ARPEGGIO [E-STRIP JOINT #5]

Όσο συνεχίζω να μη βρίσκω τίποτα σπουδαίο να διαβάσω από καινούργιες έντυπες κυκλοφορίες, τόσο ανακαλύπτω μικρούς θησαυρούς στο πολυδιάστατο σύμπαν των webcomics, συνοδευόμενους, μάλιστα, από απροσδόκητες εκπλήξεις.

Ο λόγος, στη σημερινή περίπτωση, για το σχετικά καινούργιο ARPEGGIO (έχει μόλις 69 entries και σχεδιάζεται στη λογική ενός comic που πρόκειται να εκτυπωθεί), ένα webcomic το οποίο υπογράφουν ο Satyr, ο Syme και η Sandi. Η ιστορία ξεκινά ακολουθώντας την εκκεντρική Meghan Susan Green, ένα 16χρονο κορίτσι με ιδιάζοντα χαρακτηριστικά το γεγονός ότι κουβαλάει παντού μαζί της μια κιθάρα, καθώς και το ότι περπατάει σχεδόν πάντοτε ξυπόλητη. Όντας μαθήτρια στο Crow Creek High, στην καθημερινότητά της έρχεται αντιμέτωπη με όλα τα ανούσια δράματα του Λυκείου, τα οποία, όμως, θα αρχίσουν να φαντάζουν εντελώς παιδιάστικα και εφήμερα, μπροστά στα παράξενα φαινόμενα που θα πυροδοτήσει, ως συνήθως, ένα τυχαίο συμβάν.

Μια μέρα που η Meghan έρχεται, για πολλοστή φορά, αντιμέτωπη με τον Διευθυντή, Daniel Walker, για το ζήτημα της κιθάρας και της έλλειψης παπουτσιών, η καλύτερή της φίλη ρίχνει την ιδέα να ζητήσει το sponsorship του καθηγητή καλλιτεχνικών και θεάτρου, Randall Wolfgang Burton (sponsorship, από όσο κατάλαβα, είναι μια μέθοδος στήριξης της μαθητικής δημιουργικότητας σε κάποια αμερικανικά σχολεία). Ο μεγαλόσωμος “Wolf” δέχεται ευχαρίστως, πράγμα που θα δώσει στη Meghan τη δυνατότητα να παίζει μουσική, δίχως να ανησυχεί για τις αντιδράσεις του Διευθυντή.

Αυτό φυσικά, πέρα από τα όποια πλεονεκτήματα, θα τη φέρει αντιμέτωπη με το πρώτο της stage fright, αλλά αφού το ξεπεράσει, περίεργα πράγματα αρχίζουν να συμβαίνουν. Είναι λες και η φωνή της φτάνει στα βάθη της ψυχής του ακροατηρίου και ανασύρει τους πιο μύχιους φόβους, χαρές, επιθυμίες κι αναμνήσεις. Από αυτό το σημείο και πέρα, παράξενα φαινόμενα αρχίζουν να λαμβάνουν χώρα στο σχολείο και οπουδήποτε τραγουδά η Meghan. Ιδιόμορφοι άνθρωποι με παράξενες γνώσεις και ικανότητες, αρχίζουν να περιστρέφονται γύρω της σαν δορυφόροι, μοιραία ελκυόμενοι από ένα είδος “υπερφυσικής βαρύτητας”.

Η ευρύτερη λογική του comic ότι η ψυχή και τα ιδιαίτερα ταλέντα ορισμένων ανθρώπων έχουν τη δυνατότητα να αλλοιώνουν την πραγματικότητα, μου έφερε έντονα στο νου το πάλαι ποτέ αγαπημένο Pen and Paper (PnP) RPG, MAGE: THE ASCENSION, ενώ ορισμένα πλάσματα που αρχίζουν και κάνουν την εμφάνισή τους στον περίγυρο της Meghan, μου θύμισαν το (επίσης PnP RPG) CHANGELING: THE DREAMING. Πατάω το link για τους συντελεστές του comic και τί να δω; Ο σεναριογράφος δεν είναι άλλος από τον Phil Brucatto, ένας από τους βασικούς δημιουργούς/συντελεστές αμφότερων αυτών των RPG και άλλων τόσων!

Ξέρω ότι αυτό, για μένα, μεταφράζεται σε ένα απείρως θετικό bias, αλλά πρέπει να πω ότι είχα διαβάσει σχεδόν όλο το archive, πριν φτάσω σε αυτήν την πληροφορία. Άλλωστε, το εξαιρετικό σχέδιο του Bryan Syme, εικονογράφου και tattoo artist από το Seattle, αποδίδει με απλές γραμμές, τόσο τον εξωτερικό, όσο και τον εσωτερικό κόσμο των χαρακτήρων και τα παράξενα πλάσματα που τους πλαισιώνουν. Την ομάδα συμπληρώνει η Sandra Buskirk, στο editing και lettering, με webmaster τη Ria Loader.

Το ARPEGGIO μπορεί σε πολύ κόσμο να φανεί σαν κλασσικό urban fantasy, με τον μαγικό κόσμο “δίπλα κι όμως για πολλούς άφταστο”, σε σχέση με την καθημερινή πραγματικότητα, αλλά, όπως έχω ξαναπεί, παρ’ όλο που όλες οι ιστορίες έχουν ειπωθεί, πάντοτε υπάρχει καινούργιος τρόπος να τις πεις. Στην περίπτωση μας, με άφθονα τραγούδια εμπνευσμένα από την “υφή” μουσικών κομματιών, που παραθέτουν, προς τέρψιν μας, οι δημιουργοί (όπως των Clint Manselli, Joan Jett, S.J.Tucker κ.α.).

Σύμφωνα με τον Phil Brucatto, με το κλείσιμο του τρέχοντος story arc, κάπου στο #84, θα δούμε το ARPEGGIO και σε έντυπη μορφή.