COMICDOM RESURRECTED #32: Macrosolutions To Megaproblems

Στα Αμερικάνικα comics, και δη τα υπερηρωικά, μια είναι η πιο δημοφιλής οικογένεια: Οι Fantastic Four! Έχοντας πέντε δεκαετίες στην πλάτη τους, έχουν δώσει λύσεις σε εκατοντάδες προβλήματα, όπου και αν εμφανίζονταν αυτά. Επί σειρά πολλών ετών, υπήρχε ένα γεμάτο υπερηφάνεια “The World’s Greatest Comic Magazine!”, φαρδιά πλατιά στο πάνω μέρος του εξωφύλλου, σε κάθε τεύχος του τίτλου τους.  Σίγουρα υπερβολικό, αλλά έπιανε το μάτι του υποψήφιου αναγνώστη, και δεν το άφηνε, αν δεν διαπίστωνε πρώτα την ορθότητα, ή μη, της δήλωσης αυτής.

Την προηγούμενη δεκαετία, την πολυτάραχη ζωή των FF, έχουν διαχειριστεί συγγραφείς όπως οι J. Michael Straczynski, Dwayne McDuffie και Mark Millar, προσφέροντας ιστορίες που μπορεί να μην είναι κλασικές, παραμένουν, όμως, ενδιαφέρουσες.  Πέρα από τη συνέχιση του κτισίματος του μύθου των FF, έχει υπάρξει και μια, κατά κάποιον τρόπο, επιστροφή στις πρώτες μέρες, μια ξεχασμένη ιστορία, αλλά και υποθέσεις για το μέλλον και την κατάληξη της ομάδας. Επίσης, το roster των αντιπάλων είναι τέτοιο, που απαιτεί μέχρι και την δική του σειρά, προκειμένου να αναπτυχθεί επαρκώς!

Τα επόμενα δυο links, είναι για τολμηρούς ανθρώπους. Στείλαμε ένα συνεργάτη μας, τον Νίκο Λάμπρη, να δει και να καταγράψει την άποψη του για την πρώτη μετάβαση της First Family of Marvel Universe, στο κινηματογραφικό πανί. Επειδή, όμως, θέλουμε να διατηρούμε μια αξιοπρέπεια στην ενημέρωση που προσφέρουμε, γίναμε πραγματικά σκληροί, και τον στείλαμε και στο αναμενόμενο sequel. Ευτυχώς, ο Νίκος επέζησε των προβολών αυτών, και εξακολουθεί να είναι μαζί μας.

Για το τέλος, άφησα μια πολύ σύντομη περίοδο, μόλις 3 τεύχη, όπου στο FANTASTIC FOUR, η βασική ομάδα είχε εξαφανιστεί και έκανε την εμφάνιση της μια αναπληρωματική τετράδα!

Κλοπή τίτλου αυτή την εβδομάδα από: VOIVOD – Macrosolutions To Megaproblems