THE WARP #16: And What Costume Shall The Poor Bat Wear To All Tomorrow’s Parties

Το σημερινό WARP έρχεται, κατά κάποιον τρόπο, να συμπληρώσει το προηγούμενο.

Βέβαια, κάθε αναφορά σχετικά με τις επιρροές που οδήγησαν στην τηλεοπτική σειρά του Batman των 60s, οδηγεί σε κάποια άλλη αναφορά και, πραγματικά, θα μπορούσε αυτό το θέμα να συνεχίζεται ασταμάτητα. Τέλος πάντων…

Το φιλμ BATMAN DRACULA γυρίστηκε το 1964, σε παραγωγή και σκηνοθεσία του Andy Warhol, χωρίς την άδεια της DC Comics και προοριζόταν για προβολή αποκλειστικά στους χώρους όπου εκτίθεντο οι πίνακές του καλλιτέχνη.

Ο Warhol, δηλωμένος θαυμαστής των κινηματογραφικών serials των 40s, δημιούργησε αυτή την ταινία σαν ένα φόρο τιμής και θεωρείται η πρώτη απόπειρα να παρουσιαστεί ο Batman ως καρικατούρα του σκοτεινού ήρωα τον comics.

Βέβαια, είναι αδύνατον για εμάς να βγάλουμε προσωπικό συμπέρασμα, μιας και στις λίγες σκηνές που έχουν διασωθεί (μέχρι πρόσφατα, ολόκληρο το φιλμ εθεωρείτο χαμένο) δεν εμφανίζεται πουθενά ο Batman.

Οι σκηνές που ακολουθούν είναι από το ντοκιμαντέρ του 2006 JACK SMITH AND THE DESTRUCTION OF ATLANTIS της Mary Jordan.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=m8OMdb9rn7A&list=FLgchtxMAv2wxFq5cJX_fNkQ&index=2&feature=plpp_video[/youtube]

O Warhol, φυσικά, δεν περιόριζε τα ενδιαφέροντα του στα φιλμ και τη ζωγραφική του. Ήδη, το 1967, ντεμπουτάρισε το παρθενικό LP της μπάντας-δημιούργημα του, Velvet Underground (βλέπε Lou Reed και John Cale), με τη νέα ανακάλυψη του, την superstar  Nico, με τίτλο “Velvet Underground and Nico”.

Και βέβαια, η ιστορία δεν τελειώνει εδώ.

Με την σειρά να έχει γνωρίσει ήδη μεγάλη επιτυχία, το 1967, ο Warhol θα φωτογραφηθεί για το περιοδικό ESQUIRE, ως Robin το παιδί-θαύμα, με τη Nico στο ρόλο του Batman.

Από τα sizzling 60s λοιπόν…

Και bonus απο τη στήλη, ένα απο τα κλασσικά κομμάτια των Velvet Underground και της Nico.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=CZEDb_YdeJw[/youtube]