Νέες Κυκλοφορίες Της Comicdom Press Στο Comicdom Con Athens 2012

Την Παρασκευή 30 Μαρτίου, πρώτη ημέρα διεξαγωγής του Comicdom Con Athens 2012, κυκλοφορούν τέσσερις νέες εκδόσεις από την Comicdom Press. Μάθετε περισσότερα!

INDIGO
Σχέδιο: Βάλια Καπάδαη
Σενάριο: Chris Lynch, Ollie Masters, Richard Mc Auliffe, Βάλια Καπάδαη, Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου, Πάνος Παναγιωτόπουλος
112 Σελ. | 4χρωμ. | Τιμή: 14,00 €
ISBN: 978-960-98646-6-4

Το 2008, έκανε την πρώτη επαγγελματική της εμφάνιση της μια δημιουργός comics, οι ιστορίες της οποίας ήταν τόσο ξεχωριστές, ώστε να ξεκινήσει άμεσα συνεργασίες με εκδοτικές του εξωτερικού, συμμετέχοντας σε ανθολογίες και graphic novels.

Η συλλογή INDIGO συγκεντρώνει εννέα από τις καλύτερες δημοσιευμένες και αδημοσίευτες ιστορίες της Βάλιας Καπάδαη και μία καινούρια, όλες με εικονογραφήσεις της δημιουργού, και σε σενάρια της ίδιας, αλλά και των Chris Lynch, Ollie Masters, Richard McAuliffe, Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου και Πάνου Παναγιωτόπουλου.

Περιλαμβάνει τις ιστορίες: Versions Of Violence, Grooming, Υπεργραφία, Νο Pain, No Chill, Χουπ, Μ+Μ= BFF, Verbatim, Καιρός Να Αλλάξουν Όλα, Που Πάνε Τα Όνειρα Όταν Πεθάνουν;  και Ζοφερή Δευτέρα, καθώς και ένα gallery, με ορισμένες από τις ομορφότερες εικόνες που έχει σχεδιάσει η δημιουργός.

“Κάθε panel της Βάλιας Καπάδαη, είναι από μόνο του ένα έργο Τέχνης σε μικρογραφία”

Harry Markos
Εκδότης Markosia

 

ΣΥΝΔΡΟΜΟ: Η ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ
Σενάριο: Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου

Σχέδιο: Χρήστος Μαρτίνης
80 σελ. | Α/Μ | Τιμή: 9,00 €
ISBN: 978-960-98646-4-0

Το όνειρο του Άρη να δημιουργήσει μία “οικογένεια” ατόμων με ανεξήγητες δυνάμεις, που θα βοηθούν κι άλλους σαν κι αυτούς γίνεται πλέον πραγματικότητα. Όλα πηγαίνουν εξαιρετικά καλά, μέχρι τη στιγμή που σε ένα από τα “ταξίδια” της, η Νικόλ θα λάβει την προειδοποίηση ότι κάποιοι γνωρίζουν την ύπαρξή τους κι ότι σκοπεύουν να τους εξοντώσουν. Η επόμενη μέρα θα είναι καθοριστική όχι μόνο για τον σκοπό τους, αλλά και για την ίδια τους την επιβίωση.

Το graphic novel ΣΥΝΔΡΟΜΟ: Η ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ φιλοξενεί pin-ups των Γιάννη Ρουμπούλια, Αλέξιας Οθωναίου και Γαβριήλ Τομπαλίδη, σχεδιαστών της ομώνυμης σειράς.

“Αυτή δεν είναι μια ιστορία που θα μπορούσε να έχει συμβεί, αλλά αν συνέβαινε ποτέ σε αυτή την εποχή και στη δική μας χώρα, μάλλον έτσι θα συνέβαινε. Κι αυτή την αίσθηση δεν την έχω βιώσει σε άλλο ελληνικό comic.”

Αβραάμ Κάουα
Συγγραφέας

ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ
Ιδέα – Επιμέλεια: Λήδα Τσενέ
Σχέδιο – Εικαστική Επιμέλεια: Μιχάλης Διαλυνάς
96 σελ. | Α/Μ | Τιμή: 9,00 €
ISBN: 978-960-98646-5-7

“Ήξερες ότι το να φτιάχνεις comics είναι το ίδιο διασκεδαστικό όσο και να τα διαβάζεις;”

Ακολουθήστε την Πατ και τον Χανκ, χρησιμοποιήστε τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σας και κάντε μια πρώτη γνωριμία με  όλα τα συστατικά που συνθέτουν τη γλώσσα των comics.

To παιδικό βιβλίο δραστηριοτήτων ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ βασίζεται στα ομώνυμα εργαστήρια που πραγματοποιεί η Comicdom Press τα τελευταία χρόνια. Περιλαμβάνει μια πληθώρα δημιουργικών δραστηριοτήτων με αφορμή τα comics και φιλοδοξεί, εκτός από ένα διασκεδαστικό βιβλίο, να αποτελέσει και ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια γονιών και εκπαιδευτικών.

“Ένα βιβλίο που σχεδιάστηκε για να ξυπνήσει το ταλέντο μιας νέας γενιάς δημιουργών. Ελπίζω ότι οι εκκολαπτόμενοι καλλιτέχνες, οι οποίοι θα “επιτεθούν” σε αυτό το βιβλίο με τις μπογιές και τα μολύβια τους, θα διασκεδάσουν σχεδιάζοντας και θα ανακαλύψουν τη χαρά της έκφρασης μέσω των comics.”

Andrew Farago
Επιμελητής του Cartoon Art Museum

To βιβλίο δραστηριοτήτων ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ κυκλοφορεί από το νέο παιδικό imprint της εκδοτικής, Comicdom Press Junior.

ΤΟ ΠΟΛΥΣΠΟΡΟ ΖΥΜΑΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ
Σενάριο – Σχέδιο: Γαβριήλ Τομπαλίδης
16 σελ. | Α/Μ | Τιμή: 2,00 €
Σε περιορισμένη έκδοση 200 αντιτύπων
Comicdom Con Athens 2012 Exclusive!

Μετά τον προπέρσινο πάταγο που προκάλεσε το αριστούργημα ΟΙ 3 ΑΠΕΘΑΝΤΟΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ και την περσινή ανυπολόγιστη επιτυχία του μνημειώδους comic ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΛΕΗΤΩΝ ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΩΝ, ο Τιτάνας της 9ης Τέχνης, Γαβριήλ Τομπαλίδης, επιστρέφει με το τρίτο (και τελευταίο – or… is it?) μέρος της τριλογίας, η οποία έχει ήδη συνταράξει ολοκληρωτικά την ελληνική (ενδεχομένως και τη διεθνή) σκηνή των comics!

Μεγαλειώδες σενάριο, υποδειγματικό σκίτσο, μαγικό storytelling, και ότι άλλο μπορεί να αναζητήσει από ένα comic, ο σοβαρός, συνειδητοποιημένος αναγνώστης της εποχής μας.

Το graphic novel ΤΟ ΠΟΛΥΣΠΟΡΟ ΖΥΜΑΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ δεν θα αλλάξει τα comics όπως τα ξέρατε, αλλά είναι πολύ πιθανό να αλλάξει ότι (νομίζατε πως) ξέρατε για τα comics!

“H στρουκτουραλιστική ζύμωση των τελευταίων περίπου 130 χρόνων, μας οδηγεί ακριβώς εδώ, στο comic που αδημονείτε να διαβάσετε. Το τέλος μιας τριλογίας, το οποίο περιέχει έναν ποιητικά δομημένο συνδυασμό δεκάδων pop icons και στοιχείων, που θα σας γυρίσει τα μάτια ανάποδα.”

Σπύρος Ευάγγελος Αρμένης
Δημιουργός comics