H Zara Slattery Στο CCA 2012

Η Βρετανίδα εικονογράφος και cartoonist, Zara Slattery, προστέθηκε στη λίστα των καλεσμένων του Comicdom Con Athens 2012. Η δημιουργός επισκέπτεται την Ελλάδα στο πλαίσιο του παγκόσμιου προγράμματος του British Council, “Dickens 2012”, για τον εορτασμό των 200 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου συγγραφέα.

  • Zara Slattery

Η Zara Slattery γεννήθηκε στο Southport της Αγγλίας, το 1971. Σπούδασε εικονογράφηση στο Εδιμβούργο και το Μάντσεστερ και έκτοτε εργάζεται ως επαγγελματίας εικονογράφος παιδικών βιβλίων, με τους πελάτες της να περιλαμβάνουν το παιδικό πρόγραμμα του BBC και την εκδοτική Harper Collins.

Μια μοιραία ημέρα, το 2008, η περιέργεια και μια καλή της φίλη την οδήγησαν στο κατάστημα Dave’s Comics, στο Μπράιτον, όπου είδε για πρώτη φορά graphic novels. Δημιουργικές σπίθες άναψαν μέσα της και μια νέα αγάπη μπήκε στη ζωή της. Είχε ανακαλύψει ένα Μέσο που περικλείει την αγάπη της για την αφήγηση, σε συνδυασμό με το πάθος της για την εικονογράφηση.

Η Zara επικεντρώνεται στη μοναδικότητα των καθημερινών χαρακτήρων, τους οποίους εντάσσει σε έναν κόσμο ευφάνταστο και παραμυθένιο. Το πρώτο graphic novel της είναι ένα παιδικό παραμύθι με τίτλο THE PAPER BIRD. Αυτή την περίoδο, δουλεύει στο δεύτερο παιδικό βιβλίο της, THE APPLE – THE TALE OF A SHORT AND FRUITFUL LIFE.

Έχει, επίσης, εκθέσει πίνακες ζωγραφικής και εικονογραφήσεις, σε φεστιβάλ του Εδιμβούργου και του Μπράιτον, έχει οργανώσει δημοτικά εργαστήρια, ενώ παραδίδει και μαθήματα Τέχνης σε ενήλικους σπουδαστές.

Η Zara Slattery επισκέπτεται την Ελλάδα στο πλαίσιο του παγκόσμιου προγράμματος του British Council, “Dickens 2012”, για τον εορτασμό των 200 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου συγγραφέα.

  • Zara Slattery: Εικονογραφώντας Τον Dickens

Η Βρετανίδα εικονογράφος και cartoonist, Zara Slattery, παραδίδει ένα workshop το οποίο απευθύνεται εξίσου σε αρχάριους και επαγγελματίες, όλων των ηλικιών, χρησιμοποιώντας ως εφαλτήριο τη δική της μέθοδο και προσέγγιση στο έργο του Dickens.

Οι συμμετέχοντες καλούνται δημιουργήσουν τη δική τους εκδοχή του γνωστού έργου των Charles Dickens και George Cruinkshank, SKETCHES BY BOZ, καθώς θα κληθούν να συλλέξουν οπτικά ερεθίσματα από τους χώρους του convention, είτε σκιτσάροντας, είτε τραβώντας φωτογραφίες και στη συνέχεια, θα χρησιμοποιήσουν αυτό το υλικό, ως αναφορά, για να σχεδιάσουν κάποιες εικόνες (μία-δύο ο καθένας), οι οποίες θα συνθέσουν, συνολικά, μια μεγαλύτερη, ενιαία αφήγηση.

Κυριακή, 1 Απριλίου, 13:00 (Seminar Room)
Δηλώστε συμμετοχή