THE WARP #6: Snoopy, The Dark And Stormy Knight!

“It was a dark and stormy night”

Η διαβόητη πλέον εισαγωγή ανήκει στον συγγραφέα, πολιτικό και ποιητή Edward Bulwer-Lytton (1803–1873) και με αυτή ξεκινά το βιβλίο του, PAUL CLIFFORD, που εκδόθηκε το 1830.

Η μνήμη του Bulwer-Lytton επιζεί μέχρι τις μέρες μας, χάρη στο ετήσιο Bulwer-Lytton Fiction Contest. Στο διαγωνισμό αυτό, οι συμμετέχοντες επινοούν ξεκαρδιστικές φανταστικές ιστορίες, ξεκινώντας πάντα με την παραπάνω εισαγωγή.

To 1969, ο δημιουργός των PEANUTS, Charles Schulz, θα χρησιμοποιήσει την ίδια εισαγωγή για το novel που θα ξεκινήσει να γράφει ο Snoopy.


Για τους επόμενους τρεις μήνες περίπου, θα συνεχίσει να εμφανίζεται από καιρό σε καιρό στα strips του η αγωνιώδης προσπάθεια του Snoopy να ολοκληρώσει την ιστορία του.


Ας δούμε, λοιπόν, τα πιο χαρακτηριστικά κομμάτια της ιστορίας:

Έτσι, λοιπόν, θα ολοκληρωθεί το πόνημα του Snoopy, δυστυχώς χωρίς ευτυχή κατάληξη.


Περιττό να πούμε πως η συγκεκριμένη ιστορία είναι από τις κλασικότερες των PEANUTS και από τις πιο αγαπημένες.

Αρκετά χρόνια αργότερα, στις αρχές του 1981, θα κυκλοφορήσει το επετειακό DETECTIVE COMICS #500.

Σε αυτό το πραγματικά χορταστικό τεύχος (80 σελίδες με νέες περιπέτειες), ένα πλήθος δημιουργών θα αποτίσουν φόρο τιμής στον Σκοτεινό Ιππότη (μεταξύ τους και ο δημιουργός του Shadow, Walter Gibson). Σε αυτό το τεύχος, ο συγγραφέας Len Wein (co-creator των Wolverine, Swamp Thing, Storm, Colossus κ.ά.) θα τιμήσει με χιούμορ και τον Charles Schulz (κάτι που παραδόξως δε θα αναφερθεί στα credits του τεύχους, παρότι είναι ξεκάθαρο).

Θα πάρει, λοιπόν, όλα τα κείμενα που εμφανίστηκαν στο strip από το novel του Snoopy και θα δημιουργήσει μαζί με τον σχεδιαστή Walt Simonson (τον κλασικότερο σχεδιαστή Thor μετά τον Kirby) ένα απολαυστικό δισέλιδο με πρωταγωνιστή τον Batman.

Ό,τι γνωρίζαμε, λοιπόν, από την ιστορία του Snoopy ήταν οι παρακάτω οχτώ προτάσεις:

”It was a dark and stormy night. Suddenly a shot rang out. The maid screamed. A door slammed. Suddenly, a pirate ship appeared on the horizon. As he touched her hand, she signed. And they lived happily ever after. The end.”

(Προσέξτε και τον μοναδικό τρόπο που o Wein τοποθετεί το pirate ship μέσα σtην ιστορία.)

   

Μπορεί, λοιπόν, ο Snoopy να μην κατάφερε να εκδοθεί το βιβλίο του, πέτυχε, όμως, να γίνει εν αγνοία του writer σε ένα απο τα landmark issues του Batman. Και, έτσι απλά, δημιουργήθηκε ένα από τα πιο παράδοξα tributes στην Ιστορία των comics.