Νέες Εκδόσεις Helm Publishing Στο CCA 2012

Τρεις νέες εκδόσεις θα παρουσιάσει η Helm Publishing στο φετινό Comicdom Con Athens. Πρόκειται για τις εκδόσεις ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΗΣ ΑΛΩ: Ο ΠΥΡΓΟΣ, SAVAGE RED SONIA: Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΙΑΣ και ΟΙ ΝΑΝΟΙ: ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΩΤΟ, τα οποία θα κάνουν το ντεμπούτο τους στη φετινή διοργάνωση. Περισσότερες πληροφορίες στο δελτίο Τύπου που ακολουθεί:

Χρονικά της Άλω: Ο Πύργος
(Vorranor & Director 16)

Σε έναν κόσμο που επικρατούν οι σκιές κάτω από το φως ενός φαινομενικά λαμπρού ήλιου, οι αιώνιοι ελφ του Κέλενον και οι άνθρωποι της Ντράγκστι βρίσκονται σε μια σύγκρουση πολιτισμών και ενστίκτων από την αρχή του καταγεγραμμένου χρόνου. Στον εμφανή αυτόν ανταγωνισμό των εκλεπτυσμένων αλλά εκκεντρικών ελφ και των άξεστων αλλά πρακτικών και πολθυπληθέστερων ανθρώπων, η μοίρα αποφάσισε να ευνοήσει αυτούς που κινούνται στα παρασκήνια, κάνοντας τον κόσμο να μοιάζει με έναν ήλιο σε ολική έκλειψη. Μια στεφάνη φωτός γύρω από έναν κατάμαυρο πυρήνα. Δύο πολιτισμοί, αθανάτων και θνητών, δείχνουν πως δεν διαφέρουν καθόλου στο βάθος τους, αλλά ενώνονται με τα ίδια ταπεινά κίνητρα: Εξουσία, δύναμη, πλούτος.
Μια αρχαία οργάνωση από ελφ, η Σανάουελ, επιχειρεί τη μεγαλύτερη ληστεία όλων των εποχών. Ο σκοπός τους είναι να ληστέψουν το αυτοκρατορικό θησαυροφυλάκιο της Ντράγκστι, της πρωτεύουσας της αυτοκρατορίας των ανθρώπων. Η ληστεία αυτή έχει μεγάλες απολαβές, καθώς και κινδύνους, αλλά κανείς δεν ξέρει ότι είναι η αρχή για μια αλυσίδα γεγονότων που θα αλλάξουν ριζικά τον κόσμο της Άλω. Το πρώτο χαρτί μιας προφητείας εν εξελίξει, ο Πύργος, θα σημαδέψει την αρχή του τέλους μιας Εποχής, και θα φέρει στον κόσμο μια νέα αρχή ή ένα μόνιμο τέλος.

Οι Εκδόσεις Helm παρουσιάζουν το πρώτο κεφάλαιο των Χρονικών που εμπνεύστηκε ο Χρήστος Σταυρόπουλος και εικονογράφησε ευφάνταστα ο Όθων Νικολαΐδης. Ένα έπος υψηλής μαγείας, αποτελούμενο από πάθη, ζωή και θάνατο.

Σενάριο: Χρήστος Σταυρόπουλος
Σχέδιο & Εξώφυλλο: Όθων Νικολαΐδης
Είδος: Επική Φαντασία
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 30 Μαρτίου 2012
Μέγεθος: 17 Χ 24 εκατοστά, 84 Έγχρωμες Σελίδες
ISBN: 978-960-99804-3-2 Τιμή: 13,90 ευρώ (12,00 μόνο στο Comicdom Con 2012)

Πρώτη παρουσίαση (μαζί με signing event και των δυο δημιουργών) στο Comicdom Con 2012. Ημερομηνίες: Σάββατο 31 Μαρτίου & Κυριακή 1 Απριλίου 2012 (12.30 με 14.30 και 17.30 με 19.30.

Savage Red Sonja – Η Βασίλισσα της Ερημιάς

«Οφείλεις να γνωρίζεις όμως, Ω Πρίγκιπα… Τις ημέρες που ο Κιμμέριος περπατούσε τη γη των Υβοριανών Βασιλείων, το μόνο σπαθί που διασταυρώθηκε με το δικό του σε ίση μάχη, ήταν αυτό της Κόκκινης Σόνια, πολεμίστριας της μεγαλοπρεπούς Υρκανίας. Έχοντας εγκαταλείψει την πατρίδα της όταν αρνήθηκε τις ορέξεις ενός Βασιλιά, τον οποίο και σκότωσε, έφυγε καλπάζοντας προς τα Δυτικά, διασχίζοντας τις στέπες του Τουράν και μπαίνοντας για πάντα στη σκοτεινή ομίχλη του θρύλου.» -Τα χρονικά της Νεμεδίας.

Κάπου, στις παγωμένες ερημιές τις βόρρειας Υβορίας, η Κόκκινη Σόνια αναλαμβάνει να οδηγήσει ένα στρατό μισθοφόρων σε μια επιχείρηση πέρα από τα σύνορα, ενάντια στις βαρβαρικές φυλές της περιοχής. Η μάχη όμως που θα ακολουθήσει θα την φέρει αντιμέτωπη με την Βασίλισσα της Ερημιάς και το τρομερό μυστικό της.

Η τελευταία ανθολογία των περιπετειών της Κόκκινης Σόνια, από τις Εκδόσεις Helm και την Dynamite Entertainment, περιέχει όλα τα τεύχη (#1-4) της αυτοτελούς σειράς Savage Red Sonja: Queen of the Frozen Wastes, σε σενάριο των: Frank Cho (Marvel Exclusive) & του βετεράνου Doug “Τhe Nam” Murray και σκίτσα του καταπληκτικού Homs.

«Από την τέχνη ως και το σενάριο, αυτός ο αυτοτελής τόμος είναι ότι καλύτερομπορεί να περιμένατε από ένα κόμικ με την Red Sonja»

– ComicBookBin.com

«O Frank Cho δημιούργησε ένα πραγματικό σεναριακό διαμάντι, στέλνοντας την Σόνια να πολεμήσει έναν από τους πιο αξιομνημόνευτους αντιπάλους του μύθου της»

– ΒrokenFrontier.com

«H φανταστική τέχνη του Homs ξετυλίγει αυτή την ιστορία στην παγωμένη ερημιά του Βορρά… Οι σκηνές μάχης είναι καταπληκτικές και ο ρυθμός ακατάπαυστος. Οι οπαδοί της Κόκκινης Σόνια θα το λατρέψουν»

– Best Shots, Newsrama

Σενάριο: Frank Cho, Doug “Τhe Nam” Murray
Σχέδιο: Homs
Εξώφυλλο για την Ελληνική Έκδοση: Stepan Sejic
Είδος: Επική Φαντασία
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 30 Μαρτίου 2012
Μέγεθος: 17 Χ 24 εκατοστά, 92 Έγχρωμες Σελίδες
ISBN: 978-960-99804-1-8
Τιμή: 12,90 ευρώ

Οι Νάνοι, Βιβλίο Πρώτο

Για αμέτρητες χιλιετίες, οι νάνοι του Πέμπτου βασιλείου υπερασπίστηκαν την Πέτρινη Πύλη της Γκίρντελγκαρντ. Πολλοί και διαφορετικοί εχθροί επιχείρησαν να την κaταλάβουν με έφοδο και όλοι τους πέθαναν στην προσπάθεια. Κάνεις από όσους προσπάθησαν δεν τα είχε ποτέ καταφέρει, ούτε άνθρωπος, ούτε κτήνος. Ως τώρα…

Ο Τούνγκντιλ ο σιδηρουργός, ζει στην γη της Ιόνανταρ όπου μεγάλωσε χωρίς γονείς, ο μοναδικός νάνος σε ένα βασίλειο ανθρώπων. Αν και δεν του αρέσουν οι πολλές φιλίες, ο Τούνγκντιλ νιώθει πως είναι εντελώς μόνος του – στην πραγματικότητα δεν έχει αντικρύσει ποτέ άλλο νάνο στη ζωή του. Όλα αυτά όμως θα αλλάξουν.Κατά την εκτέλεση της αποστολής του να παραδώσει ένα μήνυμα στη φυλή του, ο άπειρος πολεμιστής θα συνειδητοποιήσει ότι ρίχτηκε σε μια μάχη για την οποία δεν είναι προετοιμασμένος. Η ασφάλειά του, καθώς και η ζωή όλων των κατοίκων της Γκίρντελγκαρντ εξαρτάται από την ικανότητά του να ξαναέρθει κοντά στην κληρονομιά του. Αν και έχει πολλά αναπάντητα ερωτήματα, ο Τούνγκντιλ είναι βέβαιος για ένα πράγμα: όπου και αν μεγάλωσε, είναι πραγματικός νάνος. Και κανείς ποτέ δεν αμφισβήτησε το θάρρος των νάνων.

Οι εκδόσεις Helm σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο Piper παρουσιάζουν το πρώτο βιβλίο της επικής σειράς του βραβευμένου Μάρκους Χάιτς: οι Νάνοι (Die Zwerge). Με πάνω από 1.000.000 πωλήσεις παγκοσμίως, οι Νάνοι του Μάρκους Χάιτς, αποτελούν μια από τις καλύτερες σύγχρονες λογοτεχνικές σειρές φαντασίας.

H ΣΕΙΡΑ “ΟΙ ΝΑΝΟΙ” ΕΧΕΙ ΒΡΑΒΕΥΤΕΙ ΜΕ ΤΟ DEUTSCHER PHANTASTIK PREIS 2005

Συγγραφέας: Μάρκους Χάιτς
Εξώφυλλο: Director 16
Είδος: Φαντασία
Σελίδες: 416
ISBN: 978-960-99804-2-5
Μέγεθος: 14 Χ 21 εκατοστά
Τιμή: 14,90 €