COMICDOM JOURNAL #35

Σερφάροντας στο comics internet: Στην πρώτη μετα-πασχαλινή στήλη και πριν καλά, καλά επιστρέψουμε σε κανονικούς ρυθμούς, οι σημαντικότερες ειδήσεις των προηγούμενων ημερών αποδεικνύονται ουκ ολίγες, ενώ τις πλαισιώνουν ενδιαφέροντα άρθρα, trailers, promotional posters και artwork, video interviews, pin-ups και λοιπά goodies του Διαδικτύου.

  • NEWS

—To Chicago Comic & Entertainment Expo 2012 πραγματοποιήθηκε από τις 13 μέχρι και τις 15 Απριλίου και το CBR έχει συγκεντρώσει όλες τις ειδήσεις που προέκυψαν, σε μια λίστα. (…)

— Όχι ότι αποτέλεσε έκπληξη για κανέναν, αλλά πλέον είναι και επίσημο: Ο Peter Parker και ο Miles Morales συναντιούνται στο πρώτο crossover ανάμεσα στο κλασσικό και το Ultimate Marvel Universe, με τίτλο SPIDER-MEN. (…)

— Βασισμένο στην παραπάνω είδηση το Newsarama ανέτρεξε σε μία δήλωση του Joe Quesada από το 2005, σύμφωνα με την οποία ένα crossover ανάμεσα στα δύο universes, θα σήμαινε ότι η Marvel έχει στερέψει από ιδέες. (…)

— Σύμφωνα με τους σκηνοθέτες της πρώτης ταινίας SIN CITY, Robert Rodriguez και Frank Miller, ξεκινάει η παραγωγή για το πολυαναμενόμενο sequel, με τίτλο SIN CITY: A DAME TO KILL FOR. (…)

— Η νέα prestige format σειρά της Legendary Comics, THE TOWER CHRONICLES, θα έχει ένα ακόμη μεγάλο όνομα στο δημιουργικό team εκτός του Matt Wagner και του Simon Bisley: Ο Jim Lee είναι ο σχεδιαστής του εξωφύλλου για το #1. (…)

— Ο δημιουργός των Simpsons, Matt Groening, αποκαλύπτει μετά από σχεδόν μία εικοσαπενταετία, σε ποια πόλη είναι βασισμένο το θρυλικό Springfield της σειράς. (…)

— H 2000 AD συνεχίζει να στέλνει μυστηριώδη σύμβολα με την ένδειξη “They’re coming” και ημερομηνία τις 2 Μαϊου 2012, χωρίς να αποκαλύπτει κάτι περισσότερο για τη φύση ή τους πρωταγωνιστές του event. (…)

— Φαίνεται ότι 4 ongoing σειρές Batman δεν είναι αρκετές: Η DC ανακοίνωσε ότι τον Ιούνιο θα κάνει την εμφάνισή της μία ακόμη σειρά, αυτή τη φορά digital first και εβδομαδιαία με ένα rotating cast δημιουργών αποτελούμενο από επαγγελματίες του χώρου όπως οι Ben Templesmith, Nicola Scott, Jeff Lemire, B. Clay Moore, Steve Niles, Joshua Hale Fialkov και Damon Lindelof. (…)

— Ο Robert Crumb παραχωρεί συνέντευξη στον Paul Gravett. (…)

— Στο πλαίσιο της προσπάθειας της DC τα τελευταία χρόνια να επαναλανσάρει τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της, ανακοινώθηκε ότι το τμήμα merchandise DC Direct μετονομάζεται σε DC Collectibles. Οι αλλαγές δεν περιορίζονται εκεί, καθώς θα υπάρχει ένα νέο online store στο οποίο θα διατίθεται το σύνολο του merchandise, καθώς και προϊόντα που θα πωλούνται αποκλειστικά εκεί. (…)

— Σύμφωνα με το VARIETY, o βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, Ben Kingsley, βρίσκεται πολύ κοντά στο να υπογράψει για το ρόλο του villain στην επερχόμενη, τρίτη ταινία, IRON-MAN. (…)

— Παρότι η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας THE AVENGERS έγινε, οι ηθοποιοί γύρισαν μία ακόμη σκηνή, μόνο που κανείς τους δεν ήξερε ούτε γιατί, αλλά και ούτε που πρόκειται αυτή να χρησιμοποιηθεί. (…)

— O Darwyn Cooke, o οποίος γράφει το MINUTEMEN και γράφει και σχεδιάζει το SILK SPECTRE, εξηγεί τον λόγο για τον οποίο ήταν αρχικά αρνητικός στην εμπλοκή του με το project BEFORE WATCHMEN. (…)

— H Sony Pictures και η Archie Comics θα συνεργαστούν για να φέρουν στη μεγάλη οθόνη τη SABRINA THE TEENAGE WITCH, σε ένα origin story στα πρότυπα του Spider-Man. Από τη δημιουργία της το 1962 από τους George Gladir και τον θρυλικό Dan DeCarlo, η Sabrina έχει υπάρξει ένας από τους πιο επιτυχημένους Archie χαρακτήρες, εκτός comics. Έχει πρωταγωνιστήσει σε δύο animated σειρές και ένα live-action show που διήρκεσε επτά σεζόν.

— Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, το AMC έχει στα σκαριά μια τηλεοπτική μεταφορά του THIEF OF THIEVES, των Robert Kirkman, Nick Spencer και Shawn Martinbrough. (…)

— Το περασμένο φθινόπωρο, η DC Comics σε συνεργασία με την A.C. Nielsen Company διεξήγαγαν μία έρευνα σε comic-shops, αλλά και μέσω online και e-mail δημοσκοπήσεων, σε αναγνώστες που αγόρασαν τα New 52 comics της εταιρίας. Η έρευνα στην οποία συμμετείχαν περίπου 6000 άτομα, κατέγραψε τη δημογραφική κατανομή και τις αγοραστικές συνήθειες των αναγνωστών, καθώς και το χρόνο αγοράς των comics και το προτιμώμενο format τους. Παρότι εκπρόσωποι της εκδοτικής έχουν δώσει μέχρι σήμερα σκόρπια στοιχεία από τα αποτελέσματα της έρευνας, μόλις πριν από μερικές ημέρες η DC έστειλε στους retailers μία 39σέλιδη παρουσίαση με τα συμπεράσματα της έρευνας. Δείτε τα στο link που ακολουθεί. (…)

  • FUN STUFF

— Hey, Marvel – Don’t Forget These 10 Alternate SPIDER-MEN! Με αφορμή το πρώτο crossover ανάμεσα στο κλασσικό και το Ultimate Marvel Universe, με τίτλο SPIDER-MEN, το Newsarama υπενθυμίζει ότι έχουν υπάρξει κι άλλοι αραχνάνθρωποι…

Μεγαλώνοντας με τον “Βασιλιά”: Ο γιος του Jack Kirby μιλάει για την εποχή που οι ήρωες της Marvel κυκλοφορούσαν στο πατρικό του.

— 3 τηλεπαθητικές ηρωίδες και μια μαύρη γάτα σε manga εκδοχή δια χειρός Shunya Υamashita.

— To Newsarama επιλέγει τα 10 reunions συγγραφέων-καλλιτεχνών που θα έπρεπε να συμβούν.

— A taste of things to come. Η DC ανέβασε στο προωθητικό site New Frontiersman, artwork από το Before Watchmen project.

6 νέες φωτογραφίες από την ταινία THE DARK KNIGHT RISES…

— …και δύο νέα posters της ταινίας ΤΗΕ AMAZING SPIDER-MAN.

— Σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του στο BBC News, o Alan Moore εξηγεί γιατί δεν θέλει να γίνονται ταινίες τα comics του, την ηθική του ανήλικου sex στο LOST GIRLS, τις σκέψεις του για το BEFORE WATCHMEN, αλλά και γιατί πιστεύει ότι η βιομηχανία των comics είναι γεμάτη… gangsters.

— All-American Superman, δια χειρός Steve Rude.

— Free Comic: Διαβάστε ολόκληρο το 24 Hour Comic του Boulet από το φετινό φεστιβάλ της Angouleme.

 — That’s all folks! Ο χειμώνας που έφυγε (hopefully) πήρε μαζί του και τον μεγάλο Moebius, όποτε μέχρι να χωνέψουμε τόσο ότι “έφυγε” εκείνος όσο και ότι μπορεί να μας συνεχίσουν να μας ταλαιπωρούν συννεφοβρόχια, σας αφήνω με ένα σχέδιο του μεγάλου δημιουργού και το προφανές, αισιόδοξο μήνυμά του.