Comicdom Con Athens 2012: Σας Περιμένουμε!

Η αντίστροφη μέτρηση τελείωσε και το φετινό Comicdom Con Athens ανοίγει τις πύλες του σε χιλιάδες φίλους των comics, από 30 Μαρτίου μέχρι 1 Απριλίου! Μια τελευταία επανάληψη σε όλα όσα συμβαίνουν, θα σας βοηθήσει να μη χαθείτε ανάμεσα στις δεκάδες εκδηλώσεις και τα happenings της φετινής διοργάνωσης. Από αυτό εδώ το site, θα τα ξαναπούμε από Δευτέρα!

Comicdom Con Athens 2012 FAQ

Πού είναι;
Όπως κάθε χρόνο, το Comicdom Con Athens λαμβάνει χώρα στο κεντρικό κτίριο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22 στο Κολωνάκι. Εδώ μπορείτε να δείτε πώς θα πάτε.

Πότε είναι;
Από τις 30 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου.

Τί θα πληρώσω;
Τίποτα! Η είσοδος στο Comicdom Con Athens είναι δωρεάν!

Επομένως, να μη φέρω χρήματα μαζί μου;
Εξαρτάται. Στο ισόγειο θα λειτουργεί bazaar με περίπτερα εκδοτικών και comic shops. Οπότε, αν θέλετε να αποκτήσετε comics, τόμους και merchandise, σε τιμές ευκαιρίας, καλά θα κάνετε να έρθετε προετοιμασμένοι. Επίσης, δε θα θέλετε να χάσετε όλες τις νέες κυκλοφορίες των Ελλήνων καλλιτεχνών και των εκδοτικών που κάνουν το ντεμπούτο τους στο Con, καθώς και τα δεκάδες νέα fanzines.

Και τί άλλο να φέρω;
Comics! Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, θα βρίσκονται στην Ελληνοαμερικανική Ένωση δεκάδες Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες, οπότε δε θέλετε να χάσετε την ευκαιρία να σας υπογράψουν τις δουλειές τους. Μάθετε εδώ ποιοι και πότε πραγματοποιούν signings.

Ποιούς θα δω;
Εκτός από τους χιλιάδες άλλους comic fans και τους αγαπημένους σας Έλληνες δημιουργούς, θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά και τους διεθνείς προσκεκλημένους της διοργάνωσης. Πιο συγκεκριμένα, τους Mike Carey, Milo Manara, Rufus Dayglo, Yildiray Cinar, Zara Slattery και τον καλεσμένο της Jemma Press, Douglas Paszkiewicz.

Υπάρχει κάποια έκθεση;
Comicdom Con Athens χωρίς έκθεση δε γίνεται, γίνεται; H έκθεση που θα φιλοξενηθεί στη φετινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην ιστορική και άκρως επιδραστική βρετανική ανθολογία 2000 A.D., η οποία αποτελεί, από το 1977, “σπίτι” του Judge Dredd. Επιπλέον, φιλοξενούμε και την προσωπική έκθεση της Αλέξιας Οθωναίου, η οποία φιλοτέχνησε την αφίσα του Con.

Και προβολές;
Oι… σινεφίλ επισκέπτες δεν πρόκειται να μείνουν απογοητευμένοι! Το ντοκιμαντέρ INDEPENDENTS: A DOCUMENTARY GUIDE FOR THE CREATIVE SPIRIT θα ενθουσιάσει τους fans της ανεξάρτητης σκηνής των comics, ενώ οι ταινίες ΕΓΩ, Ο ΑΠΑΙΣΙΟΤΑΤΟΣ και ΛΟΡΑΞ (σε πρεμιέρα, λίγες ημέρες πριν προβληθεί στους κινηματογράφους) προορίζονται για τους λιλιπούτειους επισκέπτες του Con.

Και τι άλλο;
Η περσινή επιτυχία του Διαγωνισμού Cosplay δε μας άφησε ασυγκίνητους και θα το επαναλάβουμε και φέτος! Ήδη οι διαγωνιζόμενοι προβάρουν τις στολές τους, εμπνευσμένες από τα comics, τα manga και τα anime και την pop κουλτούρα γενικότερα, οπότε μη χάσετε την ευκαιρία να τους χειροκροτήσετε. Και, φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάτε την τελετή απονομής των φετινών Comicdom Awards, των μοναδικών βραβείων για την ελληνική σκηνή comics, η οποία θα κλείσει τη φετινή εκδήλωση.

Θα μάθω κάτι νέο;
Στο πρόγραμμα του Comicdom Con Athens, υπάρχουν όχι ένα, όχι δύο, αλλά οχτώ workshops, που θα πραγματοποιήσουν οι Έλληνες και διεθνείς προσκεκλημένοι! Αν προνοήσατε και δηλώσατε τη συμμετοχή σας, θα έχετε την ευκαιρία να φύγετε σοφότεροι από τη φετινή διοργάνωση! Επιπλέον, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τρία panels, στα οποία μπορείτε να συμμετέχετε ενεργά, ως κοινό, καθώς και άλλα events.

Μπορώ να φέρω το παιδί μου;
Φυσικά! Εκτός από τις δύο παιδικές προβολές (ΕΓΩ, Ο ΑΠΑΙΣΙΟΤΑΤΟΣ και ΛΟΡΑΞ) υπάρχουν και παιδικά εργαστήρια, καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου.

Kι αν με πιάσει κατάθλιψη μόλις όλα τελειώσουν;
Μην ανησυχείτε! Φροντίσαμε και για αυτό. Το βράδυ του Σαββάτου (21:00) θα πραγματοποιηθεί το Cosplay Party στο Bar 78 (Θεμιστοκλέους & Βαλτετσίου, Εξάρχεια), ενώ μετά τη λήξη της διοργάνωσης, το βράδυ της Κυριακής (22:00), σας περιμένουμε όλους, και πάλι στο Bar 78, για το After Con Party! Σκέφτεστε καλύτερο τρόπο για να καταπολεμήσετε την κατάθλιψη;

Είμαι έτοιμος;
Ναι! Ξέρετε όλα όσα μπορείτε να μάθετε από την οθόνη του υπολογιστή σας! Για περισσότερα, ξεκινήστε κι ελάτε να μας βρείτε στην ετήσια γιορτή των comics!