SNAPSHOT REVIEWS 3-5-2012

Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Για τα SNAPSHOT REVIEWS αυτής της εβδομάδας, εστιάζω αποκλειστικά σε comics της Marvel, με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να καταλαμβάνει η σύγκρουση μεταξύ των δυο μεγαλύτερων ομάδων-franchise της εταιρίας. Μονόπλευρη η κάλυψη, σίγουρα, αλλά ήταν η καλύτερη ευκαιρία για να απελευθερώσω τον fanboy που κρατώ αλυσοδεμένο γερά μέσα μου, απαγορεύοντας σε άνθρωπο που δεν διαβάζει superhero comics να βγάλει άκρη με τα όσα θα συναντήσει στις επόμενες παραγράφους!

AVENGERS VS. X-MEN #2
Writer: Brian Michael Bendis
Artist: John Romita Jr.
Marvel Comics

Το πρώτο τεύχος έστησε το όλο σκηνικό, με τα κίνητρα και των δυο ομάδων να είναι ξεκάθαρα και κατανοητά, και, αν μη τι άλλο, τέτοια ώστε να δυσκολεύουν τον αναγνώστη να ταυτιστεί με τη μια ή την άλλη πλευρά. Οπότε, τί άλλο μπορεί να έχουμε στο δεύτερο τεύχος; Δράση, με μερικές μικρές πινελιές εξέλιξης στην πλοκή!

Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη σύγκρουση μεταξύ δυο χαρακτήρων που να μπαίνει κάτω από το μικροσκόπιο, αλλά μια όσο το δυνατόν μεγαλύτερη, σφαιρική κάλυψη της πρώτης μάχης. Γρήγορες εναλλαγές μεταξύ των χαρακτήρων, λοιπόν, έλλειψη εμβάθυνσης στις λεπτομέρειες της κάθε μικρής αντιπαράθεσης, με αποτέλεσμα ένα τεύχος που, αν και διαβάζεται γρήγορα (ένα τυπικό comic του Bendis, δηλαδή), είναι αρκετά χορταστικό. Ο Romita Jr., δίχως να εντυπωσιάζει, παραμένει αξιόπιστος, αν και βιαστικός.

NEW AVENGERS #24
Writer: Brian Michael Bendis
Artists: Mike Deodato & Will Conrad
Marvel Comics

Φυσικά και εδώ έχουμε ένα tie-in με τα όσα διαδραματίζονται στο AVENGERS VS. X-MEN, με το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας να καταλαμβάνεται από τα όσα έγιναν πριν από την άφιξη της ομάδας στη Utopia. Ένα ήρεμο τεύχος, αφιερωμένο στην προετοιμασία της ομάδας, όμως το ζουμί είναι εξέλιξη της σχέσης μεταξύ του Luke Cage και της συζύγου του, Jessica, και την τροπή που αυτή παίρνει.

Υπάρχει μια σκηνή καθαρής τεχνοτροπίας Bendis, με ωραία συμμετρία στο στήσιμο της, που αποτελεί και την καλύτερη στιγμή του τεύχους, δικαιολογώντας την ύπαρξη του. Όσοι θέλουν να εμβαθύνουν σε όλο το event, θα βρουν κάτι ενδιαφέρον να διαβάσουν, ενώ οι πιο γκρινιάρηδες θα παραπονιούνται για τον editorial ύπνο, εντοπίζοντας τις διαφορές σε σύγκριση με τα όσα έχουμε δει στις τελευταίες σελίδες του AVENGERS VS. X-MEN #1.

Τέλος, εξακολουθώ να θεωρώ τον τρόπο που χειρίζεται ο Bendis τον Spider-Man εντελώς λάθος, με μια δόση ασέβειας, για έναν χαρακτήρα, που έχει καταντήσει ο καραγκιόζης των ομάδων. Και μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί είναι και ο Daredevil εδώ; Γιατί πέρα από τις εμμονές του Bendis με συγκεκριμένους χαρακτήρες, δεν βρίσκω κάποιον άλλο σοβαρό λόγο.

UNCANNY X-FORCE #24
Writer: Rick Remender
Artist: Phil Noto
Marvel Comics

Είπαμε, ο Nightcrawler από την παράλληλη διάσταση του Age of Apocalypse, έφτασε στην Earth 616, με ένα μόνο πράγμα στο μυαλό του: την εκδίκηση απέναντι σε όσους έκαναν τον πλανήτη του ζωντανή κόλαση, βοηθώντας τον Apocalypse. Πρώτος στόχος του, ο πρώην συνεργάτης και φίλος του, Iceman. Ο AoA Nightcrawler είναι ο σταρ εδώ, λοιπόν, και είναι αποφασισμένος να φτάσει μέχρι τα άκρα. Όσοι παρακολουθούν τον τίτλο ξέρουν τι σημαίνει αυτό και ποίες είναι οι συνέπειες.

Το UNCANNY X-FORCE συνεχίζει και διατηρεί το αξιοπρεπές επίπεδο στο οποίο μας έχει συνηθίσει ο Remender. Ο Wolverine είναι ο αρχηγός της ομάδας, αλλά ευτυχώς ο συγγραφέας εξακολουθεί να δείχνει μεγαλύτερη προτίμηση στους υπόλοιπους, αρκετά ενδιαφέροντες χαρακτήρες, χρησιμοποιώντας, για ακόμη μια φορά, τον Καναδό μεταλλαγμένο ως σάκο του μποξ. Μην πω ότι καλύτερα θα ήταν αν αποχωρούσε ο κοντός με τα νύχια, μιας και ο χαρακτήρας έχει καεί από τις αμέτρητες εμφανίσεις κάθε μήνα.

Επίσης, ένας μεγάλος έρωτας ξεκινά εδώ! Μετά τους σκοτωμούς (ουπς!), οι ρομαντικοί θα έχουν μια αιτία για πανηγυρισμό!

WOLVERINE & THE X-MEN #9
Writer: Jason Aaron
Artist: Chris Bachalo
Marvel Comics

Πραγματικά, ο πιο απολαυστικός X-Men τίτλος των τελευταίων ετών!

Η συνταγή της επιτυχίας βρίσκεται στο χιούμορ που εμβολιάζει ο Aaron, στους απολαυστικούς χαρακτήρες, που αποτελούν τους μαθητευόμενους μεταλλαγμένους, καθώς και το πώς τους χειρίζεται ο συγγραφέας, και, φυσικά, στο πάντα υπέροχο σχέδιο του Bachalo – όποτε αυτός αναλαμβάνει τα ηνία. Οι σωστοί άνθρωποι, στις σωστές θέσεις, εφοδιασμένοι με την κατάλληλη διάθεση. Αρκετά απλό!

Όσο για το σενάριο, οι Wolverine (ναι, πάλι αυτός) και Beast, ήταν οι μπαλαντέρ στην επικείμενη σύγκρουση, και ο Captain America θέλει να ξεκαθαρίσει το που θα παραταχθούν. Η απόφαση του Logan είναι in character, και όσοι έχετε διαβάσει τα δυο πρώτα τεύχη του AVENGERS VS. X-MEN, ξέρετε το που έχει κατασταλάξει.