ακούω και διαβάζω όλο και περισσότερο για τον Brandon Graham και τις ικανότητες του. Μια που δεν έχω διαβάσει σχεδόν τίποτε δικό του (πέρα από κάποια πολύ συντομα short stories), προς το παρόν αδυνατώ να καταλήξω για το αν είναι τo next best thing ή κάποιος υπερπροβεβλημένος φιγουρατζής. Αυτή η έκδοση που συγκεντρώνει τα 12 τεύχη του KING CITY (424 σελίδες) για $20 είναι καλή περίπτωση για να αποκτήσω ιδίαν άποψη.

GREEN PAGES (Βασιλεία Βαξεβάνη)

Βρίσκομαι εις την ευχάριστον θέσιν να σας προτείνω άτινα των Πρασίνων Σελίδων αναγνώσματα. Μη στραβομουτσουνιάζετε, τόσο καιρό στο Comicdom.gr ούτε μια ολόκληρη φράση στην καθαρεύουσα δεν έχω γράψει. Άλλωστε, συχνά, αν κάποιος δεν έχει κάτι καλύτερο να πει, δεν έχει παρά να προσποιηθεί μια ψευτοκαθαρεύουσα και νιώθει ότι θα λόγια του έχουν βάρος. Και μετά από την ηθικοπλαστική αυτή παρέμβαση, ας δούμε τί κρύβουν αυτό το μήνα οι Πράσινες Σελίδες του Previews.

MONSTERS ARE JUST LIKE US (Action Lab, pg. 224, $12.95)

Ας αρχίσουμε με κάτι χαριτωμένο και γλυκό! Για να λέμε την αλήθεια, περισσότερο εικονογραφημένο βιβλίο είναι παρά comic, αλλά τώρα ας μη βάζουμε ταμπέλες στην τέχνη. Τα τέρατα πέρα από το να κρύβονται κάτω από κρεβάτια, μέσα σε ντουλάπες και σε άλλα μέρη που τα μικρά παιδιά φαντάζονται, έχουν και άλλες ασχολίες. Ασχολίες απλές, βαρετές… όπως οι δικές μας. Ωραίο δώρο για παιδάκια!

DICKS #1 (Avatar, pg. 248, $4.99)

Ούτε που ξέρω αυτή τη σειρά με τον ευφάνταστο αυτό τίτλο, αλλά υποθέτω ότι το θέμα δεν είναι καλόγριες που μοιράζουν γλειφιτζούρια σε παιδάκια (αν και στην περίπτωση που ήταν αυτό το θέμα, ο τίτλος… ας αφήσουμε αυτή την κουβέντα εδώ καλύτερα, πιθανότατα χωράει και μήνυση). Έτσι, λοιπόν, τα DICKS θα είναι πλέον χρωματιστά, γιατί η εταιρεία έκρινε ότι μόνο αυτό τους έλειπε για να αναδειχτούν σε ένα πραγματικό έργο τέχνης! Οι ομώνυμοι πρωταγωνιστές είναι δύο ντετέκτιβ που, προφανώς για να στηρίξουν τον τίτλο τους, κάνουν ό,τι περνάει από το… χέρι τους. Λίγο χμ, αλλά αν κάνετε κέφι τέτοιο χιουμοράκι, ίσως και να σας αρέσει.

 

A LONG DAY OF MR. JAMES-TEACHER (Blank Slate, pg. 251, $7.99)

Θα μου αρέσει; Θα μου αρέσει; Μου πάει; Μήπως με παχαίνει; Νομίζω ότι έχει κάποιο ενδιαφέρον, αν και στην πραγματικότητα θα ήθελε να εκδίδεται από την Fantagraphics. Η ιστορία ενός δασκάλου που δουλεύει στη Νότια Κορέα και που περνάει μια πραγματικά κακή μέρα, καταδιωκόμενος από το άκαρδο αφεντικό του. Λίγο manga, λίγο αυτοβιογραφία, λίγο ανεξάρτητο. Το σχέδιο φαίνεται καλό, αλλά με την ιστορία μπορεί και να έχει τα φόντα να βγει σε κάτι καλό. Και επιπλέον, τρελαίνομαι να διαβάζω ιστορίες Αμερικάνων που τα “παίζουν” στο εξωτερικό.

RALF WIGGUM (Bongo, pg. 256, $2.99)

Από τους πιο weird χαρακτήρες της σειράς SIMPSONS, και αυτό από μόνο του λέει πολλά, ο Ralf Wiggum αποκτά τη δική του ιστορία. O Ralf είναι φίλος της Lisa Simpson και πετάει κατά καιρούς τις πιο άκυρες ατάκες στη σειρά και σε αυτή την ιστορία ξεχύνεται χωρίς έλεγχο. Είναι το πρώτο τεύχος της νέας σειράς της Bongo, SIMPSON COMICS ONE-SHOT WONDERS. Βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι θα είναι μια εντελώς σουρεαλιστική ιστορία που μόνο από το εξώφυλλο μπορεί κανείς να καταλάβει τι θα συμβεί στις 32 αυτές σελίδες.

GRANDPA WON’T WAKE UP (Boom!, pg. 261, $7.99)

Αυτό το θέλω! Είναι που διάβασα πρόσφατα το GO THE F**CK TO SLEEP; Είναι που απλά λατρεύω Shannon Wheeler (διαβάστε συνέντευξή του στον Θωμά Παπαδημητρόπουλο εδώ); Είναι που αυτή η ιστορία είναι τόσο, μα τόσο λάθος; Δηλαδή, εντάξει, ο παππούς δε λέει να ξυπνήσει και παιδάκια που προσπαθούν να τον επαναφέρουν με τους πιο αστείους τρόπους; Και στο εξώφυλλο πιτσιρίκια να τραβολογάνε τον παππού και να προσπαθούν να τον ξυπνήσουν; Φανταστικό. Και για όσους δεν το έχουν πιάσει ακόμα το νόημα, αυτό το comic δεν είναι για παιδάκια!

ADVENTURE TIME WITH FINN & JAKE (Kaboom!, pg. 264, $3.99)

Έχω δει κανα-δυό επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς, αλλά πού χρόνος για παλιμπαιδισμό. Ωραία ζωντανά χρώματα, απλό καθαρό σχέδιο και ο απαραίτητος σουρεαλισμός και ενήλικο χιούμορ που φαίνεται ότι στις μέρες μας είναι τα μόνα συστατικά για μια επιτυχημένη “παιδική” σειρά. Δεν ξέρω αν θα είναι καλό, αλλά μιας και είναι χρονιάρες μέρες και αισθάνομαι μεγαλόψυχη, θα δω μόνο τα θετικά.

JINCHALO (Drawn & Quarterly, p. 288, p. 19.95)

Jinchalo, όπως πληροφορούμαστε είναι το “Αλήθεια;” στα κορεάτικα. Και αυτή είναι μια από τις συνηθισμένες φράσεις που ακούς, όταν λες παραμύθια. Σε αυτές τις 152 σελίδες, η Οjingogo, ηρωίδα της ομώνυμης πολυβραβευμένης σειράς, μπλέκει σε νέες περιπέτειες. Με ένα εκπληκτικό σχέδιο και μια ιστορία βγαλμένη από τη λαϊκή προφορική παράδοση της Κορέας, το JINCHALO είναι η προσωπική επιλογή μου. (Και για όσους αναρωτιέστε τί απαντάμε στα παιδιά όταν ρωτάνε “Αλήθεια;”, απλά ότι όλα γίνονται στα παραμύθια).

THE NINJETTES #1 (Dynamite, pg. 267, $3.99)

Δεν είναι αληθινή επιλογή, αλλά ένας τρόπος να πω στο δικό μας νίντζα καλή επιτυχία! Βέβαια, τώρα που το ξαναβλέπω, ποιός δε θα ήθελε ένα comic με κολεγιοκόριτσα με μίνι καρώ φουστίτσες και όπλα; Ποιός; Ε; Ποιός;

 

ΜΑΝGA (Κώστας Λαμπρόπουλος)

 

Δε θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που έπιασα το PREVIEWS στα χέρια μου. Σχεδόν έτρεμαν τα χέρια μου από τη συγκίνηση που τόσο καιρό μετά θα έκανα κι εγώ σαν άνθρωπος την παραγγελία μου. Δεν θα σας κουράσω με περιττές εισαγωγές (θα τις φυλάξω για κάποιο άλλο post) και θα περάσουμε κατευθείαν στα ενδιαφέροντα manga αυτού του μήνα, που είναι τα εξής τρία. Ναι, καλά διαβάσατε, εκτός από σειρές που συνεχίζονται, οι νέοι τίτλοι είναι σχεδόν ανύπαρκτοι.

Για κάποιο λόγο που μου διαφεύγει αυτή τη στιγμη, η Dark Horse αποφάσισε να ξαναβγάλει το πρώτο volume της συγκεντρωμένης έκδοσης του MEGATOKYO, παρόλο που το είχε ανακοινώσει και πριν έξι μήνες. Αν τέλος πάντων σας είχε ξεφύγει τότε, μη χάσετε ευκαιρία να το τσιμπήσετε.

BEAST & FEAST (DMP, pg. 285, $12.95)

Ας ξεκινήσουμε με ένα yaoi αυτό το μήνα. Γιατί όχι; Δείχνει αρκετά ενδιαφέρον. Ο επιθεωρητής Kazuha, λοιπόν, ερευνά μια δολοφονία. Ε, σιγά το πράμα θα πείτε, οι αστυνομικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών αυτό κάνουν όλη μέρα. Ναι, μόνο που τότε, δε θα έλεγα ότι φαίνεται ενδιαφέρον και αντ’ αυτού θα πήγαινα να δω DEXTER. Κοίτα τι έπαθε τώρα ο Kazuha. Στην πορεία της έρευνας αυτής, πέφτει πάνω σε έναν παλιό του “γνώριμο”. Όχι, δεν είναι “ηλίθιο τικ“, ήταν συνωμοτικό. Ναι, ναι, γιατί δεν πρόκειται για οποιονδήποτε, για κάποιον παλιό φίλο ή γνωστό, αλλά για τον Hyoudou, με τον οποίο είχαν μια θυελλώδη σχέση στο λύκειο. Και επειδή αυτό από μόνο του δεν θα ήταν αρκετό, βάλε τώρα και την ειρωνεία ότι ο ένας είναι αστυνομικός και ο άλλος μέλος της Yakuza και πάρε να ‘χεις.

ROHAN AT THE LOUVRE HC (NBM, pg. 303, $19.99)

Καταρχάς, εδώ έχουμε ένα manga στο οποίο πρωταγωνιστεί ένας mangaka. Είναι όπως κάτι ταινίες που κάθομαι και βλέπω, στις οποίες πρωταγωνιστούν παλαιστές και μιλάνε για παλαιστές. Δεν μπόρεσα ποτέ να αγνοήσω ούτε το ένα ούτε το άλλο. Επιπλέον, στο ROHAN AT THE LOUVRE, έχουμε έναν καταραμένο πίνακα, μια κοπέλα όμορφη-παύλα-μυστηριώδη που πληροφορεί τον Rohan για την ύπαρξη του εν λόγω πίνακα και το πιο μαύρο μελάνι που έχει υπάρξει ποτέ. Το εξώφυλλο μου έφερε για κάποιον λόγο στο μυαλό κάτι από LUPIN, ενώ φαντάζομαι σε κάποιους άλλους κάτι από DAVINCI CODE. Όπως και να το δεις, φαίνεται πολλά υποσχόμενο.

THE EARL AND THE FAIRY VOL.1 (Viz, pg. 327, $9.99)

Καινούριο shoujo από την Viz και, μάλιστα, όπως λέει και το συνοδευτικό κειμενάκι, πρόκειται για fan favorite τίτλο! Κάνοντας μια μικρή βόλτα στα ίντερνετς, βρήκα ότι πριν γίνει manga ήταν μια σειρά από νουβέλες, οι οποίες ήταν τόσο επιτυχημένες, ώστε να βγουν πρώτα δυο drama cds και κατόπιν να γίνει και η μεταφορά σε manga. Μέχρι και visual novel για Play Station έχει υπάρξει (φυσικά, μόνο στην Ιαπωνία αυτά, δεν το συζητάμε). Έχουμε λοιπόν την ιστορία του Edgar Ashenbert, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι απόγονος του ανθρώπου που βασίλευε το νεραϊδο-βασίλειο. Σαφέστατα, μια νεράιδα θα πρέπει να τον βοηθήσει να διεκδικήσει την κληρονομιά του. Ορκίζομαι ότι αν κάπου εδώ έπαιζε και κανάς βρικόλακας, θα το είχα παρατήσει, αλλά ευτυχώς δεν είδα πουθενά μυτερά δόντια.

Και κάπου εδώ, μπορώ να πω με μεγάλη σιγουριά ότι διεκδικώ το ρεκόρ για το πιο σύντομο PREVIEWS PICKS στην ιστορία του Comicdom. Να πούμε ότι φταίει η κρίση; Να πούμε ότι όλα τα καλά τα έβγαλαν πριν κανα-δυο μήνες για να πέσουν πάνω στα Χριστούγεννα; Να πούμε ότι είναι καλή ευκαιρία να συμπληρώσουμε παλιές σειρές; Ναι, το τελευταίο θα πούμε. Ξεχυθείτε, λοιπόν, και στοχεύστε να κλείσετε όλες τις τρύπες της συλλογής σας, πριν έρθει ο επόμενος μήνας και έχετε πάλι διλήμματα.

 

MERCHANDISE (Κώστας Λαμπρόπουλος)

 

Σε αντίθεση με το “Χριστέ-μου-είναι-το-πιο-φτωχό-manga-section-που-έχω-δει-ποτέ”, στο merchandise φαίνεται ότι θα έχετε πρόβλημα. Οι σαδιστές που έχουν βάλει στόχο το πορτοφόλι σας δεν πρόκειται να σας αφήσουν να ηρεμήσετε για κανέναν λόγο. Αν, λοιπόν, συλλέγετε φιγούρες, αγάλματα και τα συναφή του ακριβού τούτου αθλήματος, ετοιμαστείτε να στάξετε.

STARCRAFT II PREMIUM SERIES 2 COLLECTIBLE FIGURES (DC Direct, pg. 142, PI)

Ένα περίεργο πράγμα, αλλά δεν έχει τύχει να γνωρίσω κάποιον που απλά έπαιξε STARCRAFT. Δεν έχω παίξει ακόμα το δεύτερο, θυμάμαι όμως ότι το πρώτο ευθύνεται για πολλούς μαύρους κύκλους, αϋπνίες, υποσιτισμό και διάφορα τέτοια ωραία. Φαντάζομαι λοιπόν, ότι εάν σας δινόταν η ευκαιρία να είχατε στο ράφι σας την Kerrigan δεν θα λέγατε όχι, έτσι δεν είναι; Ε, δεν έχετε παρά να περιμένετε πότε θα δεήσει η DC να ανακοινώσει τιμές και μετά νομίζω ξέρετε τι να κάνετε.

GHOSTBUSTERS: “BOX OF PUFT” LIGHT BLUE PX T-SHIRT (pg. 352, $16.99)

Με αυτό το t-shirt έχετε εξασφαλίσει τον τίτλο του πιο cool κι από football team captain τύπου. Αν είστε γυναίκα, αντικαταστήστε τον captain με μαζωρέτα και μάλιστα αθάνατη και είστε μέσα. Πραγματικά, ποιος δε θα ήθελε να έχει τον στοιχειωμένο λουκουμά σε μπλουζάκι; Εντάξει, καταλαβαίνω ότι είστε σκοτεινοί τύποι και φοράτε μόνο μαύρα, αλλά πού ξέρεις; Μπορεί το ναυτικό theme να σας πάει.

Εάν πάλι, θέλετε κάτι πιο υπερ-ηρωικό να φορέσετε, υπάρχουν κάτι πολύ όμορφα και πρωτότυπα t-shirts με τους αγαπημένους σας ήρωες σε ακτινογραφία. Επιλέξτε ανάμεσα στον Superman, τον Batman, τον Green Lantern και τον Flash και ξεχωρίστε από τους υπόλοιπους. Ρωτήστε στο αγαπημένο σας μαγαζί για περισσότερες πληροφορίες.

HULK MR. FIXIT STATUE (Bowel Designs, pg. 390, $240)

Σας έχω πει ότι αυτή η εταιρία παράγει θαυμάσια αγάλματα, έτσι; Εδώ έχουμε τον Hulk, αλλά όχι πράσινο, και πολύ τσαντισμένο όπως έχουμε συνηθίσει. Θυμάστε εκείνη τη φάση που ο Bruce Banner, προσπαθώντας να απαλλαγεί από την κατάρα του, κατάφερε και έκανε το Hulk γκρι, έξυπνο και ερωτιάρη; Τότε που τον σχεδίαζε ο θείος Todd, ντε. Νομίζω ότι αν παραβλέψετε τα 240 δολαριάκια, θα ταιριάζει πάρα πολύ στη συλλογή σας.

IRON MAN “CLASSIC SILVER” MINI BUST (Gentle Giant, pg. 392, $89)

Και φυσικά, εδώ έχουμε την άλλη αγαπημένη μου εταιρεία, τη Gentle Giant, με ένα ωραιότατο μπούστο του Iron Man, με την κλασική ασημένια στολή. Παρατηρείτε ότι ο arc reactor φωτίζει, έτσι;

STAR WARS YODA THE EMPIRE STRIKES BACK VER. ARTFX STATUE (Kotobukiya, pg. 400, $99)

Την Dream Team εταιρειών έρχεται να συμπληρώσει η Kotobukiya, η οποία μεταξύ άλλων πρέπει να έχει κάνει κάποια συμφωνία με τον Σατανά, γιατί ό,τι και να βγάλει δεν το λες παρά κορυφαίο. Αγαπημένο CGI πλασματάκι, ο Jedi Master Yoda σίγουρα θα βρει μια πολύ ωραία θέση στο ράφι σας. Παρατηρώ ότι κάποια μόδα θέλει τα αγάλματα και οι φιγούρες να φωτίζονται. Δεν ξέρω αν αυτό το λες κακό ή καλό, έχει όμως την πλάκα του.

Αυτά προς το παρόν, τα ξαναλέμε τον επόμενο μήνα με ακόμα περισσότερο merchandise.