COMICDOM JOURNAL #36

Σερφάροντας στο comics internet: Μετά από μία -σχεδόν ανησυχητικά- ήσυχη εβδομάδα για τον κόσμο των comics, οι σημαντικότερες ειδήσεις είναι μάλλον λίγες και όχι ιδιαίτερα σημαντικές. Ευτυχώς όμως, είχαμε ενδιαφέροντα άρθρα, artwork, video interviews, trailers, pin-ups και λοιπά goodies του Διαδικτύου.

  • NEWS

— Δύο εβδομάδες πριν την 11η Free Comic Book Day, η Diamond Comic Distributors ενημέρωσε ότι φέτος οι retailers παράγγειλαν περισσότερα comics από ποτέ! Επιπλέον ανακοίνωσαν ότι ετοιμάζουν για το προσεχές Halloween ένα αντίστοιχο event. (…)

— Μόλις μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση του Robert Rodriguez ότι ξεκινάει η παραγωγή του SIN CITY: A DAME TO KILL FOR, ο σκηνοθέτης επιβεβαίωσε ότι η Rosario Dawson και ο Mickey Rourke θα επιστρέψουν στους ρόλους τους. (…)

— Τα δικαιώματα του χαρακτήρα της DC, The Monolith, βρίσκονται πλέον στα χέρια των δημιουργών του, των συγγραφέων Jimmy Palmiotti και Justin Gray και του σχεδιαστή Phil Winslad, οι οποίοι συγκεντρώνουν τη σειρά σε μία έκδοση που θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο από την Image. (…)

— Ο θρυλικός σχεδιαστής Tony DeZuniga, συν-δημιουργός του Jonah Hex, νοσηλεύεται στις Φιλιππίνες μετά από εγκεφαλικό και πνευμονία. (…)

— O Σύριος cartoonist, Ali Ferzat, ο οποίος πέρσι απήχθη και ξυλοκοπήθηκε εξαιτίας των αντικαθεστωτικών θέσεών του, ανακηρύχθηκε από το ΤΙΜΕ Μagazine ως ένας από τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους στον κόσμο. (…)

— Η Warner Bros. και η DC Comics πέτυχαν μια σημαντική νίκη στη δικαστική διαμάχη με τις πλευρές των Jerry Siegel και Joe Shuster, για τα copyrights του Superman. Λόγω της πολυπλοκότητας της υπόθεσης, το Newsarama μίλησε με τους νομικούς εκπροσώπους των δύο πλευρών. (…)

  • FUN STUFF

— To Excelsior Fanzine του 1968 είχε φιλοξενήσει τότε συνεντεύξεις από τους Jack Kirby & Stan Lee. Kάποιος καλός άνθρωπος σκάναρε το εξώφυλλο και τις συνεντεύξεις και κάποιοι άλλοι καλοί άνθρωποι τα ανήρτησαν στο internet.

— 12 λεπτά και κάτι με τους Los Bros Hernandez.

— Σύμφωνα με το Topless Robot, αυτοί είναι οι 10 σημαντικότεροι ήρωες της Marvel που γνωρίσαμε ως villains.

— Πρόσφατα, ο Chris Claremont δώρησε το αρχείο του στη Rare Book and Manuscript Library της Columbia και συμμετείχε στο Comic New York, ένα διήμερο συμπόσιο που έλαβε χώρα στις 24 και 25 Μαρτίου.

— Ακόμη 10 Avengers, τους οποίους το Newsarama θα ήθελε να δει στη μεγάλη οθόνη.

— Hawkeye, από τον Tom Whalen.

— Σχεδόν 10 λεπτά με τον Dan Clowes!

Ένα mashup για χάζεμα: Οι Calvin and Hobbes συναντούν χαρακτήρες από το WATCHMEN, μέχρι το WALKING DEAD.

— Ένα εξαιρετικό δίλεπτο trailer της ταινίας THE AMAZING SPIDER-MAN, από την Ιαπωνία!

— Free Comic: O Dave Kellet γιορτάζει τη 2η υποψηφιότητά του για Eisner Award μέσα σε δύο χρόνια, δίνοντας για δωρεάν download το COFFEE: IT’S WHAT’S FOR DINNER, μια συλλογή coffee-related strips του καθημερινού strip του SHELDON.

— More free stuff: Το INK είναι ένα digital comics magazine που εκδίδουν οι νεαροί, επίδοξοι δημιουργοί που φοιτούν στο School of Visual Arts της Νέας Υόρκης. Το νέο τεύχος κυκλοφορεί με comics και features και μπορείτε να το κάνετε download εδώ.

— That’s all folks! Σας αφήνω παρέα με τον επίγειο παράδεισο -μεταξύ άλλων και- του Evan Dorkin.