Έκθεση “ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: Αξία Δημοκρατίας Και Πολιτισμού” Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

H EduCartoon, ο σκιτσογράφος Μιχάλης Κουντούρης και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, μας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του παγκόσμιου κινήματος “Είμαστε Όλοι Έλληνες” και περιλαμβάνει έργα από σκιτσογράφους από όλο τον κόσμο.

Πρόσκληση

Η EduCartoon-η γελοιογραφία στην εκπαίδευση- και ο σκιτσογράφος Μιχάλης Κουντούρης, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, παρουσιάζουν από τις 15 έως τις 18 Μαρτίου 2012 έργα σκιτσογράφων από όλο τον κόσμο που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα με τίτλο «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ : Αξία δημοκρατίας και πολιτισμού» στο πλαίσιο του παγκόσμιου κινήματος ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 15 Μαρτίου στις 19:00.

Το κίνημα ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, που ξεκίνησε μέσω του διαδικτύου (blogs και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης), καθώς και η γελοιογραφία του πολυβραβευμένου Έλληνα σκιτσογράφου Μ. Κουντούρη, η οποία δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο και είχε εντυπωσιακό αριθμό σχολίων και αναδημοσιεύσεων διεθνώς, αυτή την περίοδο, αποτέλεσαν την αφορμή για την πρόσκληση 30 σκιτσογράφων από όλο τον κόσμο που με το πενάκι τους περνούν το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης υπέρ του ελληνικού λαού, της δημοκρατίας και του πολιτισμού.

Συμμετέχουν σκιτσογράφοι από την Γαλλία, Ιταλία, Αγγλία, Ολλανδία, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Λουξεμβούργο, Αυστρία, Φινλανδία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Κούβα, Βραζιλία, Μεξικό, Αργεντινή, Η.Π.Α. και άλλες χώρες.

Μετά την παρουσίασή της, για 4 μόνο ημέρες στο ΙΜΚ η έκθεση θα ταξιδεύσει σε όλη την Ελλάδα και σε Δήμους που έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να τη φιλοξενήσουν.

Για περισσότερες πληροφορίες: Υπεύθυνη επικοινωνίας EduCartoon: Στέλλα Μάνεση, info@educartoon.gr.

30 Σκιτσογράφοι από όλο τον κόσμο
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
«ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: Αξία δημοκρατίας και πολιτισμού»
15 – 18 Μαρτίου 2012
Εγκαίνια: Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012, στις 19:00
Εκθεσιακός χώρος 1ου ορόφου
Διάρκεια Έκθεσης: 15 έως 18 Μαρτίου 2012
Ώρες λειτουργίας: Δευτ – Κυρ 18:00 – 22:00
Είσοδος Ελεύθερη