COMICDOM JOURNAL #31

Ήταν μια εβδομάδα πλούσια σε ειδήσεις και αυτό το κατάλαβε πολύ καλά ο Άρης Κώτσης, που πήρε τη σκυτάλη της ειδησεογραφίας από τον Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου, προκειμένου να παρουσιάσει τη δική του οπτική στην επικαιρότητα των ημερών. + Fun Stuff: trailers, artwork, άρθρα, webcomics και πολλά άλλα.

  • NEWS

Ένας από τους σηματικότερους σχεδιαστές comics όλων των εποχών, ο θρυλικός John Severin, άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο στα 90 του χρόνια. (…)

 Ο Sam Humphries θα συνεργαστεί με τον Jonathan Hickman στο ULTIMATE COMICS ULTIMATES, λίγο πριν ο Hickman του παραχωρήσει τη θέση του στον τίτλο. (…)

 O GARFIELD θα αποκτήσει το δικό του τίτλο στην Boom!. Το creative team θα αποτελείται από τον Mark Evanier και τον Gary Barke. (…)

Ένα νέο crossover της Marvel, με τον τίτλο EXILED, θα φέρει για άλλη μια φορά κοντά τη Γη και την Asgard, εμπλέκοντας δυο τίτλους (NEW MUTANTS, JOURNEY INTO MYSTERY) που μοιάζουν να έχουν λίγα κοινά μεταξύ τους. (…)

— Η εταιρία που διαχειρίζεται τα πνευματικά δικαιώματα του Edgar Rice Burroughs μηνύει την Dynamite Entertainment για θέματα trademark, αλλά και για τα “πορνογραφικά variant covers”. (…)

— Το sequel του CABIN FEVER θα σκηνοθετηθεί από τον comics (και covers) artist Kaare Andrews. (…)

— O δημιουργός των Simpsons, Matt Groening, δώρισε $500,000 με σκοπό τη δημιουργία μιας έδρας Animation με το όνομα του στο School of Theater, Film and Television του U.C.L.A.. Αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος δημιουργός κάνει μια ετήσια δωρεά $50,000 στο UCLA για να ενισχύει φοιτητές που δημιουργούν μικρά animations με κοινωνικές ευαισθησίες. (…)

— Το επόμενο μεγάλο story arc για το UNCANNY X-FORCE είναι προ των πυλών και έχει τον τίτλο “Final Execution”. (…)

—  Reboot για το CLINT του Mark Millar το Μάη. Θα ξεκινήσει με ένα νέο πρώτο τεύχος που θα περιέχει (μεταξύ άλλων) το THE SECRET SERVICE και το SUPERCROOKS. (…)

— Η Alex De Campi βρήκε τελικά artists για να αντικαταστήσουν τον αποχωρήσαντα Jimmy Broxton, ώστε να ολοκληρώσει το ASHES και να αποκτήσει το συγκεκριμένο kickstarter project το δικό του happy end. (…)

Αλλαγή της τελευταίας στιγμής για το Free Comic Book Day της Boom! που θα προσφέρει τελικά το THE HYPERNATURALS των Dan Abnett και Andy Lanning, μια που φάνηκε να υπάρχει εμπλοκή με το DUNE. (…)

Το webcomic ORDER OF THE STICK ξεκίνησε στο Kickstarter με αρχικό σκοπό να μαζέψει $58,000 για να επανεκδώσει τα εξαντλημένα βιβλία. Tα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, όμως, αγγίζουν πλέον τα $1,000,000, δημιουργώντας νέα δεδομένα στο πώς μπορεί να χρηματοδοτηθεί ένα comic. (…)

COMICDOM CON ATHENS 2012 update:

— Mike Carey Workshop: Δομώντας Μια Σκηνή

 Σε αυτό το workshop, ο δημοφιλής συγγραφέας σειρών, όπως οι LUCIFER, THE UNWRITTEN και X-MEN LEGACY, καθοδηγεί τους επίδοξους σεναριογράφους στη διαδικασία δόμησης και εκτέλεσης μιας σκηνής, από την αρχή ως το τέλος. Μην ξεχάσετε να κάνετε τις εγγραφές σας εγκαίρως. (…)

— Παρουσίαση Της Ταινίας THE DRAGONPHOENIX CHRONICLES: INDOMITABLE

Η βραβευμένη ανεξάρτητη κινηματογραφική ομάδα Underworld Films, ξεκίνησε το νέο της project, τη μεγάλου μήκους ταινία “The Dragonphoenix Chronicles: Indomitable”, βασισμένη στον κόσμο του βραβευμένου ελληνικού comic φαντασίας, ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΦΟΙΝΙΚΑ, του Γιάννη Ρουμπούλια (εκδ. “Ψυχής τα Λαμπυρίσματα”).
Το Comicdom Con Athens 2012 δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες του, να μάθουν ακόμη περισσότερα για το “Indomitable”, να παρακολουθήσουν το 11λεπτο πρελούδιο της ταινίας, αλλά και να συνομιλήσουν με τους συντελεστές της ταινίας. Συμμετέχουν: Θάνος Κερμίτσης (Σεναριογράφος, σκηνοθέτης), Γιαννης Ρουμπουλιας (Σεναριογράφος, δημιουργός του comic ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΦΟΙΝΙΚΑ), Κωνσταντίνα Γεωργαντά, Μελέτης Γεωργιάδης, Γεωργία Γιαννακούδη, Κυριάκος Κορογιάννης (Ηθοποιοί) (…)

— COMICDOM FAN AWARD: Το Δικό Σας Βραβείο!

Ψήφισε και εσύ μέχρι μέχρι και την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου το καλύτερο ελληνικό comic, ή short story Έλληνα δημιουργού, για τη χρονιά που πέρασε, και λάβε μέρος στην κλήρωση που θα γίνει στην τελετή απονομής των βραβείων, λίγο πριν την ολοκλήρωση του Comicdom Con Athens 2012, για να κερδίσεις ένα από τα παρακάτω δώρα.
Δώρο #1: Χειροποίητη μεταξοτυπία με αδημοσίευτο artwork του Milo Manara, υπογεγραμμένη από τον δημιουργό και limited σε μόνο 50 κομμάτια.
Δώρο #2: UNWRITTEN Trade Paperbacks Vol. 1 & 2, υπογεγραμμένα από τον συγγραφέα του comic, Mike Carey.
Δώρο #3: TANK GIRL: BAD WIND RISING Hardcover, υπογεγραμμένο από τον σχεδιαστή του comic, Rufus Dayglo.

 

  • FUN STUFF

— Το Newsarama επιλέγει τις 10 σημαντικότερες αντιδικίες δημιουργών comics όλων των εποχών.

— Στο  Comics Alliance φτιάξαν 16 κάρτες για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου βγαλμένες από το νέο DCU.

— Σε ερωτικό mood και το Newsarama επιλέγει τα δέκα ζευγάρια υπερηρώων που σόκαραν περισσότερο.

— Ένα σύντομο απόσπασμα από το workshop του Frank Santoro για το comic book layout.

— Οι δέκα χειρότεροι χαρακτήρες που έγιναν μέλη της Justice League, όπως τους επέλεξε το Newsarama.

— O Rob Clough επιλέγει τα 15 αγαπημένα του comic books αλλά και τα 30 αγαπημένα του mini-comics για το 2011.


— Στις 19 Φεβρουαρίου έκλεισαν 35 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου τεύχους του 2000AD (με αναγραφόμενη ημερομηνία 26 Φεβρουαρίου). Το επετειακό τεύχος κυκλοφορεί στις 22 του μήνα με δυο διαφορετικά εξώφυλλα.

— Μια πρώτη ματιά στους WATCHMEN (ή μήπως σωστότερα στους MINUTEMEN;) του Darwyn Cooke.

— Οι Teen Titans επιστρέφουν στην μικρή οθόνη στα πλαίσια του επερχόμενου DC NATION.

— Αραχνοvideos για τη συνέχεια: Νέο Trailer για τη νέα ταινία του Spider-Man…

…ένα πρώτο clip από αυτή…
http://www.youtube.com/watch?v=CxCl_vUOHoA
…αλλά και trailer από το σχετικό video game.

— Οι Χ-Women κάνουν ένα fashion statement δια χειρός Κevin Wada.

— Σας αποχαιρετώ με το sexy(;) Valentine’s Day Drawing του Brian Lee O’Malley.