SNAPSHOT REVIEWS 9-2-2012

Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

CONAN: ROAD OF KINGS #12
Writer: Roy Thomas
Artist: Mike Hawthorne
Cover Artist: Aleksi Briclot
Dark Horse

Ο λόγος που παραθέτω τον cover artist είναι – πέραν, φυσικά, του γεγονότος ότι είναι εις εκ των δύο εικονογράφων αυτού εδώ του αριστουργήματος – ότι το συγκεκριμένο comic δεν έχει τίποτε απολύτως να πει και είναι ένα από τα χειρότερα κλεισίματα limited series που έχω δει ποτέ.

Ένας Roy Thomas που, εκτός εάν πάσχει από Alzheimer’s (πράγμα που απεύχομαι, but still), δεν έχει καμιά δικαιολογία για το φρικτό και άτεχνο storytelling του και ένας Mike Hawthorne που, αν φευγαλέα μοιάζει να έχει βελτιωθεί από τα αρχικά, ελεεινά τεύχη της σειράς, ταχύτατα μας θυμίζει πόσο ανίκανος είναι να αποδώσει τον συγκεκριμένο χαρακτήρα και τον κόσμο που τον πλαισιώνει. Ευτυχώς τελείωσε, αν και… καλά, ας μην πιάσω το rant για τα επερχόμενα τεύχη της Becky Cloonan.

KING CONAN: THE PHOENIX ON THE SWORD #1 (OF 4)
Writer: Tim Truman
Artist: Tomas Giorello
Dark Horse

Παρά το εξώφυλλο-κακό-imitation-του-Frazetta από τον Andrew Robinson, επιτέλους οι βαρβαρόφιλοι μπορούμε να αγαλλιάσουμε για τέσσερα τεύχη, τα οποία παραδίδει το (κατ’ εμέ) αχτύπητο δίδυμο των Truman και Giorello.

Ο Conan, ένας γερασμένος λύκος με κοφτερά ακόμη δόντια, αφηγείται στον χρονικογράφο του την κατάληψη του θρόνου της Aquilonia και την προδοσία του Βάρδου Rinaldo, ως μέλος των Rebel Four. Ίντριγκα στην Αυλή, όπου ο τότε μεσήλικας βάρβαρος ένιωθε έξω από τα νερά του, η πρώτη επαφή με τον Thoth-Amon στην εποχή του Conan, εκπληκτική εικονογραφία από τους Giorello και Villarubia (coloring).

Όσον αφορά στο πιοτό από ξύδι και ωριμασμένο γάλα φοράδας, don’t ask…

DIABLO #2
Writer: Aaron Williams
Artists: Joseph Delacroix & Dave Stewart
DC Comics

Το εξαιρετικά καλοδουλεμένο comic, βασισμένο στη μυθολογία του ομώνυμου παιχνιδιού, συνεχίζεται, ακολουθώντας τα χνάρια του, ορφανού πλέον, Jacob. Καθώς ο νεαρός ακολουθεί το αγγελικό τραγούδι, που τον οδηγεί στο προορισμένο του ξίφος και στη μάγισσα Shanar, ο Ivan Strom και οι άντρες του, επιχειρούν να τον σκοτώσουν και να κλέψουν τη θρυλική λεπίδα.

Μια απέλπιδα προσπάθεια διαφυγής θα φέρει το αγόρι και τη μάγισσα κοντά σε πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο από απλούς, έστω και τρελαμένους, θνητούς.

Το DIABLO, ως comic, είναι ως τώρα ένα αρκετά επιτυχημένο fantasy, το οποίο δεν απαιτεί γνώση του παιχνιδιού για να το απολαύσει ο αναγνώστης. Το δε σχέδιο φέρνει στο νου Guy Davis και είναι, ως αρμόζει, ανάλογα σκοτεινό.

FABLES #113
Writer: Bill Willingham
Artists: Rick Leonardi, Ron Randall. P.Craig Russell, Zander Cannon, Jim Fern, Ramon Bachs, Adam Hughes
DC (Vertigo)

Ένα τεύχος ανάπαυλα από τα πολλαπλά μέτωπα που έχουν ανοίξει, στα τελευταία τεύχη του FABLES, με ιστορίες από την εποχή πριν τη Fabletown. Από τη Χελώνα που κουβαλά στην πλάτη ένα φλιτζάνι με τη χώρα της, στην ιστορία ενός πανίσχυρου και ολότελα ξεχασμένου μάγου, έπειτα μια ιστορία μέσα από το φλιτζάνι στην πλάτη της χελώνας (και ένα tip of the hat στον Terry Pratchett) και τέλος, μια εκπληκτικά εικονογραφημένη ιστορία σε στυλ sexy Art Nouveau, από τον Adam Hughes.

GENERATION HOPE #15
Writer: James Asmus
Artist: Tim Green II
Marvel Comics

Όπως και στη Marvel, έτσι και στην ομάδα της Hope, τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο, καθώς αποφασίζει να τους πάει σε μια μη εγκεκριμένη αποστολή στο Πακιστάν, από όπου γυρίζει… με τον αμνησιακό Sebastian Shaw και η όλη φάση θυμίζει λοβοτομημένο Sabretooth all over again. Είναι κακός, είναι καλός, είναι άσχημος, γενικός χαμός και περιττό ξύλο.

Το τεύχος κλείνει με τη Hope να δηλώνει και να επιδεικνύει πως έχει απόλυτο έλεγχο πάνω στην ομάδα της, τόσο στις δυνάμεις, όσο και στη θέλησή τους, χρησιμοποιώντας ως πειραματόζωο τον ήδη ψυχωτικό Zero (την εφηβική και ιδιαζόντως κακομούτσουνη εκδοχή του Maruo Suehiro). Όλοι ξέρουμε πού πάει αυτό and we couldn’t care less.