COMICDOM JOURNAL #28

Σερφάροντας στο comics internet: Οι σημαντικότερες ειδήσεις των προηγούμενων ημερών, καθώς και trailers, video interviews, pin-ups, teaser posters και λοιπά goodies.

  • NEWS

— O Jean-Claude Denis είναι ο νικητής του Grand Prix στο φεστιβάλ της Angouleme και ως εκ τούτου πρόεδρος της διοργάνωσης του 2013. (…)

— Τα ονόματα των δημιουργών που κέρδισαν τα υπόλοιπα βραβεία του φεστιβάλ της Angouleme, σας περιμένουν στο link που ακολουθεί. (…)

— Απαντώντας στο ερώτημα πώς θα έμοιαζαν οι Avengers αν υπήρχαν σε όλες τις εποχές, η Marvel παρουσιάζει τα 15 εξώφυλλα Avengers Art Appreciation Variants, που θα κοσμούν τεύχη της εταιρίας, κυκλοφορίας Απριλίου. (…)

— Η νέα φιλανθρωπική καμπάνια της DC, “We Can Be Heroes,” έχει ως στόχο την ανακούφιση της πείνας στην Αφρική, και ως πρωταγωνιστές τα μέλη της Justice League! (…)

— H DC έδωσε στη δημοσιότητα το εξώφυλλο του Walt Simonson για το 94-σέλιδο hardcover graphic novel THE JUDAS COIN, που θα κυκλοφορήσει στις 18 Σεπτεμβρίου. (…)

— Η Marvel κυκλοφορεί τον Απρίλιο δύο ongoing, all-ages σειρές (THE AVENGERS: EARTH’S MIGHTIEST HEROES ADVENTURES #1, ULTIMATE SPIDER-MAN ADVENTURES #1), εμπνευσμένες από τα αντίστοιχα cartoons που θα ξεκινήσουν την ίδια εποχή. (…)

— Η σειρά MOON KNIGHT, των Brian Michael Bendis και Alex Maleev, ολοκληρώνεται με το τεύχος #12. (…)

— Αντίστοιχη μοίρα έχει και η σειρά GENERATION HOPE, που ολοκληρώνεται με το #17. (…)

— Περισσότερες λεπτομέρειες για το σενάριο της ταινίας THE AMAZING SPIDER-MAN είδαν το φως πρόσφατα. (…)

— Η Bongo Comics του Matt Groening έχει νέο logo! (…)

— …Αλλά και η Oni Press έχει νέο logo! (…)

— Το ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΙΚΞΣ!, το strip του Τάσου Μαραγκού, που γνωρίσαμε στο 9 της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, επιστρέφει από 30 Ιανουαρίου, σε καθημερινή βάση, στο blog Socomic, το οποίο στηρίζεται από την ΙΟΝ και τη Σοκοφρέτα! (…)

COMICDOM CON ATHENS 2012 update:

— O Douglas Paszkiewicz έρχεται στην εκδήλωση, ως καλεσμένος της Jemma Press. (…)

—Στο ντοκιμαντέρ INDEPENDENTS είκοσι-τέσσερις καταξιωμένοι δημιουργοί αποκαλύπτουν τα μυστικά που κρύβει ένα καλλιτεχνικό μυαλό και μιλούν για το αγαπημένο τους Μέσο, τα comics. (…)

  • FUN STUFF

— Το Newsarama επιλέγει τις 10 σημαντικότερες στιγμές από τα comics των 1990s, αλλά και τους 10 θανάτους που έχουν ακόμη σημασία για χαρακτήρες και κοινό.

— ComicsRoastAwards: Σε μια σειρά άρθρων στο blog Gkoultoura, 8 Έλληνες bloggers ψήφισαν τα αγαπημένα, αλλά και τα χειρότερά τους για τη χρονιά που πέρασε.

— THE WALKING DEAD και cheesy μουσικούλες από τα 80s. A marriage made in heaven!

— Το τεύχος Μαρτίου του περιοδικού EMPIRE αφιερώνει τόσο το εξώφυλλο της συνδρομητικής έκδοσής του, όσο και τα τέσσερα εξώφυλλα της standard edition, στους πρωταγωνιστές της ταινίας THE AVENGERS.

— Μετά τα εξώφυλλα του EMPIRE για την ταινία ΤΗΕ AVENGERS, σειρά έχουν 4 φωτογραφίες ακόμη!

— H Avengers-mania ετοιμάζεται να επιδράμει και στα ρουθούνια μας… (και ναι, ΕΙΝΑΙ αυτό που νομίζεις!)

— Μία συνέντευξη του Mark Waid, σε τρία μέρη…


— That’s all folks! Σας αφήνω με τον κόσμο του Peter Parker, δια χειρός του μεγάλου John Romita!