Comicdom Spotlight

Ο τίτλος του post δεν είναι ακριβώς πρωτότυπος, αφού είναι εμπνευσμένος από το “Marvel Spotlight”, αλλά έχει παρόμοια λογική, μόνο που αυτή τη φορά το “spotlight” δεν πέφτει σε χαρακτήρες, αλλά σε τίτλους που είναι αρκετά καλοί, αλλά ίσως έχουν διαφύγει της προσοχής σας. Με αυτό το δεδομένο, προφανώς, δε χρειάζεται να ασχοληθούμε με τίτλους όπως AVENGERS, X-MEN κ.λπ., αφού αυτοί μάλλον σας είναι ήδη γνωστοί.

Αυτή τη φορά, θα προτείνω τέσσερις τίτλους από τη Marvel, που ίσως θα θέλατε να τσεκάρετε:

DAREDEVIL
Το προηγούμενο volume τέλειωσε, με το απαράδεκτο “Shadowland”, τώρα όμως ο Mark Waid, σε συνεργασία με τον Marcos Martin και τον Paolo Rivera, κάνει εξαιρετική δουλειά, ιδίως μετά το μέτριο ξεκίνημα.

THE PUNISHER
O Greg Rucka έχει ξαναδουλέψει σε crime-related τίτλους, στο παρελθόν, και εδώ είναι σε φόρμα, ενώ ο Marco Checchetto, στο σχέδιο, είναι η ευχάριστη έκπληξη του τίτλου. Είχα πάρα πολλά χρόνια να διαβάσω καλές ιστορίες Punisher.

ALPHA FLIGHT
Και σε αυτόν τον τίτλο (ή στα διάφορα incarnations του) είχα καιρό να διαβάσω κάτι καλό, αλλά αυτό το limited series δε με έχει απογοητεύσει, μέχρι στιγμής (απομένει ένα τεύχος ακόμη). Η ιστορία έχει πολλές ανατροπές, αν και το tie-in με το FEAR ITSELF δε χρειαζόταν. Πολύ καλό το σχέδιο του Dale Eaglesham.

BLACK PANTHER: THE MOST DANGEROUS MAN ALIVE
O τίτλος κράτησε την αρίθμηση του DAREDEVIL, με πρωταγωνιστή, όμως, τον Black Panther, που αντικατέστησε τον Matt Murdock, στο ρόλο του προστάτη του Hell’s Kitchen, για όσο καιρό εκείνος ανάρρωνε από το Shadowland. Ο τίτλος κράτησε τα γνωστά χαρακτηριστικά που έκαναν το DAREDEVIL ενδιαφέρον, και είναι κρίμα που θα τελειώσει με το #529, καθώς ο David Liss με τον Francesco Frankavilla συγκροτούσαν ένα πολύ δυνατό creative team.