COMICDOM JOURNAL #33

O Ηλίας  μου κάνει την τιμή να τον αντικαταστήσω για τη βδομάδα αυτή στην στήλη του. Τον ευχαριστώ.
  • NEWS

 Τα περισσότερα από τα νέα μας έρχονται από το Wonder Con που έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο.

 Μια καινούρια on-going σειρά από τους Greg Pak και Stephen Segovia. Πρόκειται για το X-TREME X-MEN (δε βρίσκουν ότι το έχουν παρακάνει με τα X;). Τα alter ego των Wolverine και Nightcrawler, δηλαδή ο James Howelett και Kid Nightcrawler μαζί με την Emmeline Frost πρωταγωνιστούν. Το teaser είναι καλό (…)

– Η cool Carol Danvers – λέγε με και Ms Marvel – προάγεται σε Captain Marvel. Η Kelly Sue De Connick και ο Dexter Soy αναλαμβάνουν να σας αφηγηθούν αυτή τη μεταφορά. Καλά, πόσο cool είναι αυτό το κορίτσι; Θα μας αρέσει; (…)

– O Mark Waid μαζί με τον Chris Samnee αναλαμβάνουν να αναβιώσουν τη σειρά ROCKETEER. Μετά από το 1995 (και την πρόσφατη αναβίωση από την IDW), ο ιπτάμενος ήρωας επανεμφανίζεται με μια σειρά τεσσάρων τευχών. (…)

– Πολύ καιρό περιμένουμε αυτή τη μεταφορά, αυτή του Y:THE LAST MAN. Για το κεντρικό ρόλο του μοναδικού άντρα πάνω στη Γη ακούστηκε ο Shia LeBeouf, αλλά έχει καθυστερήσει λίγο το πράγμα. Μαθαίνουμε τώρα ότι η New Line έχει δώσει αυτό το project σε νέους σεναριογράφους. Για να δούμε (…)

– Πολλά έχουν ακουστεί για το BEFORE WATCHMEN και τα περισσότερα αντιφατικά. Όσο πλησιάζει ο καιρός, τόσο ανοίγουν τα χαρτιά τους οι δημιουργοί. Ξεχωρίζω τη συνέντευξη που έδωσε ο J. Michael Straczynski σχετικά με τους Nite Owl και Dr. Manhattan. (…)

– Μας το είχε πει και ο Ηλίας σε περασμένο Journal για όλες τις νέες σειρές της Image, αλλά εδώ θα δούμε κάτι παραπάνω από την πιο κουλή – αν μου επιτρέπεται το σχόλιο. Είναι η MARA, μια παίκτρια βόλεϊ με υπερδυνάμεις σε ένα δυστοπικό μέλλον. Από την άλλη είναι Brian Wood. Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέντευξη εδώ. (…)

 – Την υπόθεση δεν την ήξερα, αλλά χαζεύοντας την είδα. Ένας Αμερικανός πολίτης κατηγορήθηκε για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας έχοντας στην κατοχή του manga. Ενδιαφέρον (…)

– “Να ζήσεις, Mafalda, και χρόνια πολλά”. Η μικρούλα μας πενηντάρισε, αλλά είναι φρέσκια όπως πάντα. Η αγαπημένη ηρωίδα του Quino, αγαπητή σε όλο τον κόσμο έκλεισε μισό αιώνα ζωής. Απίστευτο!

  • FUN STUFF

– Δε το λες και πολύ fun stuff αυτό. Ο κόσμος των comics συγκλονίστηκε από το θάνατο του Jean “Moebius” Giraud. Πολλοί δημιουργοί απέτισαν φόρο τιμής στο μεγάλο δημιουργό. Δείτε όλο το αφιέρωμα εδώ.

– Βγήκε το trailer: SUPERMAN vs THE ELITE. Και έχει την πλάκα του!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tX8S0rkYYak[/youtube]

– Αυτό μου αρέσει! Design-oriented posters, αποκλειστικά για το Wonder Con.

– Μερικά από τα κοστούμια του cosplay του Wonder Con. Όχι, βέβαια, ότι πιάνουν και τίποτα μπροστά στα δικά μας!

Scary!