Λίγα Comics Που Μπορείτε Να Διαβάσετε Οnline

“Τόσος λίγος χρόνος, τόσα πολλά comics.”

Πάνε αρκετά χρόνια από την πρώτη φορά που άκουσα αυτή την φράση και θυμάμαι πως μου είχε φανεί τόσο μα τόσο αληθινή… Και μετά ήρθε το internet και άλλαξε τόσο ριζικά τα comics που θεωρούμε προσβάσιμα που ουσιαστικά εξευτέλισε την έννοια της λέξης “πολλά”. Ανάμεσα, λοιπόν, σε ατέλειωτα comics διέκρινα τα παρακάτω, τα οποία νομίζω πως θα είχε νόημα να μοιραστώ μαζί σας.

To comic του Yusuke Murata είναι το πρώτο comic που γνωρίζω να δημοσιεύτηκε εξ’ ολοκλήρου στο twitter. Ευτυχώς για εμάς, βρέθηκε ένας καλός άνθρωπος και μετέφρασε το comic και στα Αγγλικά,  για να μπορούμε και εμείς να καταλάβουμε δυο πράματα παραπάνω από αυτό το comic που χρησιμοποιεί κάποια ιδιαίτερα εντυπωσιακά ευρήματα…

O Boulet ήταν γνωστός από τη δουλειά του στο DUNGEON. Το comic του, όμως, με τίτλο DARKNESS του χάρισε τα δικά του 15 λεπτά δημοσιότητας (τουλάχιστον ανάμεσα σε όσους διαβάζουν καθημερινα τα online comics media). Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα έξυπνο και πολύ όμορφο 24 hour comic που δημιουργήθηκε στο φετινό festival της Angouleme.

Πριν λίγες μέρες ανακάλυψα έναν νέο καλλιτέχνη, τον Joe Decie . Βρέθηκα στην ευχάριστη θέση να έχω αγοράσει ένα comic του, για το οποίο δε γνώριζα τίποτε και να μου έχει αρέσει πάρα πολύ. Εσείς δε χρειάζεται να πληρώσετε για να το δοκιμάσετε. Μπορείτε να διαβάσετε comics του στo site του δημιουργού.


Η τελευταία πρόταση έρχεται από το ιδαίτερα δυναμικό WHAT THINKS DO (διαβάστε εδώ όσα είχε γράψει ο οξυδερκής συντάκτης του Comicdom, όταν το site βρισκόταν ακόμα στο ξεκίνημα του). Πλέον, υπάρχει μια πλειάδα δημιουργών που συμμετέχει σε αυτό και που διαθέτουν online τα comics τους. Η δική μου πρόταση έχει να κάνει με τον Jordan Crane που έχει ανεβάσει εκεί σχεδόν όλα τα comics του (UPTIGHT #1 #2 #3, THE CLOUDS ABOVE, THE LAST LONELY SATURDAY) εκεί, αλλά και που παρουσιάζει σε συνέχειες το φιλόδοξο KEEPING TWO.

Καλό διάβασμα!